Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
BASKIN VAR.DİKKAT !!!
BEYLER KARABURUNDA BİRİNİN EVİNİ BASMIŞLAR. DUYDUĞUM KADARIYLA,İST.DA DUYMAYAN KALMADI GERÇİ AMA BELKİ HALA VARDIR.X BİR SİTEYE İLAN VERMİŞ.ADRES TEL VS YAZMIŞ.MÜŞTERİ ŞEKLİNDE GELİP BASMIŞLAR.KUŞLARI SALMIŞLAR.MALUM DOĞA AYAKLARININ DİBİ ZATE. KAFESLERE EL KOYUP KUŞ BAŞINA 350 TL CEZA KESMİŞLER.MAHKEMELİKMİŞ ŞUAN.
Arkadaşlar herkese selam mesaj doğru olabilir ama kimsenin korkmasına gerek yok, hiç kimse kimsenin evine giremez polisin bile arama emri olmadan giremez kaldıki polis haricinde başka biri sizin evinize adımını atamaz kimsede 2-3 kuş için kimsenin evine gitmez ama bu mesaj doğrultusun da bende tekrar yineliyim deli gibi kuş yakalamaya bende karşıyım doğanın dengesini bozmamak lazım herkese iyi geceler
yavru zamanı şimdi!!!!!!!!!! bu mevsimde kuş tutana geçirsinler cezayı!!!!!!!!!!!!!!!
ekim kasım sakası normaldir geçim zamanı insanlar kuşlarını temin ediyolar ama bide mart nisan sakası çıktı ikigün sonra yuvanın üstünden al gel diyenlerde cıkcak gibi gelio bana arkadaslar yavru zamanı lütfen kuşları rahat bırakın Saygılar..
beyler geçen c.yes, tr şampiyonu olan melezimi sattım edirnekapıda. ve benden sonra gene baskın yemişler.üstelik melezleri kafesleri vs hepsini toplamışlar.melezlerin bilezikleride varmış40 kişi arkalı önlü basmışlar. orda elinden aldıında hakmı arayacan yani.
Kardeşim sen elinde yakalama saka tutarsan adamlar el koyar cezada keser hiç bir şeyde diyemezsin!!ama senin kafesine,bilezikli kır kuşuna veya melezine, birak orman korumayı...allami cihan iş koyamaz....isterse emniyet müdürüyle gelsin!!ordaki kuşcular zaten yakalama kuş satıyor...onlarda ağzım burnum derken sakalarla melezleride kaptırmışlardır:)o arbedede!yoksa senin melezlerini kimse, en kral gelse alamaz!!!kümesinden zaten çıkartamazlar......yeterki senin kuşlarında orjinal bileziğin olsun.....o zaman,da almaya kalkarsa sende onun alış kuvvetine bakarsın alıyormu almıyormu!!!!!!!:))
arkadaşlar bügün edirnekapıda zabıtalar bütün kuşları ve kafesleri toplamışlar bu işi ticari görenler ve salmalarını deli gibi kuş doldurup ama onlara yem veremiyecek kadar cebinde parası olmayanlara müstehak derim 350 tl bile az 1000 tl ceza yazsınlar heri işin bir ahlakı adabı var yakala yakala tut ve sat satmanında bi şerefi haysiyeti olmalı katlederek degil
Halil kardeş!!!!!anlamı kalmadı artık tutmanın!!bunu anlatmaya çalışıyorum...bak şimdi 1 takım bilezikli saka 100 euro civarı..ve hepsi balcanica(kasım sakası)türü..üstelik yavru garantili, şişmeme garantili......:)tamam elimizde kalan iyi tip boylu,senelik kuşları salalım demiyorum, ama en azından üretim bilezikli dişilerle yavru alınabilir ve bu doğal renk kuşlarda,mutasyon besleyenler için ara kuş olarak kullanılır.. yakalama derken,örneğin benim evin bahçesinde her zaman saka olur,orda çimenlere dağılırlar ve ben salmadan kalanları oraya dökerim yesinler diye.ama bir kere bahçeye ağ(3 tane ağım olmasına rağmen) kurmadım tutmak için, çünkü tutmam beslemeyeceğim kuşu......çamlar desen zaten yuva dolu..yani istesem kanarya altında bile çıkartırım ama gerek yok çünkü küçük tip kuşlar....artık doğadaki kuşun anlamı kalmadı...ötümler standart,tip ve fiziki görünüm onun gibi birşey,eeee o zaman neden uğraşayim?bilezikli yaparım satarken alırken problem olmaz.......
antalyalı arkadaşımızım dediği doğru akdeniz ve ege bölgesindeki yerli kuşların boyları ufak ve ötümleride standart,ama melezleme için çok elverişli kuşlar 10 taneden 9 u nerdeyse kanarya ile eşleşiyor.ama bilezik li balkanialardada ötüm aramak imkansız.saka kuşunun beslenmesinin amacı üretmek değil iyi ötüm yakalamak bence. bu yıl çok kuş ayırdım ama 1 tane 10 numara ötümlü çıkmadı.kısmet bu ötüm işi. iyi günler herkese.
doğru söylüyorsun!!egenin kuşları ufak tefek!!!ama antalya civarının kuşları nispeten boylu....en uzun boylu yerli kuşlarda sinop-artvin arasından çıkar!!! ayrıca meşhur saka kuşları şu illerden çıkar 1-samsun bafra 2-sinop gerze 3-artvin arhavi 4-rize 5-tekirdağ çorlu civarı 6-antalya korkuteli,side,manavgat 7-manisa 8-izmir (ege tarafı kuşları daha ufak tefektir) ayrıca ben antalyada yaşıyorum ama antalyalı değilim ;)SAMSUN luyum:))))))MEHMET ALİ ŞEN/ SAMSUNKU FLORYACI