Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
BASKIN VAR.DİKKAT !!! - 2.sayfa
BEYLER KARABURUNDA BİRİNİN EVİNİ BASMIŞLAR. DUYDUĞUM KADARIYLA,İST.DA DUYMAYAN KALMADI GERÇİ AMA BELKİ HALA VARDIR.X BİR SİTEYE İLAN VERMİŞ.ADRES TEL VS YAZMIŞ.MÜŞTERİ ŞEKLİNDE GELİP BASMIŞLAR.KUŞLARI SALMIŞLAR.MALUM DOĞA AYAKLARININ DİBİ ZATE. KAFESLERE EL KOYUP KUŞ BAŞINA 350 TL CEZA KESMİŞLER.MAHKEMELİKMİŞ ŞUAN.
O kafes ve kuşları (yakalama için demiyorum)Zabıta almıştır ve Yetkisi de vardır açıkta Simit dahi satsan alırlar hatta Polis de kabahatler kanununa göre (işlem) ceza da yazar ...Ormancılar ise doğal ortamdan yakalanıp ticaretini yapanlar için gereğini yapar aradaki nüans farklı.Hatta polis de beraberinde gider ancak onun görevi farklıdır görevliye görevi esnasında çıkabilecek mukavemet veya saldırıdan korumak ,asayiş sözkonusu herangi bir duruma müdahale edip ve hukuken gereğini yapmak için. Yani kimin hangi alanda işlem yaptığı farklıdır.Polis yada Tarım-ormancı gelip de elindeki kafesi almaz. Evde ise bu doğa kuşu veya doğadan yakalaması yasak hayvanı ticaretini yapan kimselere yapılan teknik takip ve savcılık kanalıyla alınan arama kararı ile Evinizin için den de Polis ile beraber yapılacak operasyonla hertürlü hayvanı hukuki olarak alabilir idari ceza işlemini gerçekleştirir ve bu, duruma göre adli yargıya da gözaltı olarak mevcutlu intikal edebilir .
Beyler ben izmirliyim telaşa gerek yok evet ispinozgiller in tutulması satılması azatlık yapılması yasaklanmıştır lakin evinizde 2 tane bulundurma bulundurduğunuz ispinozgillerin yavrusunu alabilirseniz bunlara bilezik takabilme ve daha sonrada bilezikli kafes doğumlu ispinozlarınızı alıp sata bilme hakkınız bakidir hiç kimsede kimsenin evine öyle s.a ben geldim diye giremez yüreği olan zabıta gelir evime bir arabada dayak yer gider...Hepimiz ispinozgillerimizi bir şekilde doğadan almadıkmı ama amaç bu kuşları telef etmek değil hak ettikleri değerde bakıp çoğaltmak ve bugün ispanya italya gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi üretim fazlalarımızıda doğaya salıvermektir bu işi layıkı ile yapanlar bence cezayı değil desteği hak eder saygılar