Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yavrulamıyo Acaba Neden?

80 lt Ben 2 ay önce cinsiyetlerine bakmadan 4 adet sarı prenses ve bir yunus almıştım sanıyorum ki (yeni edindiğim bilgilere göre ) 2 e 2 d sarı prensesim var erkekler daha heybetli gibi aldığımda aynı boyda olan balıklardan şimdi 2si daha büyük oldu akvaryumun birer yarısını sahiplendi dişileri sokmuyorlar dişiler suyun üstünde ya da kaya altlarında saklanıyorlar boyları ekeklerin 6-7 cm dişilerde ise 5-6 cm 5 cm sarı prenseste yavru alındığını söylediler başka sitelerde ancak fazla yardımcı olunmadı aranıza yeni katıldım sitenizden yardım alabileceğim söylediler yanlış yere konu açmış olabilirim yardımlarınızı bekliyorum

img

kose

19 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumum 80 lt

img

kose

ÖZEL MESAJ

hoşgeldin kose..sarı prensesler oldukça barışçıl balıklardır..üremeleri için verilen ideal şart erkek dişi oranını 1/5 olması öneriliyo..yani erkeklerinin biraz daha büyümesi gerekiyo..dişilerinin kuluçka süreleri(agzında) yaklaşık 20 gün.80 ltlik akvaryumum var demişsin tüm balıkların neler oldugunu ögrenebilirmiyim?

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıklarım 2 e 2d sarı prenses 1 adet cinsiyetini bilmediğim 5-6 cm yunus

img

kose

ÖZEL MESAJ

80 lt bi akvaryum senin için pek de ideal degil.balıklarının boyutları ve sayısını göz önünde bulundurursak saglıklı gelişim ve huzurlu olmaları için 150 lt bi akvaryum tam sana göre..bana kalsa şöyle 300 lt lik bi akvartum cichlid ler için ideal bir hacim ;)Balıklarının cinsleri açısından bi uyumsuzluk yok yunus ve sarılar gayet uysal barışçıl ve benimde birbirlerini çok yakıştırdıgım ikilidir.fakat diger balıgının resmini bana gönderebilirsen sana cinsi konusun da yardım edebilirim.. Sarı prenseslerin yer kapma ugraşları gayet normal çünkü bu görev cichlid lerin kendisin de var ama kiminde az kiminde çok fazla..dedigim gibi erkeklerinin biraz daha büyümesi gerekiyo..

img

crano

ÖZEL MESAJ

Selam kose ;

Akvaryumunda beslediğin balıkları gayet net anlatmışın  Snorkel:))Nesense bazı arkadaşlar okumadan cevap yazıyor galiba ROTFL:)) Ülkemizde de çok sevilen Sarı Prenses, küçük boyda kalan barışçı sayılabilecek Malawi çiklitlerinden biridir.Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar.Temel besinleri ise diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Çoğunluğu yosunlarda oluşan bu yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, su böcekleri ve planktonlar da beslenmelerine katkıda bulunur. Dişiler kuluçka süresince yumurtalarını ağızlarında saklarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri  ile beraber bakılabilirler.

Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç dişi düşmesi şartıyla, çok geniş ve kalabalık akvaryumlarda birden fazla erkek de barındırılabilir. dişilerin ön yüzgeçleri yuvarlak ağzında az belli olan kese erkekten biraz soluk renkler arka yüzgeçinde büyük sarı noktalar alt siyah şeridi yoktur.Erkeğin ise güzel rengi var kuyruğunda sarı nokta yok, aynı zamanda dişiyle erkeği aynı yere koyunca dişide yavaş büyüme gerçekleşir.Akvaryumunun en az 100cm uzunluğunda olmasında fayda var.Dişi balık yumurtaları ağzına aldığında kursağı şişiyor.Kuluçka dönemi ortalama 20-25 gün..

Yunuslar çok hareketli balıklar yemi çok çabuk tüketiyorlar.Arada bir canlı yem vermenin faydalarını çok gördüm.Balıklar gözle görülür hızlılıkta büyüyorlar.Bide imkan varsa pek pahalı olmayan bitkilerden alıp yunus akvaryumuna koyarsan bunun da faydalarını görürsün sonuçta yunuslar bitkisel beslenen balıklardır. Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Herzaman beni kıskanıyosun ve bana hakaret etmeye bayılıyosun bunun cezasını kesinlikle görmen lazım..DEEPFISHING48 işte bu rezil laf sana ait(herzaman ki gibi bi başlangıç yapıyosun çünkü benimle tartışmak ve bu sitedeki üyelerin huzurunu bozmayı çok seviyosun) :

Akvaryumunda beslediğin balıkları gayet net anlatmışın :))Nesense bazı arkadaşlar okumadan cevap yazıyor galiba :))

Sayın forum yöneticileri gördügünüz gibi tartışmaları yaratacak bir laf daha bu şahsa gereken cezayı yada uyarıyı yapmanızı arz ederim..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

HepsiEvcil Denetmenleri ; Bundan böyle muatabım olmayan vatandaşların benim yazılarıma cevaplarına sadece güleceğimi yazmıştım.Sevgiler.

ROTFL ROTFL ROTFL:))) 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Gerçekten çok enteresan burasını paylaşım forumu zannediyordum diğer başlıklarıda okudum her konu açana yorum yazmak zorunda gibisiniz crano ve deepfishing48 ayrıca biri yazarsa diğeri kendi yorumunda ötekine illa ki laf atıyor anlamıyorum ki birbirinize ne kininiz var alt tarafı bilgi almak için bi soru soru sordum hemen kavgaya başlamışsınız yine okuduklarıma göre sizden herkes şikayetçi bunu kendi aranızda halledin kesinlikle buraya taşımayın Forum yönetimini yaptırım çağrılarını dikkate almaya çağırıyorum

img

kose

ÖZEL MESAJ

Selam kose;

Senin sorularına cevap verebilmek için en kıymetli değerlerimden biri olan zamanımı harcadım.Sana gerekli olan cevabıda verdiğimi sanıyorum.Başkalarıyla olan ilişkilerim kimseyi ilgilendirmez.Ki o başkası dediğim kişi olan crano ile ben tartışmıyorum o benim muatabım değil..Ona sadece gülüyorum ROTFL...Sorularının cevabını verebildiysem ne mutlu bana  Wakka Wakka:))) 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ