Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
taş sorunu
mermer ya da kaldırım taşı kuru bölge olarak kullanılabilir mi bilgisi olan var mı? acaba bu taşlar suya zaralı madde salınımı yapıyorlar mı?
Birşey olmaz kullanılabilir. Balıklarda suyun sertleşmesi gibi bir durum olabilir ( tam emin değilim gerçi) ama kaplumbağalarda zaten kuvvetli su değişimi yaptığımız için ve su onların esas yaşam alanı olmadığı için sorun olmaz. Kaldırım taşı zaten salınım yapmaz. Kaldırım taşını nerden aşıracaksın ???
çipile uygun geniş yayvan taş aradım bulamadım 1 tane Trabzon sahilden getirdim daha fazla getirecektim ama bavulum zaten yeterince ağırdı sonra işte sağa sola haber saldım yayvan geniş taş lazım diye, benim yerime aşırdılar sağolsunlar kırık bir kaldırım kenarından :D 1 tane mermer parçası, bir kaldırım taşı, bir de deniz taşım var şuan. aramalara devam ediyorum tuğla da ısmarladım bir arkadaşa :) o sırada arkadaşın anneannesi de vardı "ne yapcan sen tuğlayı?" dedi. arkadaş da diyor ki: karnı çok sık ağrıyormuş ısıtıp üstüne oturmak için kullanacak :)) çipil için herkesi seferber ettim valla
Nurcum, uygun, düzgün taş için Kemerburgaz`daki taşçılara da bakabilirsin aklında bulunsun, yol üstünde bir sürü arka arkaya sırf kaya taş satan yer var. Bir de böyle 2-3 tane alınca çok cuzi bir ücret alıyorlar yada hiç almıyorlar. Gitmesi gelmesi kocaman bir kayayı taşıması problem ama tabi. Mecidiyeköy civarlarında oturuyordun dimi, direk giden otobüsler vardı. Bir tanesinin internet adresi:
http://www.birgestone.com/cakilvekaya.html
Demek mecidiyeköy..Bana yakın. Dur ben mahallenin eksik kaldırım taşlarını bir kontrol edeyim. Masti`nin de bu işlerde parmağı olduğundan kuşkulanıyorum. Kesin erkete odur. Mantarından kurtulması için çipile güzel ve sıcak bir kuru bölge diliyorum ve ev içinde bol bol kuru kabuklu çıpıdık çıpıdık yürüyüşler tavsiye ediyorum.
Bence kuru alan için en ideal malzeme bambu kökü bazı pet-shoplarda var 10 TL` ye satılıyor tavsiye ederim çok rahat kulllanıyorlar ve akvaryuma daha doğal bir görünüm kazandırıyor...
ya inanın çipil o kadar uzun süre kuru kalıyor ki o mantarlar o kadar saat tuzlu kabukta nasıl ölmemeyi başarıyor anlamış değilim hatta normalde çipil çok kurursa kendini ıslatmak için mastinin su kabına girer ama onu bile çok seyrek yapıyor bazen oluyor ki hiç girmiyor. o da ölsün şu mantarlar ben kuru kuru gezmeye razıyım diyor herhalde. ama kurtulamadı tamamen mantarlardan. ben de şüpheye düşüyorum acaba mantar değil de başka birşeyler mi o beyaz noktalar diye yok yok o kaldırım taşını ben çalmadım bir yakınımız aldı ataköyde kırık bir kaldırımdan :) bambu kökü çipili taşır mı acaba, bir de leğende kaymadan durur mu bilemiyorum? hiç yakından görmedim bir bakayım yakındaki petshoplara. gerçi bu yakınlardaki petshoplar da malzemeler piyasa fiyatından biraz fazla oluyor mesela profilonun içindeki petshopta kabuk bakım solüsyonu sordum 25tl imiş sera marka :S bir de evcil hayvan satışı yapan yerlere para kazandırmak istemiyorum. köpeklere sınırlı süreler su veriyorlar çok çiş yapmasınlar diye
İçeri doğru işlemişse tedavisi zordur. Gerçi ben öyle olduğunu pek sanmıyorum ama eğer öyleyse diye bilgi olarak söylüyorum. Zaten içeri işlemeye başlarsa peşi sıra diğer belalarda gelip onun açtığı yaraya yerleşiyor , yara pembeleşiyor.
Şu beyazlıkları bir koklasana , çünkü mantar iğrenç kokar diyorlar , ben hiç mantar görmedim ve de hiç koklamadım bilemiyeceğim. Kimbilir belkide mantar bile değildir.
ya kokladım daha önce de ama farklı bir koku almıyorum tüm kabuk çipil gibi kokuyor rahatsız edici bir koku değil bir de çok minik noktacıklar koku yaysalar bile almak için masti kadar koku reseptörüne sahip olmam lazım sanırım içeri doğru işlemişse ekstra bir şey yapmak gerekir mi? bana içeri doğru biraz ilerlemiş gibi geliyor ya :( pembeleşme yok ama beyaz noktacıkların çevresi normal kabuk renginden daha koyu renkte koyu kahve gibi
bu cumartesi kilyos burç paljına gittim gitmişken de çipile taş aradım bi 10 tane kadar irili ufaklı taş bulabildim fazla taş olan bir plaj değildi. taşların geneli çipilden küçük olduğu için istediğim gibi olmadı pek ama kuru bölgesi biraz daha genişledi çipilin. taşları kaynatmadım yalnız sıcak suda beklettim bi sakıncası olur mu? bir de masti ile denize girdim ancak çıkarken plaj görevlisi köpekle denize girmeyin dedi. insanlar köpeklerle aynı plaja girmekten rahatsız oluyorlarmış. sinir oldum geldim. sorun köpeğimin plajda olması boyutu ya da karakteri değil denize girmesiymiş!!! inşallah tez zamanda hayvanlarla içiçe yaşamayı öğrenir insanımız