Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağalar ele alınmalı mı?? - 2.sayfa
ben su kaplumbağası almak istiyorum.gerekli ortamı sağladığımda almayı düşünüyorum.yani ısıtıcı vs...bakıma konusunda gerekli bilgileri buldum.fakat sadece kaplumbağalar ele alınırsa zarar görür mü?sorusunun yanıtını bulamadım.ele derken tabii ki temiz ele....yardımcı olursanız çok sevinirim...
ßnim kaplumbağam ilk geldiğinde bnden çok korkuyordu ilk 1 ay bnden nefret ediodu diyebilirim sonra bana alıstı ilk elinne alınca kabuuna saklanıcak ama sana alışın ca bni indi rder gibi elinde pencesini oynatacak bu yüzden suyunu deiştirirken ona bir kap bulmasın çünkü tırmalıolar ve ona kızarsan 1-2 kabuğundan çıkmıolar(bnm kamuşum çok duygusaldırda):))
Bizim baktığımız bir su kaplumbağası vardı, adı Eylül. epeyce bir süre bizle beraber yaşadıktan sonra, artık evin içinde kaybolmaya falan başladı kabından çıkarak. Balkona kabının içinde koyunca yukarıya çıkarak suyun dışında duruyor ve güneşleniyordu. Sonra bir gün Çorlu da bir restaurantta havuzun içinde bir sürü aynı bizimkine benzeyen kaplumbağalar olduğunu görünce, Eylül`ü de oraya verdik. Arada giderek kaplumbağalara bakıyoruz, hem yalnız değil artık.. Selamlar..