Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
bıcırık ve benim hikayemiz :) :) ve sorularım.. - 2.sayfa
biz bıcırıkla 2000 yılınnın kurban bayramında tanıştık bıcırık 100 tane kaplumbağa arasında hepsinin kafasına basa basa yürüyordu ve ufacıktı ceviz kabuğundan daha küçüktü :D bende çok tatlı bulup alıyım dedim :) ve hala birlkte yaşıyoruz :) fakat akvaryum alsammı ucuza gelir yapsammı eski akvaryumu artık küçük gelmeye başladı ve ne tür yiyecek önerirsiniz kaplumbağam kocaman elim kadar :D . ve yanına eş alsammı diye düşünüyorum alıyımmı onun yaşlarında.. ben bu siteye önceden guray13 diye ve ondan öncede gurayilesema diye hesaplarımla gelmiştim ve hepsinin şifresini unuttuğum için yeni bitane açtım :) :) gerçi bu sorulardan başka sorum kalmadı yaşadığımız deneyimlerden sonra :) kapluşum kör oldu doğal yollarla çözdük sonra yanağı filan şişti her türlü hastalığı yendik fakat bi şu soruların cevabı lazım bunlarıda cevaplarsanız süper olur :D bide akvaryumun boyutları ne ölçüde olmalı..
Kaplumbağan büyük olduğu için genellikle ot ile beslenir.Ama ara sıra yerse et de atabilirsin.Su kaplumbağaları yalnızlık çekmez.Bu nedenle yanına arkadaş alman şart değil.Ama arkadaş olunca da sevinirler tabii.Eğer akvaryumu küçük geliyorsa yeni bir akvaryum almanı öneririm.Akvaryumu bir petshop tan yahut camcıdan alabilirsiniz.İYİ GÜNLER...