Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA HENÜZ ÇÖZÜM BULAMADIM!LÜTFEN BU BAŞLIĞI OKUYUP BANA BİR FİKİR VERİN!! - 2.sayfa
Ben sizlerle dün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ben yeni bir kaplumbağa sahibiyim, ama onun için de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Aslında genel olarak canlılara ve doğaya duyarlı bir insanım ve yanlış birşey gördüğümde düzeltmeye veya yanlış yapanı uyarmaya çalışırım. Dün yaşadığım olaya gelirsek... Ben 32 yaşında olmam rağmen hem üniversitede okuyor hem çocuklarımı okutuyor hem de bir anaokulunda aşçılık yapıyorum. Yaşadığım olay da çalıştığım anaokulunda geçti. Geçen hafta hayvanları koruma haftasıydı ve öğrencilerden ev hayvanları olan varsa okula getirmeleri istendi, bir şey almak için sınıfa girdiğimde gördüğüm manzara karşısında donakaldım. Rafta yaklaşık 30 cm. çapında, 15 cm. yüksekliğinde bir cam kap içinde iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası duruyordu. Hem de en az 8-9 cm. boyutunda... Kabın dibinde 2 cm. kadar su ce birkaç cam taş dışında birşey yoktu. Yani o plastik kaplardaki kuru bölge bile... ikisi de kafalarını dışarı uzatmış şaşkın şaşkın bakıyorlardı. İşin kötüsü bu kaplumbağalar çalıştığım okulun müdürünün küçük oğluna aitti. Dehşetle sınıftan çıkıp gördüğüm manzarayı orada çalışan elemana anlatınca işyeri sahibinin evinde de bir plastik kapta daha feci durumda bir tanesinin olduğunu öğrendim. Aslında o an aklımdan geçen tek şey odalarına dalıp o hayvancağızların bu şartlarda yaşayamayacağını anlatmaktı ama işe gireli henüz birkaç gün olduğu için buna cesaret edemedim açıkçası... Çünkü karşımdaki insanları çok ta iyi tanımadığım için nasıl bir tepki vereceklerini bilemedim. Kaplumbağabeslemeye başlayıp ta akvaryumculara ve pet shoplara daha fazla girmeye başladığımda şunu anladım ki bu şekilde yaşatılmaya çalışılan çok fazla kaplumbağa var, büyük ihtimalle ölünce de eski bir çorap gibi çöpe atılıp yerine yenisi koyuluyor. Hatta bu foruma üye olduğu halde araştırma yapma zahmetine katlanmayıp hala saçma sapan sorularla karşımıza çıkanlar bile çok çok fazla... Pek çok kişi masraf veya vakit harcamaktan kaçınıp, bizim uykusuz kalarak iyileştirmeye çalıştığımız kapluşlarımıza sıradan bi ev eşyası gibi davranarak hala bu foruma yazı yazabiliyor. Ne kadar sinirlendiğimi anladınız sanırım. Şimdi ben ne yapayım bu kadınları uyarıp, ukala damgası mı yiyeyim ya da işimden mi olayım?Bana bir fikir lütfen:S gerçi ben işimde biraz eskiyeyim bu işin peşini bırakmam, bir konuşma esnasında mutlaka bu konuyu gündeme getiririm ama yine de sizinle paylaşmak istedim.
Selam asegul07 yaşadığın olay seni etkilemiş anladığım kadarıyla eminim akşam evine geldiğin zamanda aklın o küçük kapluşlardaydı. Marti`nin önerisi iyi bir çözüm o okul müdürü öncelikle bir eğitimci ve kapluşlara nasıl bakılacagını bilmiyor olabilir. Bundan emin ol çoğu petşopçu`da nasıl bakılacagını bilmiyor satıyorlar ama bilgileri yok onlar biraz ticari yönüne bakıyor. Umarım o küçük kapluşlar için güzel bir ortam saglanmasına yardımcı olursun. gelişmelerden haberdar edersen sevinirim saygılarımla
Hala etkisinden kurtulabilmiş değilim doğrusu. Hatta gece rüyamda kocaman bir akvaryum ve bir sürü boy boy kapumbağa gördüm. Ben de bir çok insanın kapumbağaların yaşama ortamı konusunda satıcılar tarafından kandırıldığını düşünüyorum. Bir özeleştiride yapmadan geçemeyeceğim; Boncuk hastalanmasaydı ve o salak plastik kapta iyi kötü yaşasaydı ben de ne sizden, ne bu siteden, ne de o hayvancağızın ihtiyaçlarından haberdar olabilecektim. Gelişmeleri bildiririm artık.Nasıl olacak bilmiyorum ama onları da bilinçlendirmeye çalışacağım...