Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
taş sorunu - 2.sayfa
mermer ya da kaldırım taşı kuru bölge olarak kullanılabilir mi bilgisi olan var mı? acaba bu taşlar suya zaralı madde salınımı yapıyorlar mı?
Kilyos ta denizde 2 metrekare içinde yan yana duran kaç kişinin çaktırmadan denize işediğini biliyorlar mı acaba. Açtıracaklar şimdi ağzımı. Ülke olarak inanılmaz bir erozyon ve çürüme içindeyiz , taş gibi dibe batıyoruz.
Hnur taş için bostancı sahillerine de bir bak , özellikle deniz otobüsü iskelesine doğru olan taraflara. Gerçi bu İstanbul da hiç bir nokta durduğu gibi durmuyor ki , oralarıda benim görmediğim 1 sene içerisinde değişmiş olabilir. O taşları tuzla ovala iyice yıka uzun bir süre kurut.birşey olmaz . Normal dalgalı bir deniz yada çağlayan bir akarsuda mikrop barınmaz aslında. Ama biz insanlar sulara öyle zehirler atıyoruz ve öylesine kirletiyoruz ki pimpiriklenenler de haklı.
Ay dur dur şimdi aklıma geldi , ya o taşların olduğu sulara köpek girdi değil mi ...Sen at o taşları Hnur köpek değdi onlara...
taşları denizin içinden almadım denizde taş yoktu hep kumdu. kumsal araba parkına kadar devam ediyor. taşları da kumsalın devamı olan araba parkından aldım onlara dalga su filan değmiyor ve kuma gömülüydü çoğu kısımları. plaja girenlere hepatit B testi ya da idrar tahlili de sormuyorlar. onlar benim köpeğime hastalık bulaştırır asıl. ayrıca da kimse rahatsız olmadı herkes ne sevimli köpek ne güzel yüzüyor filan dedi. yanımda bile yüzmeyip de köpeğim denize girdi diye rahatsız olan rahatsızlar köpeksiz plaj bulamasınlar inşallah. ya köpeğim düzenli içi ve dış parazit tedavisini gören bir hayvan onun tüyü ile o rahatsız olan insanlarının kıllarının bir farkı yok ki ikisi de protein yapıda. ne zannediyorlar köpek kılını zehirli filan mı anlamıyorum ya.
Şuna bak, neyi kimden sakınıyoruz, biz denizlere varillerimizi boşaltabilir, kanalizasyonlarımızı bağlayabilir, içinde yaşayan asıl ev sahiplerini yokedebilir, kağıt üstünde çizgiler çekip bölebilir, hatta satabilir, molozlar yığıp doldurabilir, ama asla köpek sokamayız. Aslında birilerinin bizi denize, ormana, doğanın hiçbir yerine sokmaması lazım da..