Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

BALIKLAR ILE YASIYO

TOslumbağam balıklar ile 2 aydır kardeş kardeş yaşıyolar resim altta bakarmısınız nekadar tatlı http://i585.photobucket.com/albums/ss294/yuceltoglu/DSC02386.jpg

img

yuceltoglu

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam, Bence baliklarinla kaplumbagani bir an once ayir, cunku mutlaka bir sure sonra baliklarla problem cikacak, baliklarin kaplumbagana yem olacaktir. Bilgilerine ...

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bazılarına vahşice gelecek tepkide gösterebilir ama balıklarım yavruladı toslumbağam yakalayıp yedi.balklarıma saldırmıyo hatta teşebbüs bile etmiyo. saklanacak yerleri çok, daha önce lepistes denemiştim onları yemişti iki günde. onlara doğal bi ortam yapmaya çalıştım .ilgin ve verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

Tekrar merhaba, Kaplumbagan henuz kucuk oldugu icin bazi problemler dogmuyor olabilir, ya da baliklarin henuz kaya vs altina saklanabiliyor olabilirler. Kaplumbagan biraz daha buyudugunde akvaryumunda olusacak av-avci iliskisinin onune gecemezsin. Kaplumbagalar dogalari geregi avlanirlar, ve kendilerinden dahi buyuk baliklari goz kirpmadan katlederler. Kaplumbagalarima kimi zaman canli yem ve ic gudu temini icin tropikal balik veriyorum, nasil avlandiklarini gorsen sen de bana hak verirdin. Bahsettigin turden dogal bir ortam olusturmak cok zor, zaten seninki gibi boyutlarda bir alan icin imkansiz. Zaten o sartlar kaplumbagan icin de uygun degil, karaya cikacak, kuruyacak bir yerleri olmali, en azindan. Bizimkiler tabiki tavsiye, herkes istedigini yapmakta ozgur. "Dogal ortam" olusturup baliklarinin olumunu de izleyebilirsin. Biz sadece burada yazilanlarin, nacizane tecrubelerimiz ile olup olamayacagini soyluyoruz, karar sizin.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence çok ilginç çünkü bnim kamuşum kardeşimin balığının yanında olsa onu yer çünkü onu bütün gün film gibi izliyor:))

img

gkcemm

16 yıl 7 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

henüz girişim yok benimkinde,sanırım moly cinsi balıkların tadı kötü :) lepistesleri yedi bir günde,yerse paylaşacam sizinle

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağanı ayrı akvaryuma almak yerine balıkları yemesini bekliyceksin öylemi?Aferin doğru yoldasın devam et!!!!!!!!!!!!....

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

affrerin için teşekkür ederim, doğada balık yemiyormu bunlar zeynep göktaş.! ilk önce sizinle bilimsel bir araştırmayı paylaşayım " balıkların canı acımaz " bunu araştır. eğer balık yiyici bir yaratığı evimize aldık ve hapsettiysek ona elimizden geldiği kadar doğal ortam yapmamız gerek bunu ilk olarak besinleri ile vereceğiz en önemli unsur bu,bende bunu yapıyorum molly yavruluyor kaplumbağam yavrularını yiyior. nekadar geniş bir ortam sağlarsan sağla avlanamadıktan sonra doğada gördüğü gibi başka canlıların peşinde koşmadıktan sonra onu mutlu edemezsin, kaplumbağam inanılmaz aktif bir balık gibi sürekli yüzüyor, akvaryumumdaki platformlarım var nadiren çıkıp güneş ışığında kalıyor,sen besliyorsan bence bunları sende yap yapmıyorsan atmasyonla değilde benim gibi bu işi çok araştırmış birisine sor .. iyi forumlar

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

İnan bana doğal ortamlarını senden öğrenicek değilim 6 senedir profesyonel ortamda kaplumbağa üretiyorum ve kaplumbağalarım oldukça sağlıklı tam 18 tane yavru 9 tane yetişkin kaplumbağam var onlar için ayda 1 canlı yem alıyorum (kaplumbağaların yediği balıklardan moly yavrusu yada lepistes değil karedes büyükleğindeki şeffaf balıklardan doğal ortamda bunlardan yerler moly yavruları değil!)ayrıca bu sene okulda teknoloji ve tasarım dersinde hazırlamış olduğum kaplumbağa projem okullar arası birincilik ödülünü kazandı anlıycağın kaplumbağaları ve doğal yaşam ortamlarını senden öğrenicek değilim!!

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

canlı balık alıp yem yapıyorsan benim yaptığım işe afferin diyip imalı laf sokmana gerek yok, hem bu balıkların doğal ortamda yaşaması taraftarı olupta hemde neden kaplumbağa üretiyorsun ?bence üretimi bırak bir an önce,onlar senin deneylerine yada ödül alman için yaratılmadı ürettiğin her balık için tek tek sen sorumlusun. okulda öylemi öğtettiler sana? ayrıca sanmıyorum kaplumbağanın yiyeceği balığı seçeceğini .....aa bi balık var orada keremmm.! .....hani nerede tahsin? .....orada bak kayanın altında .....hayır!!! o moly yemem onu:) , ( ehe ehe ) hemen hemen her balık aynı vitamini taşır ayrıca araştırırken hiçmi gözüne çarpmadı bu? moly ve lepistes imkanım varsa onları veririm,bahsettiğin balığın cinsi ne bu arada ?ödevine şeffaf balıkmı yazmıştın?

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ