Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ihmal mi çaresizlik mi? - 2.sayfa

öncelikle merhabalar.. ne yazık ki dün sevgili enriquem`i kaybettim..yaklaşık bi ay önce sanırım sudan enfeksiyon kaptı ve gözü kapandı..teramicin verip güneşe çıkarttıp faydasını da gördüm..yemeye başladı arada bir açıyodu gözünü de..ama diğerlerinden ayırmadığımdan olsa gerek bir tanesi daha hastalanmıştı..sonra ikisini ayırdım ama ayırdıktan sonra enriquenin durumu ağırlaştı..iki gün önce sürekli ağzı açık dolaşmaya garip sesler çıkartmaya başladı (sanırım yardım istiyodu).. dün yine teramicin sürüp güneşe çıkarttım..çok hareketliydi kaçmaya çalışıyodu sürekli..her zaman kaçmaya çalıştığı için önemsemedim ama yaklaşık 1-.1,5 saat sonra ağır hareket etmeye başladı ve durdu :( öldüğünü çok geç anladım..burnu öldükten sonra kızardı (ya da kan geldi).. sorum şu:oldukça hareketli olan hayvan bi saat içerisinde öldü,o yüzden havasızlıktan olduğunu düşünüyorum..bu bana acı veriyor ama gerçeği öğrenmem gerek..burnu tıkalı olduğu için ağzından nefes alıyodu,dolayısıyla güneşte ağzı kuruyup açamamış olabilir mi,yoksa ciğerleri iflas ettiği için mi ölmüştür..bişeyler yapılabilir miydi kısacası?? bu arada dün diğer kapluşu 4 veterinere-pet shopa götürdüm..hepsi akciğer rahatsızlığına bişey yapılamacağını söyledi,bu konuda tavsiyesi olan var mı? (lütfen iğne demeyin,çok riskli olduğu için diğerini de götürmemiştim) şimdiden teşekkürler ilginiz için..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba akşam üzeri Osman'ı (su kaplumbağamı) yıkamaya karar verdim suyunu süzdükten sonra haraket etmiyordu gözleri açık, kolları ve bacakları sarkıyordu baştan kış uykusuna yatmıştır dedim 10 dk. lavaboda beklettim ancak yine haraketsizdi Osman 3 yaşında ve son zamanlarda ağzını açıp sık sık değişik sesler çıkartıyordu , neredeyse 2 aydan beridir iştahsız yeni mamalar vs. kabuk sertleştirici aldık ama herhangi bir değişiklik göstermedi ve kabuğunun üzerinde sudan çıkınca beyazlaşmalar oluyordu baştan plastik küçük kapta besledim 2 hafta önce ona yeni bir kap aldım eskisinden çok daha büyüktü acaba yuvasına mı alışamadı ? Gömsemmi bilemedim....

img

Zeynep97

3 yıl 10 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ