Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

tosbağam çok agresif

selamlar, ben 3 tane kaplumbağa besliyorum(aslında 4tü ancak biri melek oldu)..bunların en büyüğü ve en azmanı olan necla son günlerde oldukça huzursuz..sürekli kaçmaya çalışıyor ve yemek yemiyor.. ölen kapluşumla necla birbirilerine kur yaparlardı,onun yokluğundan olabilir mi acaba?yeni bi erkek almam gerekir mi sizce? ilginize şimdiden teşekkürler ..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

olabilir mesela benim bi erkek bi kız kapluşum var kızda kabuk yumaşaması olduğu için bazen kabuk sertleştirici sürmek için akvaryumdan alıyorum erkek onla çok iyi arkadaş üzülüyor erkek sonra ben tekrar kızı koyuyorum akvaryuma kız taşın üstüne çıktığı zaman hemen erkek onun yanına gidip üstüne çıkıyor bide sarılıyor bence üzülmüş olabilir bi tane daha alabilirsin

img

ilkayemre

15 yıl 10 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaçmaya çalışıp yemek yemiyor olmasının agresfilikten yada üzüntüden kesinlikle olmadığını söyleyebilirim, başka birşeyler ters gidiyor olmalı, nerede bakıyorsunuz, ısıtıcı, filtre, kuru bölge, ısınma lambası bunlar var mı, en önemli soru bu. 3 kaplumbağa bile çok, sakın yeni bir tane daha almayın, bu, durumu sadece daha kötüleştirir. Kaplumbağalarınız küçükse cinsiyetleri de belli olmaz kabuk uzunlukları 8-10 cm. olana kadar.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diğer başlığınızı şimdi okudum, orada ayrıntılı yazmışsınız, akvaryumda ve gerekli donanımla bakıyorusunuz anladığım kadarıyla. Bu durumda ortam koşullarıyla ilgili temel sorunları eleyebiliriz. Ama ölen kaplumbağanız neden ağır üşüttü bunun altını kazımamız lazım ki diğerleri için gerekli önlemleri alabilesiniz. Mesela su miktarı ne kadar, ne düzende su değişimi, temizlik yapıyor ve nasıl yapıyorsunuz (filtre temizliğini özellikle), akvaryum esinti, soğuk alabilecek bir yerde mi, ısınma lambaları var değil mi? Aslında temizlik ve su miktarı sorularını pek sorumuyoruz ama galiba bu bir hata. Isıtıcısı hiç olmadan uzun yıllar ölmemeyi başarabilmiş kaplumbağalara baktığımızda hep büyük hacimde bakıldıklarını görüyoruz. Ne kadar çok su o kadar sağlıklı, büyük su miktarının sıcaklık oynamalarına ki bu soğuk sudan bile beter birşey, daha tahammüllü olması bir yana, bağışıklık sistemleri zayıf düştüğünde atağa geçecek tüm mikroplar iyi filtre edilmemiş, az miktarda sularda daha da güçleniyor. Bu mantar için de böyle akciğer enfeksiyonu için de.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

(şimdi de mesajı bitirmeden gönderdim :) Demek istediğim az miktar suda çok kaplumbağaysa mesela durum, bütün donanımlar olsa bile tüm hastalıklara daha açık oluyor kaplumbağalar. Kısacası herşeyi bir gözden geçirelim, yemek yememek pek çok hastalığın en öne çıkan belirtilerinden. Stres onları ne kadar etkiliyor, akvaryumdan bir kaplumbağanın gittiğinden yada öldüğünün farkındalar mı, bu onları iştahsızlığa iter mi bilmiyorum, ama doğrusu pek de sanmıyorum.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumum bu,ne yazık ki en önemli sorunuza olumsuz cevap vericem,uv lamba henüz almadım :( bi kaç hafta sonra tatile çıkıcam,orda bol bol güneş görücekleri için dönüşte almayı düşünmüştüm..
temizlik konusuna akvaryum alınca fazla önem vermemiştim,filtresini iki günde bi,akvaryumu da haftada bir temizlerdim..aslında normal gibi gözüksede 4 tane büyük kaplumbağa olunca batırıyorlar hemen :)

bir de yuva var içinde..iki tane bebek kaplumbağa almıştım..yakında onları kendi akvaryumlarına yerleştiricem..

img

thedamned

ÖZEL MESAJ

dış filtre kullanmanı öneririm. Aksi taktirde kısa süre sonra sıkılıp gönülsüz yapmaya başlayacaksın bu işleri.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yo hayır, UVB lamba en önemli soru değil, hatta eğer düzenli güneşlendirebilecekseniz eksikler listesinden çıkarabilirsiniz bunu. Isınma lambası diye sorduğum şey başka, kuru bölgeyi ısıtacak bir lamba, özel birşey değil, herhangi bir ampul olur, ama işte bu lamba mutlaka gerekli, ki böylece kuru bölgelerine çıkıp ısınarak yatarlar ayakları da kocaman uzatırlar tamamen kururlar. Floresanlar olmuyor, yeterli sıcaklığı sağlamıyor çünkü, kuru bölge 33-34 dereceye kadar ısınmalı ki sudan çıksınlar. Kuru bölge olarak soldaki kayayı mı kullanıyorsunuz? Ama onlara çok az gibi bu, lamba da olmadığı için kuru bölgeye pek çıkmadıklarını tahmin ediyorum, bu bir sorun. Sizin yerinizde olsam akvaryumdaki herşeyi komple çıkarır, camdan geniş bir kat şeklinde kuru bölge yapar, üstüne taşlar yapıştırır hem daha sade hem daha verimli bir dizayna giderdim. Tabandaki taşların arası eminim pislik doluyordur, temizliği de çok yorar sizi. Kayayı da çıkarıp asma kat kuru bölge yaptığınızda da çok daha fazla su doldurabilirsiniz, yüksekliği de arttırabilirsiniz, bir tek yukardan kaçmamalarını garantiye alın yeter. Genel olarak masrafsız düzenlemeler bunlar ama sizin uğraşınız lazım.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet o kayayı kullanıyorum,bugün altına destek koyup yerden yükselttim..şimdi yetiyor ama yine de o taşı çıkartıcam;hem yer kaplıyor hem de kabuklarına zarar verir diye korkuyorum..cam düzenekle lambayı ayarlayabilirim,ama camın üzerine yine taş koymam gerekir mi güneşlenmeleri için? alttaki taşların temizlemek çok zor oluyor evet..onun yerine eski akvaryumun içerisinde bulgur tanesi şeklinde kumlar vardı,bulabilirsem onlardan koyucam..bu arada bi kaç sitede gördüm,bulgur da konulabiliyormuş..zararı olur mu sizce?

img

thedamned

ÖZEL MESAJ

akvaryum tabanına illa bir şey koymak istiyorsanız, irice beyaz yuvarlak hatlı taşlardn koyabilirsiniz. Temizliği çok sıkıntı olmuyor. Bir süre sonra bu iş eziyet vermeye başlayınca onları da çıkartırsınız zaten :) Camın üzerine taş yapıştırma işi biraz tutunmalarını kolaylaştırmak biraz da görüntüyü güzelleştirmek içindir. Ama o taşların altlarının da devamlı pisleneceğini ve ilgi gerektireceğini söyleyebilirim. Camın üzerine kaydırmaz yüzey de kaplayabilrsiniz. Dış filtre önerimi dikkate almanızı tavsiye ederim.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ