Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağama Arkadaş Alıyım mı ??
Arkadaşlar benim kaplumbağam 1 haftadır yaznlız :D Ona arkadaş alsam kavga ederler mi ? daha yavru benimki
Selam, Ben alti yildir bir cift kirmizi yanaga ev sahipligi yapiyorum. Ayri cinsiyetlerdeler. Ben sansliyim, cunku genelde erkek-disi karsilasmalari kanli bitiyor, kavgalar ediliyor (erkegin disiye gore daha erken olgunluga ulasmasindan dolayi), disinin kuyrugunun kopmasina kadar ileri olabilecek isiriklar beliriyor. Bunun yaninda, su anda aldiginiz sorumlulugun, ve harcamalarinizin iki katini yapacaginizi da unutmayin. Bunlari goze aliyorsaniz (ki bence iki kez dusunun), kaplumbaganiza bir arkadas almaniz onun hosuna gidebilir. Bu esareti paylasacagi bir oda arkadasi stresini minimize edebilir :)
Harcama Önemli değil de yeter ki anlaşsınlar.. :D
benimkilerin biri erkek, bri dişi. Başıma nelerin gelebileceğini anlatırmısın Seamansoul. kuyruk kısmı epey korkunç geldi :) Bir de ayırmam gerekir mi? Şart dersen baştan koşullarını ona göre ayarlayayım. malum değişiklik sevmezler diye belirtmiş arkadaşlar.
benim 3 tane dişi bi erkek kara kaplumbağam var..ilk başta erkek olan yalnızdı bir ay kadar ama daha sonra bir tane dişi aldım ve cok iyi anlaştılar..yalnız kalınca depresyona giriyolar..
marti selam, Boyle bilincli sorularin takdire sayan. Oncelikle bu konu basligina ait ilk cevabim icin sanirim bir aciklamaya ihtiyac var, cunku diger tumcelerimle biraz tezat olusturdugunu dusunen okurlarimiz var. Sevgili kafkef, kaplumbagasinin yanlizligini dile getirdigine, ona gerekli sartlari (maddi & manevi) yerine getirebilecegine inaniyorsa bir arkadas daha alabilecegini soyledim. Ki bunu soylerken bile "bu esareti paylasabilecegi bir arkadas" ve "bu sayede oda arkadasi stresini minizmize edebilir" gibi soylemlerimden bunu cok da onaylamadigimi aciklamaya calismistim. Benim kafkef`e bu tavsiyem, kaplumbagasina isitici, ya da filtre almasini tavsiye ettigim diger heosievcil.com okurlarinkine verdiklerimden farksizdi. Sadece su anki kaplumbagasina bir arkadas alarak, su anki kaplumbagasina daha iyi bir yasam sunmasini tavsiye etmek istedim. Bir hayvanin cift olarak -sadece disi-erkekten bahsetmiyorum- bakilmasi, tek olarak bakilmasindan cok daha iyi sonuclar getirdigi bilimsel olarak bilinen bir gercek. Bu tavsiyem cok ince bir cizgi, dogrulugu yanlisligi tabiki kisiden kisiye degisebilir. Yoksa, her zaman soyledigim seylerden farkli seyler soylemek istememistim, lutfen yanlis anlasilmasin. Hala bu kanli ticareti durdurmak icin dogrulari soylemeye calisiyor, henuz kaplumbaga almamis kisileri uyarmaya devam ediyorum. Simdi senin sorunun cevabina gelirsek, disi-erkek olduguna inandigin bir ciftin varsa, ozellikle erkegin disiden yaklasik bir yil once cinsel olgunluga ulasmasi, sonucunda disiye yapilan saldirilari getiriyor. Eger bu, artik bir aliskanlik haline gelmis, akvaryumunda surekli gormeye asina oldugun bir durum almissa, evet, onlari ayirman gerekir. Ancak yeni bir durumsa, bir kac ay boyunca (disinin sagligini gercekten etkilemedigi, olum-kalim durumu olusmadigi muddetce) gozlemle, erkek bu iskenceden vazgecebiliyor, sahsen bende boyle olmustu. Saygilarimla
Kardesm Tek kaplumbağa arkadaslarnda dediği gibi gercekten cok bunalıyor sen de bunu hissedersin benim tercihim yanına bir dişi al şahsen ben de öyle yaptım ben dişiyle başladım erkek aldım 1 tane daha we kesinlikle kanlı döwüş olmuyor:D sadece ilk alışma sürecinde farklı oluyor.. o kadar bn bir dişi almanı tawsiye edrim ama yine de sen bilirsn..
Selamlar, Dogrulugu kanitlanmamis, sadece bir iki kez tecrube edilmis seyleri genel gecer olarak kabul edip baskalarini yanlis yonlendirmeyelim. Saygilar...
Seamansoul sen bana taktın heraLde ? eqeR oLe bisi warsa üyeliğimi silerim . laf yapmana gerek yok .
Seamansoul, teşekkürler. Gözlem yapmak bana da çok mantıklı geldi çünkü şuan çok iyi anlaşıyorlar. hem daha çok küçükler. sanırım 1-2 aylık olmalılar. Zaten onların büyümelerini basamak basamak içeren bir başlık açacağım. hem onları birlikte büyütebilelim diye, ( paylaşımlarınıza ve uyarılarınıza çok ihtiyacım var/ olacak ) hem de benim gibi bu bebişlere bakmak zorunda olan yeni arkadaşlara rehberlik edebilsin diye. Şahsen ben yazılanlardan çok şey öğrendim. Umarım orada da beni ve benim minikleri ( Fındık ve Badem) yanlız bırakmazsınız. Görüşmek üzere. Merhaba umuthanmert, yazılarını okudum. Şahsen burada kalmanı önemsiyorum. Hepimiz, bu, bir şekilde evimize gelmiş, bakımımıza ve ilgimize muhtaç olan ve aslında hiç evcil olmayan bu sevimli şeyleri rahat ettirmenin peşindeyiz. Ve bu işin ne yazıkki sınırı. Çünkü ne yaparsak yapalım doğal ortamları gibi olmayacak. ve çok bilgi kaynağımız da olmadığı için " onlar için en doğru nedir?" sorusu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi aramızda tartışarak, birbirimize danışarak ve tecrübelerimizi, bilgilerimizi paylaşarak cevap bulacak. o nedenle farklı fikirlere de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yanlız unutmamak gerek. burada yazıp çizen herkes bu yavrucaklar için ( sarayda yaşayanları dahi olsa ) son derece üzülüyor ve hassas davranıyor. o nedenle birbirimize yaptığımız uyarıları da anlayışla ve hoşgörüyle kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aramızda olman şahsen beni mutlu etti. umarım ihtiyaç duyduğumda hepinizi yanımda bulabilirim. çünkü onlara bakmanın keyfini ve mutluluğunu inkar edemesemde tam bir vicdan azabı bu yavrucaklar. bir benim veya tek kişinin halledebileceği bir iş değil bence. hepberaber anca altından kalkarız. görüşmek üzere. :)