Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
bıcırık ve benim hikayemiz :) :) ve sorularım..
biz bıcırıkla 2000 yılınnın kurban bayramında tanıştık bıcırık 100 tane kaplumbağa arasında hepsinin kafasına basa basa yürüyordu ve ufacıktı ceviz kabuğundan daha küçüktü :D bende çok tatlı bulup alıyım dedim :) ve hala birlkte yaşıyoruz :) fakat akvaryum alsammı ucuza gelir yapsammı eski akvaryumu artık küçük gelmeye başladı ve ne tür yiyecek önerirsiniz kaplumbağam kocaman elim kadar :D . ve yanına eş alsammı diye düşünüyorum alıyımmı onun yaşlarında.. ben bu siteye önceden guray13 diye ve ondan öncede gurayilesema diye hesaplarımla gelmiştim ve hepsinin şifresini unuttuğum için yeni bitane açtım :) :) gerçi bu sorulardan başka sorum kalmadı yaşadığımız deneyimlerden sonra :) kapluşum kör oldu doğal yollarla çözdük sonra yanağı filan şişti her türlü hastalığı yendik fakat bi şu soruların cevabı lazım bunlarıda cevaplarsanız süper olur :D bide akvaryumun boyutları ne ölçüde olmalı..
en kısa zamanda bıcırığın resmini koyucam ama pc windows 7 olduğundan dolayı uyumlu aktarım programları bulamıyorum ve resimleri link haline getiremiyorum..
eeee cevap verebilcek varmı??
10 yıldır beraber yaşıyorsunuz ve yenı akvaryum planları yapıyorsunuz. Umarım ki 10 yıl plastik kapta bakmadınız. Neyse en ucuz yollu akvaryumu söyleyeyim büyük plastik kaplar. İkea gibi yerlerde var 120 litresini 30 lira gibi bir fiyata almıştım. Camdan kendiniz bile yapsanız bu fiyata çıkaramazsınız. Benım konuda fotoğrafları vardı ilginizi çekerse bakın. Şu eş durumu benımde canımı sıkan şeylerden biri. Benım kaplumbağamda yalnız yaşıyor ve açıkçası daha önce eşiyle yaşadıklarından dolayı yenı eş almaya çekiniyorum. Bazı sorunları göze alıyor ve yaşanacak olumsuzluklarda kaplumbağaları ayrı ayrı bakabileceğinize inanıyorsanız alabilirsiniz. ayrıca eğer kaplumbağanız erkekse ondan daha büyük bir dişi almaya dikkat edin. fotoğraf yüklemek windows 7 ile alakalı bir durum değil ki google resim yükle diye yazın çıkan yerlerden birine yükleyin fotoğrafı.
resim yükleyemiyorum çünkü resim yükleme sitelerinin hepsini yasaklıyor bilgisayar çünkü bi ara virüs koruma fln yüklemiştim o yüzden bide plastik değilde daha çok cam arıyorum ve yapsak ne kadar olur almak için bi yere gittiğimde 330 tl dediler bende ztn motor okadar dedim :S ve plastik kap güzel oluyomu yani kullanışlı dimi bide bu konunuz nerde acaba ? başlığı ney ?
site adı vermek problem olmaz sanırım,resim linklerinde gözüküyor zaten.. imageshack.us tinypic.com www.freeimagehosting.net www.ressim.net www.imagehosting.com imagefra.me bunlardan birinden yükleyebilirsin.virüs koruma programları böyle siteleri bloklamaz aslında ama,birinin çalışır umarım..akvaryum ben de alıcam,60 cmlik akvaryumda iki tane azman bakıyorum 23 ve 21 cm boylarında.yaptırmayı düşünüyodum ama tanıdık bi camcı olmadığı sürece yüzü astarını geçicek gibi,diğer yandan gün aşırı akvaryumcularla haşır neşir olmak zorunda olduğum için bana uygun fiyata vericeklerini söylüyolar :) guray,senin de böyle bi şansın varsa araştırıp öyle almayı dene..yem konusunda da kesinlikle kaliteli ürünlerden vazgeçme.. kolay gelsin..
bu tr ilanlara bakabilirsiniz. Önerim 120 x 60 x 50 den ufak almayın
http://www.sahibinden.com/100x40x40_akvaryumlar-56WQQaXQQ18285912WQQpXQQdisplayitem?
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=55432 (son resime bakın) cam kadar güzel görünmyor tabii ki ama kullanımı kolay. Özellikle camdan çok daha hafif olması büyük kolaylık sağlıyor.
sonunda yükleyebildim bu bıcırığa yem yedirmek için kaba aldığım zmn :) :) http://www.glowfoto.com/static_image/08-121051L/1604/jpg/03/2010/img4/glowfoto