Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Suyu Sıcak Olmasına Rağmen YEM YEMİYOR !!??
Merhaba ; Kaplumbağamız Tostos suyu 26 derece olmasına rağmen yemini yemiyor. Normalde Gamarosu çok sevmelerine rağmen şimdi Tostos yemini yemiyor. Su ısısını mı arttırmalıyım ne yapmalıyım ??? Yardım edinnnn ???!!
Lütfen cevap yazın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
öncelikle hasta olmadığından emin olmak lazım. Gözlerinde şişlik var mı, kabuğunda beyaz lekeler var mı diye bir bak. yorgun, halsiz vs değilse, hareketlerinde eskisine göre çok fark yoksa ısıyı 28`e çıkarmak işe yarayabilir. Ama bunlardan herhangi biri varsa hasta olma ihtimalini düşünmek gerek. Ne olur ne olmaz diye,akvaryum suyuna 20-25 damla kadar vitamin damlatmanı ve iki günde bir tekrarlamanı öneririm. Hasta olmasa bile, şuan yemek yemiyor olması da vücut direncini düşürecektir. Önlem almak anlamında bence iyi olur.
gammarusu çok sevmesi sürekli o yemek istemesi anlamına gelmez..farklı yemler dene ve kaliteli olsun..su sıcaklığı elbette çok önemli ama temizliği de önemli elbette,hasta olmamıştır umarım..
ttmmv, nasıl bir ortamda bakıyorsun ? marti, akvaryum suyuna vitamin damlatmak çok etkili bir yöntem değil, bir sürü vitamin boşa gider. Yeme emdirerek veya bir çay kaşığıyla ağzına vermek daha etkili.
MARTİ, THEDAMNED, HULEYN Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum.
Kaplumbağaların Bilgilerini veriyorum :
Kaplumbağa sayısı : 2
Akvaryum uzunluğu : 60 cm genişliği : 30 cm derinliği : 30 cm
su : 5 litre (4 parmak)
Ekipmanlar : Filtre, Isıtıcı
Kuru alan : Taş
Su ısısı : 26 derece
Kaplumbağaların Özellikleri : Kaplumbağaların biri gayet iyi yemeğini yemekte ,
diğeri YEMEĞİ YEMİYOR SÜREKLİ TAŞTA UYKUDA DURUYOR
ARADA BİR NADİREN DE OLSA UYANIYOR AMA TEKRAR UYUYOR.
HEPİNİZİN YARDIM ETMESİNİ BEKLİYORUM. TTMMV
Aynı zamanda diğer kaplumbağada sorun yok yemeğini yiyor. gammarosunu ve stik yeminide yiyor. SAYGILARIMLA TTMMV
Merhaba; Öncelikle suyunun az olduğunu belirtmeliyim. Bunun kaplumbağanın durumuyla alakası yok tabi, sadece derin suda daha mutlu olurlar. Ancak suyun yüzeyine çıkıp nefes almaları ve kurumaları için bir kuru bölgeye ihtiyacın olacak. Merak etme fazla suda boğulmuyorlar. Öğrendiğim kadarıyla su yüksekliği kaplumbağanın boyunun en az birbuçuk katı olmalı. (yani kaplumbağa 10 cm. ise su en az 15 cm. derinlikte olmalı.) Tostos`un durumuna gelince şu anda bizim Carlos ta aynı durumda. Bu durumun birkaç sebebi oluyor. Kış uykusuna yatmaya hazırlanıyorlar, ancak ortam sıcak olduğu için tam olarak uyku haline geçemiyorlar bu arada metabolizmaları da tam olarak duramadığı için açlıktan halsiz düşüyorlar. Bu durumda ağızdan şırınga gibi birşeyle beslemek gerekiyor. Elma suyu, ya da suda yumuşatılmış mama verebilirsin. Ancak çok dikkatli olmalısın genzine kaçabiliyor ya da yutamayıp ağzında biriktirebiliyor. Başka bir sebep te akciğer enfeksiyonu. Bu durumda da hiçbirşey yemiyor ve gözleri şişiyor. Eğer gözleri şiş ise, suya koyunca batmıyorsa ya da yan yüzüyorsa akciğer enfeksiyonu olabilir. Bu durumda antibiyotik tedavisi gerekir. Epey zorlu bir süreçtir. Bu tedavinin ayrıntılarını öncelikli mesajlarda bulabilirsin. (kaplumbağa bakımında bilmeniz gereken herşey)başlığı altında sanırım. Eğer bunlardan bir sonuç alamazsan bir veterinerden yardım alman gerekecek. Umarım düzelir, ben Carlos`la onbeş gündür uğraşıyorum hala bir sonuç alamadım ama yine de pes etmek yok. Şimdilik tek tesellim daha kötüye gimemiş olması. Bu arada kış uykusuyla ilgili sitedeki yazıları okumanı da öneririm. Çünkü ev ortamında bakılan kaplumbağaların kış uykusuna yatmaması gerkeiyor. Kolay gelsin...
asegul07 öncelikle cevabın için teşekkür ederim. 1-) gözleri şiş değil ve suya batabiliyor 2-) suları 26 derece saygılarımla ttmmv
Selam; hala yemeye başlamadı galiba. Eğer hasta değilse ve hala suya inmiyorsa uyumaya çalışıyor olabilir. Sana tek tavsiyem forumdaki faydalanabileceğin herşeyi okuman... Çünkü hasta değilse yememesi için hiçbir neden yok. İştahını açacak birşeyler denemelisin belki de...Haşlanmış yağsız tuzsuz tavuk ya da kurt kurusu gibi...