Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

çipilin mantar sorunu - 2.sayfa

merhaba eski malzemelerini nasıl dezenfekte edebilirim başlığıma yazmıştım tekrar sorumu ama yukarı taşınmadı idy eyeni başlık açtım tekrar çipilin mantar ilacı ve tuzlu su ile tedavisine güzel başladım sonra birtakım nedenlerle biraz aksatmak durumunda kaldım bazı günler tedavi uygulamadığım oldu daha sonra daha disiplinli bir şekilde devam ettim bir aydan fazla oldu hala tam olarak yok olmadı bahsettiğim beyaz lekeler ama çok çok küçüldüler frozen huleyn`in bir aylık tedavisine uzun olmuş demiş bebek kaplumbağalarım başlığında benim ilk tedavi sürecimi saymazsak 37 gün olacak ama hala tam olarak yok olmadı tedaviye devam ediyorum umarım bir sakıncası yoktur çipil için. başta küçülmüşlerdi sonra aksatınca tekrardan büyüdüler o lekeler şimdi ise düzenli gidiyorum ve söylediğim gibi çok çok küçüldüler ama hala duruyorlar acaba günde kaç kez bu işlemi tekrarlamalıyım ben sabah ve akşam olmak üzere iki kez yapıyordum bazı günler ise bir kez. daha sık aralıklarla mı yapmalıyım bu işlemi? bir de mantar ilacı da bitti sadece tuzlu su ile tedavi ediyorum artık bu kötü haberden sonra bir de müjde vereyim 4 aydır uğraşlarımın sonucunu aldım ve çipil artık çiğ marul yiyor hem de yıllardır yiyormuş gibi :))) bir ay boyunca aralıksız marul yedirmeye çalıştım yemedi. sıkıldım dere otuna geçtim yemedi. bir iki kere de karahindiba denedim yemedi. sonra pes ettim, bir süre hiç yeşillik vermeyi denemedim. daha sonra aklıma geldi bir daha deneyeyim dedim. sabah koyup akşam aynen hiç dokunmadığı ön ayakları ile ittiği marulları alıyordum hergün. bir akşam gene çipilin marullarını temizleyeyim suyundan diye gittim bir baktım hiç marul filan yok suda. önce daha önceden topladım da unuttum sandım ama sonra toplamadığımı fark ettim ve bir daha marul vereyim bakayım yiyecek mi dedim ve bir de ne göreyim gayet iştahla yiyor marulları :D ne kadar sevindim anlatamam. ne yalan söyleyeyim bıkmadan usanmadan deneyin, bir anda yemeye başlıyorlar diyen arkadaşlara aylar sonra inanmıyordum artık. benim çipil belki de kırmızı yanak olmadığı için yemiyordur belki kırmızı yanaklar daha çok yeşillk yiyordur filan diye düşünmeye başlamıştım. ama gerçekten haklılarmış çok çok sabır gerekiyormuş sonunda daha sağlıklı besleniyor çipil

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Salatalık diliminde zorlanmak, benim canavarların havuç yemesini görmelisin frozen :) Hnur, ıslanmış yemleri yememek senin çipile has şımarıklık değil benimkilerde yapıyor. Kabuktaki de kalkıklıklarda bir değişimin habercisi gibi. Kırmızı yanakların kabuk değişimi ayrıntılı olarak yazıldığına göre artık sıra sende :)

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

huleyn pınar mürekkep balığı kemiği için iyice ıslanıp dibe battığında da gider kendisi kemirir dedi ama çipil çok ıslanmış mürekkep balığını da ağzına sürmüyor kabuk değişimine gelince sanmıyorum melek gibi olacağını çünkü bu seneki değişimi de ince tabakalar halinde kabuğu soyularak yaptı ve bitirdi. o kıvrılmalar uzun süre tuz tedavisinin yan etkileri diye düşünüyorum bu nedenle. değilse de inşallah daha sağlıklı bir kabuğa sahip olur mantarı geçireyim derken kabuğunu bozmuş olmam biraz üzdü beni.

img

hnur

ÖZEL MESAJ

çipilin kabuğunun kalkmış kısımlarını fotoğraflamaya çalıştım cep telefonu ile yakın çekim net çıkmıyor ama

sanırım haklısın huleyn bu kalkıklıklar geçmiyor belki de söylediğin gibi çipil de bu sonbahara melek gibi bütün bir kabuk değişimi yapar

bu arada kabuk değişimini şeffaf kabuklar halinde yaptı bitirdi demiştim ama tam olarak bitmemiş hala çok az da olsa şeffaf kabuklar soyuluyor üstünden alt kabuğunun da rengi baya açıldı eskiye göre

img

hnur

ÖZEL MESAJ

özellikle baştan 4. Pleuralın alt köşelerinin nasıl yukarıya kıvrıldığını görebilirsiniz ikinci fotoğrafta

img

hnur

ÖZEL MESAJ

Ben göremedim ayrıca anormal birşeyde görmüyorum. Hadi bakalım kabuk değişsin oda. Eski kabuklar atılsın yeni moda kabuklar geldi.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ