Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

KAKASINI YİYOR:P - 2.sayfa

İki kere hamsterımın kakasını yediğine şahit oldum izlerken dehşete düştüm!Herkesin hamsterı yiyormu yoksa sadece benimkisi mi tiksinç?Birde yattığı yerde kakalarını toplayıp onların yanında yatıyor kakaları çok değerli ve çok fonksiyonlu hem yiyecek hemde yastık olarak kullanıyor.SİZLERİNKİ DE BÖYLEMİ?dEĞİLSE NASIL VAZGEÇİREBİLİRİM.

img

oleta

20 yıl 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

denyz, sana katılıyorum.. meyve verilmemesi gerek, bunun asıl nedeni; meyvelerde asit oranının fazla olmasıdır. hele hele patates, limon falan vermeyin, çok büyük hata yapmış olursunuz. minik dostunuzun sağlığı bozulur... ve şunu kesinlikle unutmayın arkadaşlar; hamsterlar meyve ve sebzeyle beslenmemeli, asit oranı düşük meyveler veya yemesi için uygun olan sebzeler hayvana arada bir verilmeli. çünkü dişleri insan tırnakları gibi sürekli uzar ve dişlerinin onu rahatsız etmeyecek büyüklükte kalmasını ise sert besinler sağlar. yoksa ağızlarında kanama yada yara oluşabilir... siz onu görmesenizde bu onu çok rahatsız eder ve davranışlarınada yansır... bence hazır hamster memelerı bilmeyenler için harika. fiyatlarıda fazla değil

•°o.O ÌLKER O.o°•

img

trstorm

20 yıl 10 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

denyz, sana katılıyorum.. meyve verilmemesi gerek, bunun asıl nedeni; meyvelerde asit oranının fazla olmasıdır. hele hele patates, limon falan vermeyin, çok büyük hata yapmış olursunuz. minik dostunuzun sağlığı bozulur... ve şunu kesinlikle unutmayın arkadaşlar; hamsterlar meyve ve sebzeyle beslenmemeli, asit oranı düşük meyveler veya yemesi için uygun olan sebzeler hayvana arada bir verilmeli. çünkü dişleri insan tırnakları gibi sürekli uzar ve dişlerinin onu rahatsız etmeyecek büyüklükte kalmasını ise sert besinler sağlar. yoksa ağızlarında kanama yada yara oluşabilir... siz onu görmesenizde bu onu çok rahatsız eder ve davranışlarınada yansır... bence hazır hamster mamalerı bilmeyenler için harika. fiyatlarıda fazla değil

•°o.O ÌLKER O.o°•

img

trstorm

ÖZEL MESAJ

:) şu diş konusu gerçekten önemli. düşünsenize sizin bi dişiniz ağrır yeri göğü yıkarsınız,ciddi sağlık problemidir. şööyle en güzelinden kuru,kalınlı inceli hem tırmanabileceği,gerekirse sallanabileceği hoş bi ağaç dalı hoşlarına gidebilir :) yaptıkları maskarıları da izlemek size kalır. dişlerine de iyi gelir.

img

denyz

21 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ohooooooooo :) ben hamsterime hersey weriyorum..hepsinide gayet mutlu mesut bi sekilde yiyoo.. sonrada cok mutlu bi sekilde kafesinde oynuyoo.. yogurt,ufacık bi parca tavuk,elma,brokoli,peynir,marul,havuç,salatalık,bruksel lahanası,kuru mama,yulaf,fındık,fıstık,cok kucuk bi parca domates(tabiki cekirdeksiz we kabukları soyulmus).. we daha bi çok sey.. su ana kdr ne bi dişinde uzama oldu nede ben onu bu yedirdiklerimden dolayı kötu gördum..ama tabiki hiç birini kocaman bi sekilde wermiyorum ben.. iki elinde tutacak kadr ufak parcalarda weriyorum.. yani tadımlık..we en önemliside hamsterima cok tuzlu we cok tatlı hiç bişey wermiyorum..cokta mutluyuz.. ;)

img

tilly

19 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tilly, maaşallah yaa...  sen, reddetmiyo, verdiklerimi yiyo diye ne bulursan veriyon bakıyomda... denedin mi bilmiyorum; iskender, kebap, tavuk döner, etli ekmek falanda versende yer yani...  gerçektende yer ama o minik şuursuz sübyanlar ne yaptıklarını bazen tam bilemezler... biz onların sahibiyiz, onlar için doğru olanı araştırıp o şekilde beslemeliyiz... sen sürekli yumuşak gıdalar veririsen sonunda alt dişleri içten hayvanın üst çenesine batacaktır... sen göremesen bile... dişleri uzar dediysek herhalde ağzının dışına doğru, senin görebileceğin şekilde demedik... aman dikkat et... sen yinede yumuşak gıdaları fazla verme... bak kesinlikle verme demiyorum elbette meyve sebze vereceksin. hatta arada bir haşlanmış yumurtanın beyaz kısmındanda ver, vitamin ihtiyacını fazlasıyla karşılar. ama et hiç verme... benden söylemesi. hem sağlığı bozulur, hem vahşilerir, hemde pis kokar. ben verdim bişey olmadı deme...
•°o.O ÌLKER O.o°•

img

trstorm

ÖZEL MESAJ

trstorm ya.ben.hamsterime.hep.kuru.mama.veriyorum.murlaka.hergün.

koyarım.ama.hamsterimin.dişleri.uzun.veya.bana.öyle.geliyor

dişlerine.alttan.bakıyorum.belli.bâya.bi.banamı.uzun.geliyor

anlamadım.alltan.baktığında.nasıl.gözükür??

img

duyguyılmaz

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilkercim; haklısın biliyorum da ben bu dediklerimi hergun wermiyorum ki.. 3 gunde bir we dedigim gibi sadece elinde tasıyabilecegi sekilde..yani kocaman bi parca tavugu yada kocaman bi parca domatesi yada elmayı kafesine atıp bırakmıyorumkii..:) sadece mesela bi serce tırnagım kdr bişi weriyorum.. bunun yanında kafesinde ztn kocaman bi kemirmesi icin dal we pet shoptan aldıgım pembe bi kemirme zımbırtısı war( adını unuttu onun,o yuzden öle dedim :) o yuzden bunun ona o kdr da zarar wercegini dusunmuyorum.. cunku hergun wermiyorum:)) ayrıca ztn onu bir keresinde de weterinere gösterdigimdede onu gayet saglıklı buldu.. :)

img

tilly

19 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sorun yok benim hamsterim de yiyor kakasını

img

ismailonur

18 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya kaldırın artık bu başlığı tam bir senedir her defasında kaka muhabbeti görmek sinirimi bozuyor...........................................

img

zandokan

21 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birader o cok normal bende ilk hamster aldığımda öle olmustu sonra örendım kı hamsterlar bi yiyeceği 2 defa sindirmeyı seviyolarmış o yüzden kakalarını yemeleri cok normalmiş

img

albatros_1907

18 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ