Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
sizce bu akvaryum yeterlimi??? - 2.sayfa
40*40*15 buyuklugunde geniş bir akvaryumum var iki tane yenı aldıgım kaplumbaga ve 1 filtre 1 100W ısıtıcı var tam geniş cam balkonun karsısında ve sabah 6 dan 11 e kadar gunes vuruyor ayrıca bir seye ihtiyacım olacakmı lamba vsvs...
Kuru bölge üzerinde ısınma lambası yokmu. Kuru bölge üzerinde 15 cm den 40 wattlık bir lamba bak altında nasıl keyif yapacak.
Bence taşın ortada olması ile kaplumbağanın orda çok zaman geçirmesinin hiç bir alakası yok benim en köşedeydi. 1 taneside senin kapluş gibi hep zamanını taşın üstünde geçiriyordu biraz ilgi birazda havaların ısınması ile şimdi kıpır kıpır taşın üstünde sadece güneş varken keyif yapıyor onun dışında akvaryumdaki ağacı kemiriyorlar 4ü birden:) Birde resimdeki iç filtrenin yan durduğunu gördüm tam bilmiyorum ama böyle söylentiler duymuştum filtre yan vaziyette iyi temizlemez diye ama bi öğrenmek lazım. Senin akvaryumdaki büyük taşlarda adalarda bende rastladım ama almadım hoşuma gitmedi eğer zamanın olursa bi petshoplara bak eğimli daha kolay çıkabilicekleri taşlardan satıyorlar ben onlardan aldım daha kolay olur onlar için.Kilo ile sattıkları kilosu 1 lira felan
Sevgili mehmet3544 öncelikle akvaryumun dizaynı çok ama çok güzel oldukça sade ve şık ekipmanlarınıda esksik etmemişsin gayet iyi bir akvaryumu var ancak taşın üstünde durmamasının nedeni ap ayrı birkonu kaplumbağanın akvaryumunu asla direk günesş ıiığı alan bir yere koyma çünkü suyu çok kötü kokar ve yeşillerşir yapman gereken tek şey akvaryumun tepesine kuru alana(taşa)ışık gelecek şekilde bir lamba yakmak ve yatmadan önce bu ışığı kapatıp sabah uyanınca tekrar açmaközel bir ampul yakmana gerek yok normal 60-40 wattlık bir ampul olabilir böylece gününün çoğu zamanını taşın üzerinde geçirecektir bol şans...
BU DA SON HALİ...