Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

BONCUK YEMEK YEDİ!!!!!:)

UZUN ZAMANDIR HİÇBİRŞEYE BU KADAR SEVİNMEMİŞTİM... BU SABAH TEKRAR İLACINI VERDİK VE BİRAZ CANLANMASINI SABIRLA BEKLEMEYE BAŞLADIK. AMA SONUÇ YİNE SIFIR. HATTA YEMİ CIMBIZLA AĞZINA SOKMAYA BİLE ÇALIŞTIM, NE Mİ OLDU? SUYA ATLAYIP HEPSİNİ TÜKÜRDÜ :S KIZIMI OKULA BIRAKTIKTAN SONRA AKVARYUMCU AKVARYUMCU GEZİP BİR ÇÖZÜM ARAMAYA BAŞLADIM. AYAKLARIMA BAYAA Bİ KARASULAR İNDİKTEN SONRA EVE BİR KUTU SANYU TURTLE STİCK, BİR TUTAMCIK DA KURTÇUKLA DÖNDÜM. AMA KONUŞTUĞUM HERKES KAPLUMBAĞAMIZIN ÖLMEK ÜZERE OLDUĞUNU, BOŞUNA UĞRAŞMAMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. YİNE DE ÜMİTLE EVE KOŞTUM GÜNEŞLENMESİ İÇİN CAMIN ÖNÜNE YAPTIĞIM KUTUYA KOYUP KURTÇUKLARI ATTIM VE O DA NE! ÜÇ TANE KURTÇUĞU BİRBİRİ ARDINA MİDEYE İNDİRDİ. TAM BEŞ GÜNDÜR AÇTI...SEVİNCİMİ ANLATAMAM. AKVARYUM ALMAK İÇİN BİRKAÇ PAZARLIK TA YAPTIM AMA BURRR`DAN TAM BİR SONUÇ ALMADAN KARAR VEREMEDİM. ZATEN SATIN ALABİLECEĞİM FİYATTAKİ BİR AKVARUMUN BOYU DA ŞU ANDA KULLANDIĞIM KUTU KADAR. ŞİMDİLİK GELİŞMELER BÖYLE.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

asegül çok sevindim. gözün aydın!!! :) Hiç moralini bozma. Senin ilgin ve sevgin eminim onu kurtaracak. Geriye değil ileriye gidiyor. Bence kesinlikle iyileşecek. İnan çok mutlu oldum. Yanında olduğumuzu eminim hissediyorsundur. İyileştiği günde hepberaber çığlık atacağız. yeter ki sen moralini bozup pes etme. Sevgiler kızına, boncuğa ve sana. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Asegul (Bu arada ismin Ayşegül değil mi ? ) http://www.sahibinden.com/50cm_is_gorur_akvaryum_isikli-25WQQaXQQ15114376WQQpXQQdisplayitem yukarıdaki linkte ikinci el akvaryumunu satan biri var. Bostancı da. 50 cm lik bi akvaryum 35 lira. Anlaşırsak cüzi bi ücrete dış filtreyi de veririm diyor. ÇAlıştığı kontrol edilip satın alınabilir. Sahibinden sitesinde fiyat aralığı ve konum belirleyip arama yaparsan çok uygun akvaryumlar bulabilirsin. İkinci el almanın hiç bir dezavantajı yok. Bende 1 m`lik akvaryumumu ve dış filtremi 2. el almıştım. Dış filtrede biraz daha riskli ama sonuçta akvaryumda hiç bir risk yok. 4 cam sağlam sa problem yoktur. İyice bir temizleyip hemen kullanabilirsin. Sen ısıtıcı işine odaklan bence.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SEVGİLİ MARTI BEN İKİMİZİ KADERDAŞ GİBİ GÖRÜYORUM ÇÜNKÜ İKİMİZ DE KAPLUŞLARIMIZI HEMEN HEMEN AYNI GÜNLERDE EDİNDİK VE AYNI ŞEKİLDE ÇÖZÜM ARAMAYA BAŞLADIK. BU YÜZDEN SİZE KARŞI BİR YAKINLIK DUYDUM DİYEBİLİRİM.(BU ARADA CESARET DOLU MESAJINA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.) ŞU AN BONCUK SUDAN ÇIK MIYOR BU SABAHA KADAR GÖZLERİ KAPALIYKEN ŞU AN HİÇ KAPATMIYOR VE ÇEVRESİNE DE TEPKİ VERİYOR. ODAYA BİRİ GİRİNCE HEMEN SAKLANIYOR.(BİRKAÇ SAAT ÖNCE ELİME BİLE ALSAM TEPKİ VERMİYORDU.) SEVGİLİ YASDAL BENİM ADIM HEMEN BELLİ OLUYOR DA BİZ SENİNKİNİ ANLAYAMADIK HATTA ÇOCUKLARIMLA BAYA KAFA PATLATTIK:))(YASEMİN DALKILIÇ GİBİ, UMARIM BİZİ BAĞIŞLARSIN:)))EVET ADIM AYŞEGÜL, İNTERNET NİCKİM YANLIŞLIKLA BÖYLE YAZILINCA KULLANICI ADIM ŞEKİLLENMİŞ OLDU. BU ARADA BENİM İKİNCİ EL BİR AKVARYUM BULMAM İÇİN GÖSTERDİĞİN ÇABA BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ SAĞOLASIN.DADİĞİM GİBİ ŞU AN BURRR İLE MESAJLAŞIYORUZ. ONDAN BİR SONUÇ ALAMAZSAM GÜZEL BİR AKVARYUM OLUŞTURMA İŞİNE GİRİŞECEĞİM.BU MESAJI YAZDIKTAN SONRA HEMEN VERDİĞİN LİNKE BİR GÖZ ATACAĞIM, GERÇEKTEN ÇOK SAĞOL.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

:) Forum sistemimiz oldukça ilkel olduğundan profil alanlarımızı göremiyoruz. "Gökhan YAŞDAL" ismim. İkinci el akvaryumlara mesajdan sonra iyice gözattım. Sana yakın yerlerde oldukça iyi fiyatlı akvaryumlar var. Değerlendirmeni tavsiye ederim.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM, 13 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR O DA SİTEMİZİN İLKEL OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ DE ONA GÜLMÜŞTÜM. HAKLIYMIŞ:))BEN PEK FORUM SİTELERİNE GİRMEDİĞİM İÇİN ANLAMIYORUM AÇIKÇASI. SENİN TAVSİYENLE AKVARYUMLARA BEN DE BAKTIM TEŞEKKÜRLER.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

Aysegul, Ilk gunden beri yazilarinizi ve muazzam otesi istekle bir canliyi sahiplenisinizi izliyorum. Ugrasiniz, hevesiniz, sevginiz takdire sayan, keske herkes sizin yariniz kadar duyarli, bilincli, ve yasam dolu olsa. Umarim (ve inaniyorum ki) bu heves, yillardir bu foruma gelip, bir kac ay -belki de hafta- sonra ayni cabuklukta giden sahsiyetlerinki kadar kisa surmez. Ve kaplumbaganizla daha uzun yillar hayati paylasirsiniz.

Teknik olarak soyleyebilecegim tek sey var sizin durumunuza; Bir hayvan eger yem tuketiyorsa, isler gayet yolunda gidiyordur. Sizin bundan sonra yapmaniz gereken bu durumu surdurebilir kilmak, vitamin ve olmazsa olmaz gunes ile kaplumbaganizi daha da guclendirmeniz. Bebek oldugu icin, kabuk gelisiminin en onemli yillarini yasayan bebek kaplumbagalarda kalsiyum en onemli faktordur. Yumurta kabuklarini bir kasenin icinde suya birakip, bir iki gun sonra bu suyu kaplumbaganizin yasadigi suya eklemek yararli olacaktir. Pet shoplardaki kabuk sertlestiricileri kullanmanizi sahsen tavsiye etmiyorum.

Saygilarimla

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TEŞEKKÜR EDRİM SEAMANSOUL, EVET BEN DE YAŞAMAZ ÖLÜR DİYENLERE İNAT HER GÜN BİRAZ DAHA DÜZELDİĞİNİ GÖREREK SEVİNİYORUM. İNŞALLAH BİRKAÇ GÜN SONRA DAHA İYİ HABERLER VEREBİLİRİM. BU GÜN BİRAZ DAHA HAREKETLİ AMA SADECE BİR TANE KURTÇUK YEDİ. İŞİN KÖTÜSÜ BU GÜN İŞE BAŞLIYORUM GÜNDÜZ BAKIMINI OĞLUM ÜSTLENECEK UMARIM ÜSTESİNDEN GELİR:S BU YEMEK İŞİNDE BİRAZ DAHA BİLGİ SAHİBİ OLMAM GEREKİYOR SANIRIM. BİR DE DÜZELMEYE BAŞLADIĞINDAN BERİ SUDAN ÇIKMAMAYA BAŞLADI ÜŞÜTECEK DİYE KORKUYORUM NE KADAR CAHİLİM DEĞİL Mİ? KENDİ HALİNE Mİ BIRAKSAM YOKSA ARADA KAYAYA MI ÇIKARSAM KARAR VEREMEDİM.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

Isıtıcı almadan çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok. bir ısıtıcı edinmelisiniz. Şimdilik dediğim gibi ısınma lambası devamlı açık kalsın. O suyu ve taşı ısıtır bir nebze. (Bu arada forumlara yabancısınız diye ufak bir hatırlatma devamlı BÜYÜK harfle yazmak hoş karşılanmaz. Mesajlaşma dilinde Bağırmak manasına gelir)

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aysegül, yine buradan öğrendiğim bir yöntem vardı. haşlanmış yumurtanın beyazı ve haşlanmış tavuk iştahlarını açıyor. Ben denedim, benim minikler canavar gibi yiyorlar şuan. Bence sende deneyebilirsin. Antibiyotik kullanıyor musun? Ben bir de istanbuldan bir arkadaşımla görüştüm. Yurt dışında veterinerlik fakültesinde arkadaşı varmış. Bebekler için olan vitaminlerden önermiş. ( Özellikle hasta olan kaplumbağalar için) içinde bulundukları suya bolca damlatabilir, bir de besinlerin üzerine diye belirtmiş. Paylaşmak istedim. Uygulamak istersen eczanelerde mevcut. Görüşmek üzere. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ