Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Öğün sorunu...

Merhaba! Yaz başında kaplumbağam biraz iştahsızdı bende oyüzden 3öğün yem vermeyi denedim ve kısa sürede toparlandı.Artık hiçbir sorunu olmadığı için ve biraz daha az yemesi için öğünü 2ye indirdim öğlenleri dereotu,meyve,domates gibi şeyler veriyordum birsüre öğlenleri birşey vermemeye karar verdim fakat kapluşum neredeyse akvaryumu yıkacak çok gürültü çıkarıyor ve önünden geçtiğimiz anda şap şap suya vuruyor sürekli ne yapacağımızı şaşırdık:) bu hareketler sonucunda dayanamayıp yem veriyoruz ozaman sakinleşiyor.Butür hareketlerine aldırış etmemeyi denedim ama olmuyor bunu durdurmanın bir yolu yok mu?

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

domates vermemeniz daha iyi olur. Meyve ise ayda bir gibi verin. Yem için şımarmalarına göz yumarsanız obez bir kaplumbağanız olur. Ben alıştıramadım ama bu hareketlenmelerini fazla besin değeri olmayan marulu vererek geçiştirebilirsiniz.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Malesef marula alıştıramadım bir türlü,meyve çok sık vermiyorum zaten fakat domates verilmiyeceğini bilmiyordum forumda birkaç kişiniz verdiğini okuyunca bende denemiştim ama uyardığınız için teşekkür ederim.Kaplumbağam otür geçiştirmeleri sevmiyor sanki daha çok çıldırıyor,bulucam artık bir çaresini

img

burrr

ÖZEL MESAJ

Burr acaba öğün miktarlarını azaltarak çözüme ulaşabilir misin? Yani alışmışsa ( umarım benimkiler alışmaz) ve vazgeçiremiyorsan  öğünlerde verdiğin besin miktarlarını azaltsan. bir öğünde  4-5 değil sadece 2 tane karides versen.Diğer iki öğünde de  verdiğin mamaları  kafası kadar değil, onun çeyreği kadar versen. yani öğün sayısını değil, miktarları azaltarak halledebilirsin belki. Ama sınırı asla aşmamak kaydıyla tibiki. Obezite bizim minikler için inanılmaz riskli.

Kolay gelsin!  İşin zor.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zaten günde en fazla 2tane karides veriyorum o konuda kontrol elimde:) şuanda ben değil ailem baktığı için ne durumda olduğunu göremiyorum ancak telefonda öğrenebiliyorum malesef umarım alışmıştır:)

img

burrr

ÖZEL MESAJ

Kapumbağana bakım konusunda bir çözüm bulamamana çok üzüldüm. Umarım sen orada yokken de iyi bakılır. Keşke gönderebilmek için bir yol bulabilseydin.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim kapluşlarında aynı sorunu vardı...bende yemlerini yavaş yavaş azalttım ve alıştılar. Yani bu yöntem gayet iyi diyebilirim...Kapluşlarına uzun ve sağlıklı günler :D

img

butterfrog197

15 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Burr. Aslında senin minik için bir çözüm buldum Ama Doğru birşey olacağından emin olamıyorum. O nedenle burada bir tartışalım istedim. Herkes fikrini yazabilirse doğru yolu bulur ve hep beraber kararlaştırmış oluruz diye düşünüyorum. Benim yiğenimin İzmir Torbalı`da bir cafesi var. Ayrancılar yolu üzerinde. Yani sana çok yakın. Yiğenim hayvanlar konusunda son derece duyarlıdır. Eğer herşeyi anlatırsak eminim ona gözü gibi bakar. Ama kafamı kurcalayan iki önemli sorun var. 1) Orası bir cafe. Gelen giden herkes " amanda ne şirin şey" falan diye sevmeye kalkacaktır. Senin kapluşun her defasında ürküp korkacak diye Endişeleniyorum. Kaplumbağalar korkmayacak kadar sosyalleşebiliyorlar mı bunu da bilmiyorum. 2) Gelen insanlar sevimli bulup "bir tane de biz alalım" diyecek olurlarsa bu çirkin ticarete katkı koymuş oluruz. Bu tarafı da ayrıca canımı sıkıyor. 3) Bu sorunların önüne geçme şansımız olur mu? Sizler ne dersiniz?

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yalnız bu tür sorunları olan kalumbağların bu çeşit işlek yerlerde bulunması onların küçük psikolojilerini bozabilir yada tam aksine onlara alışır ve yüzsüzlük yapıp yemek ister. Müşteriler ise böyle şirinliklere dayanamayacaklarından kendi yedikleri emeklerden verebilirler ve bunlarda ciddi bir beslenme bozukluğu yaratabilir. Ayrıca böyle bir tartışmayıda açtığıız için teşekkürler :)

img

butterfrog197

15 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle ilgilendiğin için çook teşekkür ederim Marti.Ancak şunu belirtmek istiyorum kapluşum minik değil 7.5cm boyunda oldukça hareketli,şımarık bir kapluş kendisi:) Ailem çok güzel ilgileniyor onunla Badem de evden bir birey gibi oldu bizim için ama bazen yeterli oolmuyor bakımı oyüzden vermek istiyorum zaten. cafe`de yaşaması aslında çok zor değil çok ortalık bir yerde durmadığı sürece ama tabi görenler onun yem isteme hareketlerini şirinlik olarak değerlendirip yemek vermek istiycekler.çok ürkek bir kapluş değil kendini sevdirir ama bize alıştığı için olabilir tabikide bilemiyorum tam olarak tekrar ilgilendiğin için teşekkür ederim:)

img

burrr

ÖZEL MESAJ