Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağaların gizemli dili - 2.sayfa

slm ben bu siteyi yeni buldum ve çok beğendim..hayvan sahipleri bu siteler sayesinde dahada bilinçleniyolar çünkü çoğu petshopçular bu kadar bilgi vermiyo 2 sne önce bir kitaptan etkilenip aileme bir su kaplumbağası aldırdım ona sizin ölüm fanusu dediğiniz şeyin içinde bakıyordum fakat 3-4 sonra öldü neden olduunu bilmiyorum çünkü kaplumbağanın bakımı konusunda pek bi bilgim yoktu abimin bir arkadaşına yaş gününde kaplumbağa hediye etmişler fakat o bakamadığından ben aldım daha geleli bir kaç gün oldu bana geldiğinde ayakları ve kabuklarının kenarları biraz yosunlanmış onları nasıl temizleyebilirim?? ve kaplumbağam ölüm fanusu dediğiniz şeyin içinde gerçekten ölebilir mi?? ona ne tür bi akvaryum almayalım..çok fazla soru soruyorum ama bir de fnustan dışarı çıkmak istiyor gibi tırnaklarını fanusa sürtüyor bu ne demek???

img

_melis_

18 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam _MeLiS_ ;

Su Kaplumbağaları , Sanıldığı kadar yavaş hareket etmeyen, sudan çıkarılıp yeni bir ortama konuldugu zaman önce kafasını kabuğuna çekip bekleyen, sonradan kafasını kaldırıp hızlı bir şekilde odanın en karanlık, kuytu yerine gitmeye çalışan bir hayvan türü.Boynunun şaşırtıcı derecede uzayabildiği bilimsel ve amatör deneylerce kanıtlanmıştır.Türkiye'de yemeleri için sarı kurtçuk görünümündeki yemler verilse de ufak ufak parcalanmış yeşillik ya da sinek, böcek yiyebildiği bilinmekte.Her ne kadar yemek dieti birçok kız arkadaşımıza (ayyyy iğrençsin) dedirtebilse de, sevimliliği, dostluğu, ve dinginliği ile herkesin sevgilisi olmuş güzel bir hayvan türüdür.Plastik kaplarda büyüyenleri(Ölüm Fanusları) o plastik palmiye ağaçlarını görmemekte ve bilhakis sevmemektedirler.Yemsiz, günlerle yaşabilenleri ve bütün bir yem kutusunu bir anda yiyebilmeleri ünlüdür.Sığ bir plastik ya da cam kapta iki tane besleyenler icin son bir uyarı, kaplumbağalar birbirlerinin üzerine çıkabilmekte ve bu sayede ufak akvaryumlardan kaçabilmektedirler.Evinden kaçmış ve Hollywood'a giderek ünlü olmuş olanları vardır.Ninjalar Hazzard Smileys:)) 

Erkek ve dişi su kaplumbağaları, genel olarak erkeklerin daha uzun pençelerinin olmasıyla ayrılır. Çiftleşme sırasında erkek kaplumbağanın dişiyi tutmasında ve çoğu kez çiftleşme öncesi kur davranışlarında da bu uzun tırnaklar önem taşır. Kaplumbağalarda dişiyle erkeği ayırt etmenin bir diğer yolu da, “plastron” adı verilen alt kabuğun yapısıdır. Dişilerde biraz daha düz yapılı olan plastron, erkeklerde hafif içbükey yapıdadır. Bu da, yine çiftleşme sırasında dişinin üst kabuğuna uyum için gelişmiş bir özelliktir.(Benim başka nickle yazdığım,arşivden alıntıdır.)

Sevgiler.







img

deepfıshıng48

19 yıl 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"Su Kaplumbağaları , Sanıldığı kadar yavaş hareket etmeyen, sudan çıkarılıp yeni bir ortama konuldugu zaman önce kafasını kabuğuna çekip bekleyen, sonradan kafasını kaldırıp hızlı bir şekilde odanın en karanlık, kuytu yerine gitmeye çalışan bir hayvan türü." işte bunda haklısın onlara akvaryumlarından çıkarıp yere koyuyorum bazen..arkamı bi dönüyorum kaybolmuşlar bazen onları bulamıcam die korkuyorum.. verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler...

img

_melis_

18 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ