Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ehehe eglencelıydı ızlemek

dun balık tutmaya gittim ve bılenler bılır kırmızı kurt yada solucan dıye bılıen bır bocek var birazcık ondan kaldı ben de evdekı kaplumbagalara verdım bı guzel yedıler her bırı 6 cm olan kurtlardan 2 şer tane yedıler ama zevklıydı ızlemek cubuk makarna gibi bişiydi :d denemenızı onerırım

img

mehmet3544

15 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben dün büyük bi nerden baksan 4 cm uzunluğunda bir kelebek girdi odama onu hiç incitmeden yakaladım benim bebek kapluşlara attım önce korktular sonra biri kanattan kaptı baya bi sürükldi kapluşu sonra diğeri kafadan kapytı öyle bi dövüş sonra yediler ama çok zevkliydi7-8 cm olunca onlara canlı balık avlattırmaya başlıcam şu ab biri 4.5 cm biri 5i5 bm bekliyorum büyümelerini

img

serkan77

15 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ne bu şimdi ? Canlı balık verip seyretmek marifetmi. Hem neden seyretmekten zevk alıyorsun ? Hadi diyelim sorunun var yapıyorsun peki buraya neden yazıyorsun ?

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayır sen daha iyi bilirsin bu hayvanları çok seviyorsun bende çok seviyorum doğal hayatlarında bu hayvanlar avlanarak yaşayor onlara biraz doğal hayatlarını benimsetmek istiyorum bizim komşular balık avlamaya gidiyo arada onlara balık getitdircem ırmaktan o kadar biraz doğal hayatlarına uygun yaşatmak istiyorum kapluşlarmı akvaryumda doğal hayatı özlettirmeyecek şekilde yaşamak istiyorum onların doğasında var avlanmak o kadar bu kötümü ayrıca biraz sorunlu filan bena biraz ağır konuştun önce anlayıp dinlemede fayda var tabi sen bu işin profesyonelisin ben kaplumbağya bakmayı bu siteden öğrendim şimdi ağır kunuşmayalım bi anlık sinir duygusallık diyorum

img

serkan77

ÖZEL MESAJ

peki kelebeğin doğal hayatında senin tarafından yakalanıp akvaryuma atılması var mıydı ? Ne yalan söyleyeyim bende ilk zamanlar bir canlı doğuran tankı kurup kaplumbağalarımı ordan beslemeyi düşünmüştüm. Sonuçta kutulardaki balıklarda yem olmak için yetiştiriliyor bizim yetiştirdiklerimizde. Yinede bu kararımdan vazgeçmiştim. Canlı yemin bu şekilde bir vicdani yönü var ve tamamen kişiye bağlı. Tüm bunlar bir kenara serkan77, doğal hayatı yakalamada canlı yeme gelene kadar bir sürü nokta var bence önce onları yapmaya çalış.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Serkan77 sence `` biri kanattan kaptı baya bi sürükldi kapluşu sonra diğeri kafadan kapytı öyle bi dövüş sonra yediler ama çok zevkliydi `` cümlesi kaplumbağana doğal ortamını sağlamak mı? Özellikle `` Çok zevkliydi `` kısmı ?

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki ozamn ben kaplumbağayı almasaydım hatta doğal hayatında kalsaydı ortalama 60 yıl yaşasaydı kaç bin tana balık kan bin tane kelebek kaç bin sinek öldürecekti başka başka kaç bin canlı öldürecekti ben onu almakla kaç bin canlı hayatı kurtardım PEKİ BUNUDA RAPOR EDECEKMİSİNİZ

img

serkan77

ÖZEL MESAJ

serkan77, eğer doğal hayatında olsaydı haklısın bir sürü balık yiyecekti. Fakat yiyeceği balıkları sen değil doğa seçecekti yani doğada diğerlerine göre zayıf olanları. Peki, sen ne yaptın doğal hayatı sağlamak yerine ? Söylemeyeyim diyorum ama şu açtığın diğer başlık, 3. kaplumbağa alıp almama konusunu, hiç araştırdın mı doğal hayatta ne kadar büyük bir ortamda yaşıyorlar ? Son olarak şöyle söyleyeyim doğal hayat konusunda; horozlar doğada da dövüşüyor peki zevk için bu horozları dövüştürenler ne kadar haklı ? Ne alakası var kelebeği yem etmeyle de horozları dövüştürmenin deme ikisinde de zevk faktörü var.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu ne yaa kaplumbağaya 1 tane kelebek verdim diye beni nerdeyse savaş suçlusu ilan ettiniz nasıl bir diyalog anlayışınız var hepinizde zayıf gidin başka şeylerle uğraşın hergün kaç bin tane insan katlediyolar benim bi kelek vermememi isyan ediyosunuz sakın buda konumuzun dışında bu konu demeyin

img

serkan77

ÖZEL MESAJ