Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

KAKASINI YİYOR:P

İki kere hamsterımın kakasını yediğine şahit oldum izlerken dehşete düştüm!Herkesin hamsterı yiyormu yoksa sadece benimkisi mi tiksinç?Birde yattığı yerde kakalarını toplayıp onların yanında yatıyor kakaları çok değerli ve çok fonksiyonlu hem yiyecek hemde yastık olarak kullanıyor.SİZLERİNKİ DE BÖYLEMİ?dEĞİLSE NASIL VAZGEÇİREBİLİRİM.

img

oleta

20 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benimkiler böyle bişi yapmadılar bence düzenli yedir yemini ve sadece hazır yemle besleme başka tür sebzelerle beslemeyi dene...

oleta bnm gonzaleslerde biara yiyolardı,bikere kesesinden cıkarırken gördm bnm en minigi,bi baktım bisürü kaka inanamıycan kdr coktu.. hatta o cıkardıktan sora digeri ymge calıstı da engellemiştm.. bencede beslenmeyle ilgili.. o sıralar şimdiki kdr ilgilenemiodum okul yüzünden ama şimdi hersey normal.. yani bncede beslenme yüzünden..

img

sisko

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle teşekkür ederim.Pek fazla sebze vermiyorum sadece hazır yem ve protein için kaşar peyniri veriyorum.Sebze vermememin nedeni zararı olur düşüncesi.Haftada ne kadar sebze vermeliyim ve miktarı ne olmalı bilmiyorum.Fazla veririm de ölür diye korkuyorum çünkü onu çok seviyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

img

oleta

20 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fazla sebze vermenin bi zararı yok bendede 5tane gonzales var,hatta biara 14taneydiler.. 6aydır bakıorum ama cok sayıda baktgm için tecrübeli sayılırım.. ben hergün uyurlarken salatalık,marul(sert tarafı) ve havuc veriorum ztn onlara yakın yere koyunca kokusunu alıp kalkıolar we gözlerini acmadanda olsa hemen yemeye baslıolar.. hergün cogunluklada bikac cesit olmk üzere sebzelerini hiç eksik etmiorum.. seve sevede yiyolar.. hiç bi zararı olmadı suana kdr,hatta bence sindirimlerinede ii gelio.. cnk sırf kuru yemle beslendiklerinde kakalarının kuru kuru oldgunu görüorum ve bu beni üzüo.. kısacası ben sebzelerini özelliklede havuc(dislerinin uzamaması acısından sert oldgu için ii gelio),marul ve salatalık(su ihtiyaclarınıda karsılayabiliolar bunlardan) larını hiç eksik etme derim.. bnmkilere suana kdr bsy olmadı cünkü..

img

sisko

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tavsiyelerin için teşekkür ederim şişko.Salatalık verdim kapalı gözlerle yedi gerçekten.

img

oleta

20 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bakın hamsterların kakasını yiyebilir.bu doğaldır.en iyi bilgiyi www.geocities.com/hamstersonline2003 adrsinden bulabilirsiniz

img

hug

20 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.geocities.com/hamstersonline2003/ sitesinden alıntıdır.. Hamsterım dışkısını yiyor. Normal mi? Tamamen normaldir.Hamsterlar da tavşanlar gibi besinlerden daha çok verim alabilmek için onları iki kere sindirirler. Bitkiler sindirilmesi zor besinlerdir ve hamsterlar ancak bunu bağırsaklarındaki bakteriler sayesinde gerçekleştirebilir. Hamsterların inek gibi geviş getiren hayvanlardaki işkembeleri olmadığı için, sindirim işlemlerinden biri de dışkılarını yemektir. YANİ; hamsterların iki tip dışkısı vardır. Birincisi kısmen sindirilmiş ve tekrar yiyeceği, İkincisi tamamen atık içeren ve yemeyeceği dışkı.

img

duyguyılmaz

19 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar benimkide bazen kakasını yiyo bazen yemiyo.. ben ona hem kuru mama ama hemde sebze fln weriyorum.. bide benimkide uyudugu yerde kakalarını toplayıp bi yere koyuyyo.. ben kafesini 3 gunde bir temisliyorum.. her temisledigimde bi bakıorum kafesinde bi bölum war yıgınla kaka.. :)) ilk gordugumde bende cok tiskinmistim.. ama heralde sizinde dediginiz gibi beslenmeyle alakalı.. napalım,basa gelen cekilir,onu öyle kakasını yerken görmeye alısmalıyım sanırım :P

img

tilly

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hamsterların kakalarını yemeleri normaldir telaşlanmayın. meyve sebze veriyorum diyorsunuz ben biraz ona takıldım. bir çoğunuz biliyordur ama tecrübesiz arkadaşlarıma da aktarabilirim. keselerine yapışacak sebzelerden uzak durun. maydanoz,marul bunlardan ikisi. bir takım arkadaşlar illahi marul vereceklerdir ben onları biliyorum,mümkünse marulun kökünden verin. verdiğiniz sebzeler tatlı ve küçük çekirdeklere sahip olanlardan olmasın. domates yedirmek gibi bir hata yapmayın. tatlı meyveler de çok sakıncalıdır. üzüm ve muz başta olmak üzere. üzüm çekirdeği verebilirsiniz :) yağsız ayçiçeğine de bayılırlar,yabanmersini de alternatiflerden. çikolata şeker gibi hatalar zaten yapmıyorsunuzdur. ceviz vermeyi ihmal etmeyin çok yararlıdır,ceviz kabuklarıyla oynamaya da bayılırlar.

img

denyz

21 yıl 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ