Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kabuk değişimiyle ilgili bilgisi olan var mı? - 2.sayfa
Carlos on gün önce aramıza katıldı, ilk birkaç gün iyiydi, ama daha sonra yemek yememeye ve kuru bölgeden inmemeye başladı. Antibiyotik tedavisine başladım ama hala yemek yemiyor, suya da çok nadir iniyor. Bu da yetmezmiş gibi dün gece kabuğunda bir gariplik farkettim, bazı kabukları içe doğru çökmüş ve saydamlaşmaya başlamıştı. Forumdan da yararlanıp yumurta kabuğu, tuzlu su uyguladım. Bu akşam baktığımda bu kabukların kenarlarının sanki kalktığını farkettim. Acaba kabuk değiştiriyor olabilir mi? Bu kadar küçük bir kaplumbağa kabuk değiştirebilir mi? Ya da biz mi onu küçük sanıyoruz yeni aldığımız için... Belki de pet shop ortamında yeterince büyüyememiştir diyorum ne dersiniz? Bu rahatsızlık ve iştahsızlığın nedeni kabuk değişimi olabilir mi?
Selam asegul07 carlos`a çok geçmiş olsun umarım yakında düzelir. Bir kaç ay önce benim kapluşlarda`da kabuklarında hafif içe doğru çökme olmuştu sonra veterinere danıştım kalsiyum eksikliğinden olduğunu söylemişti. Yumurta kabuğundan kalsiyum ihtiyacını alamıyacagını söyledi. Güneşlendirme ve hergün sularına bir çay kaşığı fosfo kalsiyum granüle önerdi koydum. Şuan 3 kızımda çok sağlıklı boyları 11,10,ve 9cm oldu. Yanlız fosfo kalsiyum granüle akvaryumun suyunda ve ekipmanlarında beyaz bir tortu oluşturuyor temizlemesi biraz uğraştırıyor. Dilerim carlos biran önce sağlığına kavuşur
Şu an kabuğunda kötüye gidiş yok. Asıl problemimiz hala birşey yemiyor ve kımıldamıyor oluşu. Bugün tekrar veterinere gittim. Şırıngayla beslemeseydim belki de bu kadar bile yaşayamayacağını söyledi. İlk kullandığım antibiyotik iyi gelmediği için bırakmıştım ya, yenisine başlamak için on gün beklememiz gerektiğini söyledi. Eğer salı gününe kadar yaşatabilirsem yeni tedaviye başlayacağız.
ayşgeül bence kapluşun acilen a vitamini desteğine ihtiyacı var..a vitamini vücut direncini arttırıyor diye biliyorum..antibiyotikten cevap alamadıysan bi süre ısrarcı olma,iğne yaptırabiliyorsan iğne yaptır,olmazsa veterinerinden oral yolla kullanabileceğin bi a vitamini takviyesi iste..benim gittiğim veteriner çocuklar için kullanılan multivitaminlerden önermişti,bi süre kullanmıştım..
Dün gece vitamine başlamamıza rağmen öldü....