Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA HENÜZ ÇÖZÜM BULAMADIM!LÜTFEN BU BAŞLIĞI OKUYUP BANA BİR FİKİR VERİN!!
Ben sizlerle dün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ben yeni bir kaplumbağa sahibiyim, ama onun için de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Aslında genel olarak canlılara ve doğaya duyarlı bir insanım ve yanlış birşey gördüğümde düzeltmeye veya yanlış yapanı uyarmaya çalışırım. Dün yaşadığım olaya gelirsek... Ben 32 yaşında olmam rağmen hem üniversitede okuyor hem çocuklarımı okutuyor hem de bir anaokulunda aşçılık yapıyorum. Yaşadığım olay da çalıştığım anaokulunda geçti. Geçen hafta hayvanları koruma haftasıydı ve öğrencilerden ev hayvanları olan varsa okula getirmeleri istendi, bir şey almak için sınıfa girdiğimde gördüğüm manzara karşısında donakaldım. Rafta yaklaşık 30 cm. çapında, 15 cm. yüksekliğinde bir cam kap içinde iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası duruyordu. Hem de en az 8-9 cm. boyutunda... Kabın dibinde 2 cm. kadar su ce birkaç cam taş dışında birşey yoktu. Yani o plastik kaplardaki kuru bölge bile... ikisi de kafalarını dışarı uzatmış şaşkın şaşkın bakıyorlardı. İşin kötüsü bu kaplumbağalar çalıştığım okulun müdürünün küçük oğluna aitti. Dehşetle sınıftan çıkıp gördüğüm manzarayı orada çalışan elemana anlatınca işyeri sahibinin evinde de bir plastik kapta daha feci durumda bir tanesinin olduğunu öğrendim. Aslında o an aklımdan geçen tek şey odalarına dalıp o hayvancağızların bu şartlarda yaşayamayacağını anlatmaktı ama işe gireli henüz birkaç gün olduğu için buna cesaret edemedim açıkçası... Çünkü karşımdaki insanları çok ta iyi tanımadığım için nasıl bir tepki vereceklerini bilemedim. Kaplumbağabeslemeye başlayıp ta akvaryumculara ve pet shoplara daha fazla girmeye başladığımda şunu anladım ki bu şekilde yaşatılmaya çalışılan çok fazla kaplumbağa var, büyük ihtimalle ölünce de eski bir çorap gibi çöpe atılıp yerine yenisi koyuluyor. Hatta bu foruma üye olduğu halde araştırma yapma zahmetine katlanmayıp hala saçma sapan sorularla karşımıza çıkanlar bile çok çok fazla... Pek çok kişi masraf veya vakit harcamaktan kaçınıp, bizim uykusuz kalarak iyileştirmeye çalıştığımız kapluşlarımıza sıradan bi ev eşyası gibi davranarak hala bu foruma yazı yazabiliyor. Ne kadar sinirlendiğimi anladınız sanırım. Şimdi ben ne yapayım bu kadınları uyarıp, ukala damgası mı yiyeyim ya da işimden mi olayım?Bana bir fikir lütfen:S gerçi ben işimde biraz eskiyeyim bu işin peşini bırakmam, bir konuşma esnasında mutlaka bu konuyu gündeme getiririm ama yine de sizinle paylaşmak istedim.
Aysegül seni çok seviyorum yaa! :) Koşullarını düşününce, herşeyi bir tarafa koyup bunları hesaplayabilmen nasıl mucizevi göründü bana anlatamam. Yüreğin öyle güzel ki. Seni sıkı sıkı kucaklıyorum. :) Bence öncelikle kızgınlığı bir tarafa atmalısın. Bu onlara yardım etmeni engellediği gibi iş yerinde, sana bakış açılarını da olumsuz etkileyecektir. Öncelikle bakış açını değiştirelim. Onları, Akvaryumcularına çok güvenmiş, hiç araştırma yapma ihtiyacı hissetmemiş masum insanlar olarak düşün. Öyle olmasalar bile ( ki bana bu ihtimal düşük görünüyor. Yoksa o kapluşlar 30cm lik bir kutuda olmazlar ve bu kadar büyüyemezlerdi.)sen iyi niyetli ama bilgisiz insanlar olarak düşün. O zaman onlara mutlaka yardımcı olabileceksin. İkinci önerimde kuracağın cümlelerde yargılamaktan uzak kalabilmen. Yargılayıcı cümleler, yapacakları varsa bile savunmaya geçip yapmamalarına sebep olur. Bence sen tatlı dilinle, onlara doğru olan herşeyi anlatabileceksin. Örn: Aaaa Siz de kaplumbağa besliyormuşsunuz. Bizim de bir tane var. Ben de havuzda besliyordum. Sonra çocuklar araştırırken farkettim ki yazık hayvanlara, meğer şunlara şunlara ihtiyaçları varmış. vs. gibi. Sen eminim bakış açın yumuşayınca onlarla harkulade bir iletişim kurup, o kapluşları kurtaracaksın. Bence bir de " kapluş almayı düşünüyorum" diye yazan arkadaşlara verilen cevaplara bir bak istersen. Frozen`ın sinir olmadan önce :) yazdıkları çok aydınlatıcı bilgiler var. Önerilerini hazırlarken bu yazılar da çok işine yarar kanısındayım. Birde Momo`nun ` ölüm fanusları ` başlığını iyice bir oku. Benden bu kadar. Eminim o sevimli kapluşlarla ilgili harika haberler vereceksin bize. Ama İki ayaklı dayanışması adına diyorum; İş koşullarını sarsmamaya mutlaka önem göster. Eğer böyle olursa, senin Boncuğun da, senin miniklerde zor durumda kalır. Öncelikli olan sensin. Bunu lütfen atlama. Müthiş haberlerini bekliyoruz dört gözle. :)
Biliyor musun ilk senden cevap bekliyordum ve öyle de oldu.Böylece hakkında hiç de yanılmadığımı anladım. Biraz da (izin verirsen:))) seni kendime benzettim doğrusu. Olaylara ikimiz de aynı bakış açısıyla bakıyoruz gerçekten. Ben de onları yavaş yavaş işleyerek bizim tarafımıza çekmeyi düşünüyordum. Aslında bence (tanıdığım kadarıyla) iyi niyetli insanlar.Hani şu çocuklarını kıramayıp hayvan edinen ama nesıl bakacağını bilemeyenler gibi... Biliyor musun hislerimde hiç yanılmam sana karşı hissetiğim şeyler de doğru çıktı şu an en çok buna seviniyorum. Eğer istersen forum dışında da msn de sohbet edebiliriz, ne olur beni yanlış anlama böyle kafa dengi bir arkadaş kolay bulunmaz diye düşünüyorum. Gerçekten seni daha iyi tanımak isterim.Yardımına teşekkürler.
Hiç yanlış anlar mıyım. :) Çok da sevinirim derim. Bu arada yaşlarımız da birbririne çok yakın Aysegül. Ben de dün 30 yasıma girdim. Fakat önümüzde bir sorun var. Burada özel mesajlaşma diye bir yer yok. msn adresimizi de, Hani önemli ve acil bir durum olmadığı sürece açıktan vermek doğru olur mu bilemiyorum. Site kurallarını hala tam olarak çözebilmiş değilim. Bu konuyu halleder halletmez bence de iletişime geçelim. :) Site yöneticileri, Artık iyi bir düzenleme yapma zamanı gelmedi miii??? :)
Heyecanla cevabını bekliyordum doğrusu.(bu arada iyi ki doğdun)Bazı yardımlaşma olaylarında msn adresi veriyorlar, istersen ben benimkini veririm sen de eklersin. Hatta ben burrr la da öyle haberleştim. Arada yazışıyoruz. Çok fazla bilgisayar başına oturamıyorum ama en azından oturduğum zamanlarda konuşabiliriz. Bir de yanlış anlamazsan birşey soracağım; anladığım kadarıyla marti (yani sen)bir hanımsın...Evli bir kadın olarak bir erkekle bu platformda özel konuşmayı etik bulmuyorum. Yani eşim de bir hanımla konuşmaz zaten... Eğer bütün şartlarımız:)) uyuyorsa ben sana adresimi veririm, görüşmek üzere...
:)))) kesinlikle bayanım. :)))) Tamam ver sen istersen. ben ekleyeyim. :)
[email protected] Dikkat edersen asegul, yani y harfi yok. Nickimde de buradan esinlendim. :)
[email protected] Dikkat edersen asegul, yani y harfi yok. Nickimde de buradan esinlendim. :)
Ayşegül, davet gönderdim. Gelmediyse yaz lütfen.
Davetini yanıtladım ama senin MSN kapalı görünüyor. Çevrimdışı ileti gönderdim o da teslim edilemedi.