Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
UVB lamba arayanlar.
Selam arayan bulurmuş ... :)) uvb lamba çok aramıştım yapı marketler, elektrik tesisatçıları,petshoplar, internette buldum ama onada güvenemedim. ve sonunda arayan bulurmuş. anadolu yakasında oturan arkadaşlar kadıköyde UVB lmabayı buldum. florasan olarak var. firma ismi vermek, site yönetimi için belki uygun degildir diye düşündüm, UVB lamba arayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim saygılarımla
Merhaba kokpit, hayırlı olsun çok aramıştın :) Sitedeki gizli mod. bişi demiyor genelde hiç böyle şeylere :), yani ben görmedim hiç en azından, ver istersen yani aldığın yerin adını, arayan pek çok kişi oluyor, internetten almaktan çekinen İstanbullu`lar için eminin çok iyi olur.
Evet pınar 1112 UVB lambayı çok aradım bulamayınca, Yurt dışında kardeşime sipariş vermiştim. Almadan gelme türkiye`ye sokmam uyarısıyla lambama kavuştum :).Bu gün raslantı sonucu kadıköyde UVB lambayı buldum,sitedeki lamba arayan arkadaşlarla paylaşmak istedim, YILMAZ ELEKTRİK. SERASKER CAD. KADIKÖY. Bu arada kapluşum sofi ve altın kızlar akvaryumunu ve buzdolabı sebzeliğinden yaptığım platform resmi sizin evciliniz köşesinde 7 ve 8 gündür yayınlanıyor, saygılarımla
Bana yakınmış.Peki Fiyatı ne kadar.
Merhaba kokpit. İsim vermen çok iyi oldu. Ben istanbuldan, arkadaşlardan alıp göndermelerini isteyecektim ama yanlış lamba göndereceklerinden emindim. burada bile bana r x diye bir florasanı " uvb lamba bu işte " diyerek vermeğe çalıştılar. arkadaşların yanlış lamba almaması mümkün değildi. şimdi içim rahat, gidin şuradan alın diyebileceğim. Çok teşekkürler.
Kokpit altın kızlarını gördüm, Sofi`yi de yakından.. :) Ne şeker bebekler bunlar :), sağlıklı ömürler. Şu sebzelikten kuru bölge hiç de yabana birşey diil gibi görünüyor, nasıl yaptın, ben daha yakından görmek isterim, foruma konular içine nasıl fotoğraf koyulabileceğini çözdün mü, yardım edelim olmazsa.
Selam arkadaşlar şehir dışından yeni döndüm, msj lara topatn cevap vereyim. (gansta4eveR) uvb lambayı buldum ama fiyatını sormadın çünkü yurtdışından bulunca gerek görmedim, internette satılanlardan farklı değildir bence. (Marti) yurtdışında kaplumbağlar ve uvb lambalar ehliyeti olmayan kimselere satılmıyor yasakmış. kardeşim kaçak olarak satılan yerden bulmuş.Frozenin ve pınar 1112 yazdığı kaplumbaglar hakkındaki tüm uyarıların ne kadar haklı olduklarını gösteriyor kapluşların ve sürüngenlerin satışı yasak. benim şuan kullanmaya başladığım uvb lamba olarak geldi bana şu bildiğimiz tasarruflu ampullere benziyor .kardeşim elektrik ve cihazları konusunda uzman ve yeni cihazlar üretiyorlar ve bu lambalarında dikkatli kullanılmazsa kanser riski var.
pınar 1112 kapluşların ve akvaryumun resimlerini dijitalle çekeceğim, yayınlama sorununu çözemezsem yardım isteyecegim sizden, ve sizinle bir konuyuda paylaşmak istiyorum, hatfa sonu tatili için güneydoğuday`dım ve yola çıkmadan günde ne kadar yem verilecegini etiketleyip akvaryuma yapıştırdımki valide unutmasın, kaldığım eve ilk girdiğimde bir köşede ölüm fanusu ve içinde 2 küçük kapluş vardı ve güneydoğunun havasını düşünürsek varın suyun soğukluğunu siz hesaplayın. gariplar suyun soğukluğundan hareketsiz kalmışlar ve yem yemiyorlardı. birtanesinin kuyrugu yok. dinlenme alanları yok decek kadar az. onları görünce içim cız etti,misafir olmasaydım o kapluşları hazar gölüne bırakırdım yaşama şansları daha fazla olurdu sanırım, kafese ve akvaryuma hayvan koyup karşısına geçip bakılmakla olmuyor işte.
madem kullanımı bu kadar riskli, bize nelere dikkat etmemiz gerektiğine dair bir yazı hazırlar mısın kokpit? Kardeşin de madem bu konuya hakimmiş. Yanlış veya eksik bilgiler edinmektense, sizden doğru bilgileri almak daha doğru diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
selam marti,uvb ışığı kapluşlarımız için yararlı,kabuk gelişimi kalsiyum ihtiyacı için çok önemli o tartışılmaz zaten. Ya bizim için ? kardeşimin yazı hazırlamasını çok isterim ama şuan o yazıyı hazırlayacak durumda değil o şimdi asker :)) yola çıkmadan aldığım bilgileri paylaşayım. uvb lambayı açtıktan sonra ordan uzaklaşmak ve kapattıktan sonrada bir müddet daha uzak kalmak amaç uvb ışınlarına fazla maruz kalmamak. dermatology.about.com sitesinde uv-a ve uv-b hakında bir yazı var okumanızı tavsiye ederim. saygılarımla