Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kabuk değişimiyle ilgili bilgisi olan var mı?
Carlos on gün önce aramıza katıldı, ilk birkaç gün iyiydi, ama daha sonra yemek yememeye ve kuru bölgeden inmemeye başladı. Antibiyotik tedavisine başladım ama hala yemek yemiyor, suya da çok nadir iniyor. Bu da yetmezmiş gibi dün gece kabuğunda bir gariplik farkettim, bazı kabukları içe doğru çökmüş ve saydamlaşmaya başlamıştı. Forumdan da yararlanıp yumurta kabuğu, tuzlu su uyguladım. Bu akşam baktığımda bu kabukların kenarlarının sanki kalktığını farkettim. Acaba kabuk değiştiriyor olabilir mi? Bu kadar küçük bir kaplumbağa kabuk değiştirebilir mi? Ya da biz mi onu küçük sanıyoruz yeni aldığımız için... Belki de pet shop ortamında yeterince büyüyememiştir diyorum ne dersiniz? Bu rahatsızlık ve iştahsızlığın nedeni kabuk değişimi olabilir mi?
Demi yaaa!!! biz hep minik kabukluşları bebek sanıyoruz ama sitede o kadar çok "3 senedir bakıyorum boyu 5 cm " diyen var ki! kesinlikle olabilir ayşegül. Dört gözle bu konu başlığını ve Carlos ile gelişmeleri takibe başladım. Eğer tahminin doğruysa bu sen ve benim için çok ciddi bir tecrübe olacak. Hadi bakalım! :)) Pınarın kapluşu Melek`in kabuk değişimi bana çok normal gelmişti ama carlosun ki çok heyecanlandırdı. Minicik daha yaa :)) Bu arada PINAR! SENİ ÇOOOOK ÖZLEDİM BEN! fROZEN!!! SENİ DEEE!!! :( umarım kısa sürede koşullarınızı düzene sokmayı başarıp yeniden aramıza dönebilirsiniz! Okuyamasanız da, ikinize de sevgiler. :)
Maalesef durum çok kötü şu anda bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor, Carlos dün akşamdan beri çok ağrlaştı. Nefes almakta bile güçlük çekiyor. İlaçlı suda beklerken bile çıkmak için çırpınıyor, çıkınca da çok halsiz düşüyor... Bunu yazmaya elim varmıyor ama galiba onu kaybedeceğiz. Bir insan 2,5 cm. lik bir hayvan için ağlar mı? Ağlar işte... Bu gün bu yakınlarda bir veteriner var ona fikir danışacağım, bu konuyla ilgili bütün siteleri taradım ama yapacak hiç bir şey bulamadım. Arkadaşlar lütfen bir bilgisi olan varsa yardım etsin....
Aysegül Çok üzülerek takip ediyorum Carlosu. Dua ediyoruz iyileşmesi için. :((
Sağol...
Şu an için bir gelişme yok, veterinerin tavsiyesiyle ilacı kestim şırıngayla besliyorum. (Hasta kaplumbağanın beslenmesi ile ilgili mesajı okumuşsundur.) Dün akşam tam iki saat başında uğraştım yesin diye. Biraz yedi... Sabah ise hiçyemedi diyebilirim. Sonuna kadar pes etmek yok. Dün çok ümitsizdim ama bugün kendimi toparladım. Bir gelişme olursa hemen yazarım. Hoşçakal.
Şu antibiyotik tedavinizi yazar mısınız ? Umarım veterineriniz baytril uygulamıyordur çünkü bir etkisi olmaz. Burda http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=35509 antibiyotik tedavisi ayrıntılı olarak anlatılmış. Yumuşayan kabuğa tuzlu su bir işe yaramaz. Tuzlu su mantar tedavisinde kullanılır.
Antibiyotik tedavisini veteriner yapmadı. Boncuk hastayken yine bu siteden aldığım tavsiyelerle eczaneden bir antibiyotik almıştım ve çok iyi gelmişti. Carlos`ta da aynı belirtiler olduğu için ona da aynı ilacı aldım, ama bir hafta uygulamama rağmen hiçbir düzelme olmayınca veterinere gittim. O da antibiyotiğin iyi gelmemiş olabileceğini biraz aravermemizi eğer düzelmezse başka tedavi uygulayabileceğimizi söyledi. Busırada şırınga ile beslememi önerdi. Şu anda durum bu... Yumuşayan kabuk için de siteyi dolaştım, yanlış anlamışım galiba şimdi bir kez daha bakacağım , sizin bir öneriniz var mı bu konuda?
ayşegül,carlosun yakın plan resimlerini ekleyebilir misin? huleyn`in dediği gibi tuz tedavisinin fayda sağlayamaması doğal,ama yumurta kabuğuna devam et,kalsiyum eksikliği olabilir..güneş görmesi de çok önemli ama o dereceye getireceğini sanmıyorum..yine de kalsiyumla ilgili bişeyler bulmamız lazım..
Resimleri bu gün ekleyemem ama galiba Carlos`un durumu açlıktandı, birkaç gündür şırıngayla besliyorum ya kabuğunun saydamlığı kaybuldu daha iyi görünüyor. Amahala çok zayıf ve halsiz. Yumurta kabuğu ve vitamin desteğiyle daha iyi olacak umarım. Maalesef bu günlerde hiç güneş yok, belki o da iyi gelirdi.. Katkılarınız için çok teşekkürler.