Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
Büyük kayıp
öncelikle merhaba arkadaslar ben kayseride ikamet eden 49 yaşında emekli bir öğretmenm bende sizler gibi bu işe gönül vermiş boş vaktini kuşlarıyla geçiren ve onlarla mutlu olan bir insanım bugun bir kardeşimle olan görüşmemin ardından buraya bir kaç şey yazmayı kendime görev bildiğim için yazıyorum şimdiden vaktini ayıran ve bu yazıya katılan katılmayan bütün arkadaslarıma teşekkür ederim .. Ben bu kanarya besleme tutkusunu uzun yıllardır yapıyorum 2-3 çift kuşum herzamn evimde bulunmuştur.. emekli olduktan sonra evimin balkonunu tamamen kuşlarıma ayırdım ve çoğaltmaya karar verdim internette arıştırma yaparken bir ilan gözüme çarptı ve aradım aradığım kişi bir çoğunuzunda bu siteden tanıdıgı EMRE EROL adlı arkadasımızdı ve kendisiyle görüştük bana yardımcı olabileciğini söledi ve banka hesabına parayı yatırmamı daha sonra kuşları kendisi göndereceğini söledi bende daha önce internetten alışveriş yapmış ve ağzı yanmış birisi olarak buna pek sıcak bakmadım nevşehir -kayseri arası yakın oldugu için kendim gidip almak istedim kuşları emre kardesmde herzamn müsait oldugunu kapısının herzaman acık oldugunu söledi bende hafta sonu cıktım gittim nevşehiri bilen arkadaslar vardır belki beni jakemin önünden aldı ve beraber kümesine gittik 9 tane almozaik aldım kendisinden ve piyasa değerinin bayağı altında fiyatlardan verdi kendisiyle böyle bir alışverişimiz oldu daha sonra kayseriye geldiğimde melez yavru almak istediğimi kendisine bir görüşmemizde söledim bana melez yavru için yeni tutma kuşların biraz zor olcağını ama imkansız olmadıgını söledi bende bunun üzerine kayseri sivas caddesindeki akvaryumculardan 1 tane erkek saka aldım 30 tl ye ama kuşu sadece 1 hafta yaşatabildim daha sonra 1 kuş daha aldım malesef onunda durumu diğerinden pek farklı olmadı benimde vicdanım bayağı bi rahatsız oldu kendimi suçlu hissettim ve emreyi arayıp durumu anlattım bana rifat abi senn hevesin kırılmasın bi kuşu lafı olmaz dedi ve kafese alışmış kendi melez aldıgı 1 erkek saka hediye etti ve şuanda 2 yavrusunu alabildim cok şükür benimde hevesim kırılmamış oldu bunlar benim başımdan geçen olaylar size şimdi emre erolu tanıyan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum bugun sabah emre kardesimi aradım ve bir arkadasıma erkek saka lazım oldugunu yardımcı olursa sevineceğimi sölediğimde bana rifat abi ben artık doğa kuşu beslemiyorum ve beslemeyide düşünmüyor die bir cvp verdi nedenini sordugumda bu sitedeki bir kaç kişiyle olan tartışmasının kendisini olumsuz yönde etkilediğini ve huzursuz oldugunu bir dahada bu camiada insanlarla görüşmek istemediğini söledi ben sabahtan beri bütün yazıları okuyorum 10 sayfa geriye kadar okudum ve şunu gördümki emre erolu tanımayan bir kaç insan cok gereksiz ve hiç olmadık şeyler yazmışlar sayın emre ergin adlı arkadas emrenin kuşlarına laf attıgında emre onu kümesine davet etmiş ve hediye kuş vereceğini sölemiş o arkadasta cevap olarak emre erol bu yoğurdun bolluğu nerden gelio demiş bu cok tuhafıma gitti sayın emre ergine soruyorum acaba emre erolun kümesini siz hiç gördünüzmü ...? ben görmüş birisi olarak size anlatım kendisi çarşı merkezine yakın 2+1 bir ev kiralamış ve bütün kuşlarını orda besliyor bu evi sadece kuşları için kiralamış ve harika bi kümes kurmuş benim gittiğimde abartısız 100 küsür kuşu vardı inanın 49 yasında birisi olarak 20 yaşındaki bir gence bu kadar özeneceğim hiç aklıma gelmezdi size tavsiyem yolunuz düşerse kendisiyle bir irtibata geçin ve ziyaret edin umuyorumki emre kimseyi kapısından cevirmeyecektir ve gerekeni fazlasıyla yapacaktır cok yazdım farkındayım bu yazıyı yazcağımı emreye sölediğimde rifat hocam gerek yok ben farklı açıyorum kendimi övüyorum felan derler ben girmiorum artık o siteye laf ettirmeyelim kimseye dedi ama ben emre istemesede üye olup yazdım benim amacım kimseyi burda karalamak kötülemek değil benim bu yazıma itibar etmeyen benim düşündüklerimin yanlıs oldugunu söleyen arkadas varsa kendisiyle yüzyüze veya telefonla görüşmeyi cok isterim sayın emre ergin - wipes -takarabune adlı arkadaslar size inanın cok acıdım verdiğiniz ilanlara ve sizin hakkınızdaki yorumları okudum özellikle wipes adlı arkadasn yaptıgı hatalar ve bu işten soğutucu olaylar beni cok sarstı burda 3-5 kuruş kazanmak önemli değilde EMRE EROL gibi bu işe gönül vermiş ve bu işe başlamak isteyenlere elinden gelen yardımı yapan birisine bu ithamlarda bulunmak ve o cocugu bu camiadan koparmak en içten duygularla sölüyorum COK COK BÜYÜK BİR KAYIP OLMUŞ TANIMADIĞINIZ İNSANLAR HAKKINDA BÖYLE YORUMLAR YAPMAYINIZ LÜTFEN SAYGI VE SEVGİLERİMLE
1 ay sonra sonra nevşehire gitcem arkadaslar eğer kayseride olan ve emreyi tanıyan arkadaslar varsa görüşelim gitmek isteyeni götürebilirim arabamla önemli olan dostlugumuzdur yeterki gönüller bir olsun
Evet çok yazık olum kuşlar doğada rahat rahat yumurtlayacaklar ama Emre Erol rahat durursa, Kendi kendini yağlama Emre Erol hala ne çırpınıyorsun kuşların yuvada fotolarını çekip yayınlayamadın nik alıp kendini yağlıyor ona buna sataşıyorsun Erbil abiyede laf atmışsın 3.0 bilezikli saka sattı diye ama sonrada melez aldık diye ben razıyım 4.0 bilezikli olsun ama melez versin nasıl bir çelişki buyahu insanları rahat bırak git sen derslerine çalış belki adam olursun.
emre nin dediği doğruymuş cocuk sonuna kadar haklı sizin gibi insanlarla muhattap olunmaz kardesm bu arada burda saygısız tavırlarını bırak benm yazımda seni karalıcak kötülicek hiç birşey yok yaptıgın cok ayıp ben rifat sorunun varsa beni ara benimle muhattap ol bu arada dersine calış adam ol demişin zaten o cocuk üniversitede okuyo 3 sene sonrada allah izin verirse öğretmen olcak senin gibi insanlara gereken dersi vercektir .. erbil yelesbağçe nin arkadası olabilrsn onu savunabilirsin ama üçkağıcılıgada kimse göz yumamaz siz düzenbaz adamsanız herkesmi öle olcak sayın orhan_34 yavru almış siz alamıosanız o sizin sorununuz kimsenn sorunu değil BURDAN SEVİYESİZ YAZILAR YAZMAYIN ARAYIN BENİMLE KONUŞUN SAYIN EMRE ERGİN 0507 710 20 41 RİFAT ÜNALAN
Rıfat bey inanmasamda madem yazıları incelediniz öğretmen olacak Emre Erol un ağıza alınmayacak hakaret ve küfürlerinide okumuşsunuzdur lütfen olaylara tek taraflı yaklaşmayın Benim kimseyi aramaya ihtiyacım yok istiyorsanız siz arayın. Ben burada kimseye küfür ve hakaret etmedim kimsede aksini iddia edemez. Erbil Yeleşbahçeyi ne gördüm ne konuştum sadece forumlardan tanıyorum ve anladığım kadarıyla sattığı kuştanda yavru alınmış peki sorun nerde? Lütfen şayet sizde mantıklı düşünün ve yazılarınızı onagöre yazın,tanımadan anlamadan dinlemeden insanları karalayıp hakaret etmeyin Tekrar söylüyorum bir fotoğraf çekip yüklemek bukadar zormuydu? Bir hatırlatma:Emre Erol düzgün insandı da o nedenlemi site yönetimi habire banlıyor,benim nikim gerçek ismim ve tek hiç banlanmadım:)
biz buradan nekadar insanları uyarsakta nekadar açık açık söylesekte herkes bu kanaryacı emre erola inanmış kendisi nevşehirde oturuyo biz istanbuldayız şimdi kalkıp kuş görmek için oralara kadar gidecekmiyiz bırakın ya güldürmeyin insanı bu adam daha dünakadar başka sitelerde saka ne yem yer kanaryam hasta ne yapayım diye sorardı şimdi baksanıza fanyata flurya saka üretiyorum diye buradan herkese anlatıp duruyodu biz emreyi çok iyi tanıyoruz kendisi hiç bir derneğe üye deyildir peki bu ürettiği kuşların bileziğini nereden ve ne şekilde alıyodu kim ve kimler buna rant sağlıyodu başkasına ayit bir bileziği ben üretim deyipte nasıl kuşların ayağına takıyodu sorarım sizlere başkasına ayit bileziği takmak yasak bunu bile bile emre bunu göz ardı etti emreyi tanımıyor olsaydık kalkıpta buradan neler yaptığını anlatmazdık kendisi arayıpta buralarda saka yuvası fanyata yuvası flurya yuvaları var yumurtalarını alsam birşey olurmu diye kendi anlatmıştı kime anlattığını artık kendi bulsun kanaryanın altına topladığı yumurtaları bırakıpta çıkınça 2.7 bileziği herkes takar istersen 2.5 te takarsın bu demek deyildirki her 2.7 bilezikli kuş kafes üretimi kuş olsun bunu herkes bilsin ben satığım kuşun arkasındayım ben herzaman diyorum bu kuşları fesaneden aldık diye ama bakın ne hikmetse bunlardan yavru alınmış insan karalamadan önçe bir deşekkür eder sırası gelmişken emre erginle malesef daha tanışamadık bile inşallah en kısa sürede tanışırızda yüz yüze bu konuları konuşuruz bu arada emre erol yasaklanmış diyer sitede lütven birdaha insanları tanımadan yorum yapmayın sizler kendi işinizle meşkul olun sorun varsa buyursun kendi gelip yazsın ona buna yazdırmasın
sevgili emre ve erbil arkadaslar bakın siz kendinize göre haklısınızdır emre erol kendisne göre haklıdır bu arada emre erol herkesi kandırmış etmiş diyosundan ne yapmışta kandırmış ben onu anlamadım milletin parasınımı çarpmış kuşunu elindenmi almış ne yapmış _? elinden geldiği kadar bana herzamn yardımcı oldu ben iyiliğini gördüm kötülüğünü görmedim emre ergin arkadasımız emrenin kötü küfür içerikli yazılar yazdıgını sölemiş eet doğru yazmış okudum onlarıda emre erol doğru yapmış iyiki küfür etmiş demiyorum orda ayıp etmiş ama emre öle bi cocuk değil durduk yere kimseye öle yazı yazmaz birde ben inanmıyorumki emre kanaryam hastalandı napcam dicek bırakın allahınızı severseniz erbil bey buna siz bile inanmıorsunuz gösterin emre nerde böyle bişy yazmış eğer öle bi yazısı varsa bende size hak vercem ... bu arada emre bana yazı fln yazdırmıyor ben kendim istersem yazarım istemezsem yazmam beni kimsenin yönlendirmesine izin vercek değilim sizide bilen biliyodur emre eroluda bilen biliyordur o cocuk yumurta çekecek olsa dünyanın yumurtasını satar şuan nie satmıo saka yavrusu fln yumurta bulamıomu sanıyosunuz gidinde evinin yerini bir görün aramasada yumurta denk gelir ona bunlar bahane bence hem çekebiliyorsanız sizde çekin erbil bey sizin saka-flurya sitesinin başkanları dahi herkes bunu yapmıyormu _? siz burda neyi savunuyorsunuz onu anlamıyorum yakalama kuşu satıyorsunuz yumurta cekip kafeste büyütünce vicdanınızmı sızlıyor bence kuş tutmak kafese sokup acı cektire cektire öldürmek yumurta cekmekten cok daha kötü bu benim görüşüm emrede cekmedim abi dedi bende kendsine inanıyorum ve herzamnda inancam neyse bu konuyu uzatmayalım siz kendinize göre biz kendimize göre haklıyızdır BU ARADA O COK SEVDİĞİNİZ SİTE BAŞKANLARINIZDAN BİR YÖNETİCİNİZ KENDİSİNE HEDİYE EDİLEN MUTASYON SAKAYI NASIL SATILIGA CIKARDIGINI HEDİYE EDEN KİŞİNİN BUNU DUYUNCA ELİNDEN MUTASYONU GİDİP NASIL ALDIGINI FLN PAYLAŞINDA BİRBİRİNİZİ KIRACAĞINIZA BAŞKANIM DEDİĞİNİZ İNSANLARIN NE MAL OLDUGUNU ANLAYIN sevgili emre ve erbil kardeslerim umarım herkesin hakkında hayırlısı olur emre erol da zaten beslemicem doğa kuşu dio atışmanızada gerek kalmamış allah hepinizin hakkında hayırlısını versin ben bu siteye girmiyorum zaten bir dahada katılamyı düşünmüyorum hayatınızda başarılar dilerimm iiyi günler.
EMRE EROL BUNLARI SEN YAZIYOSUN BAŞKA NİK ALIPTA BURAYA TEKRARDAN ÜYEMİ OLDUN YOKSA RİFATÜNALAN BEY BEN SİZE BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM SADECE İSMİNİZİ SOY İSMİNİZİ VERİN YETER BAŞKA SİTEYE BAKTIĞINIZA GÖRE ORAYADA ÜYE OLMUŞSUNUZ BEN SİZİ TANIRIM BUKADAR ŞEY BİLDİĞİNİZE GÖRE EYER EMRE EROL DEYİLSENİZ SİZİ SAFKANDAN RAHATLIKLA TANIRIM SADECE İSİM SOY İSİM VERMENİZ YETER AYRICA O YÖNETİÇİ DEDİĞİNİZ İNSAN BAŞKAN FİLAN DEYİL SADECE YÖNETİÇİ OLMUŞTU AMA EMRE EROL GİBİ SİTEDEN UZAKLAŞTIRILDI BUNUDA BİLİN LÜTFEN SİZ EYER EMRE EROL DEYİLSENİZ LÜTFEN BAŞKALARINI SAVUNMAYIN HERKES KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİYO
Rifatünalan bey, kendinizi emekli öğretmen diye tanıtmışsınız. Oysa yazılarınızdaki (imla) hataları dikkatimi çekti, eğer bir öğretmen yazıya dikkat etmezse, öğrencileri nasıl bir eğitim almış merak ediyorum ? Saygılarımı sunuyorum.
rifat abi yazın için tşkr ederim ama sölemiştim böle adamlarla muhattap olunmaz die neyse emre ergin ve erbil yelesbağçe benim hakkımda bidaha yorum fln yazmayın ne haliniz varsa görün beni hiç biriniz ilgilendirmiosunuz