Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
sizce bu akvaryum yeterlimi???
40*40*15 buyuklugunde geniş bir akvaryumum var iki tane yenı aldıgım kaplumbaga ve 1 filtre 1 100W ısıtıcı var tam geniş cam balkonun karsısında ve sabah 6 dan 11 e kadar gunes vuruyor ayrıca bir seye ihtiyacım olacakmı lamba vsvs...
40x40 bir sene kadar işini görebilirdi ama 15 cm olan yükseklik biraz problemli. Suyu min. 10-12 cm yüksekliğe kadar getirip kuru bölgeyi sudan çıkabilecekleri seviyede yapmalısın. Kuru bölgenin üzerine kaçmalarını engellemek için bir cam kapatabilirsin. Tam kuru bölgenin üzerinde bir ısınma lambası gerekiyor.
Akvaryum, ısıtıcı ve filtre ile başlamanız iyi ve az rastlanır birşey. Bu 24 litrelik akvaryum sizi oldukça kısa bir süre idare eder, suyu mümkün olduğunca çok koyun, tabi bunun için de yüksek ama kaçamayacakları bir kuru bölge yapmalısınız., filtrasyon konularına hakim olmaya çalışın, düzenli ve sık su değişimini ihmal etmeyin, temizliği kendinize eziyet olmayacak yöntemlerle çözmenin yollarını arayın. Kuru bölgenin üstü günde 12 saat normal bir ampul yardımıyla ısıtılmalı, akvaryumun güneş görmesinin bir etkisi yok, sadece yosun yapar, güneşi güzel havalarda doğrudan almalılar. Bir de derece almanızı önereceğim, 100 watt ısıtıcı akvaryumda 24 litreden de az su olacağını düşündüğümüzde çok çabuk ısıtabilir suyu.
Forumu bol bol okumalısınız, büyüdüklerinde ikisi birlikte nerdeyse şu anki akvaryumunuz kadar olacaklar, şimdi minicikliklerine bakınca tahmin etmek zor ama bakımları zor ve masraflıdır, kötü koşullarda bakılanlar zaten bebek yaşta ölürler, iyi koşullarda en bilinçliler tarafından bakılanlar da bir şekilde, bir nedenden evden gönderilirler, sonuç olarak doğal ömürlerini ilk sahiplerinde tamamlama ihtimalleri az, hayatları kayıptır. Tabi şimdi siz de herkes ve hepimiz gibi bu sözlere değil, onların bir lira büyüklüğündeki görünüşlerine inanacaksınız.
Kolay gelsin..
yasdal üstüne cam koy akvaryumun yazmışsınya peki bu cam güneşin yararlı ışınlarını kırmıyomu.Veya bu ısınma lambasının ısısını etkilemiyormu
akvaryumdayken güneşlendirme işi çok zor zaten. Tam üstten güneş gelecek gibi düşünüyorsak evin içinde bu imkansız gibi. Hem pencere zaten o ışınları önceden süzecektir. Isınma lambası için ise ısıyı içerde tutacağı için avantajlı bile olur.
Yani zaten pencere arkasında duran akvaryumlar doğrudan güneş görenler sadece ısı alıyor ve bununla birlikte aşırı hızlı yosunlaşmaya neden oluyor buda beraberinde pisliği getiriyor.Şu anda benim akvaryumun içerisinde 2 tane büyük taş var ikiside güneşden nasibini aldı yosun tuttu sadece büyük taşlar değil ufaklarıda aynı şekilde yosun tuttu hepsini temizlemek bitiriyor beni.Şimdi direk güneş görmeyen bir yerde ısı lambası ile idare ediyorum.
tası ortaya koymustum o yuzden mıdır acaba fazla tasın ustunde zaman gecırmıyorlar ?