Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Turtle Ramp - 2.sayfa

arkadaşlar nette böyle birşey gördüm kaplumbağa için kuru bölge için yapmışlar acaba böyle birşey türkiyede satılıyor mu? Gerçi yurtdışında bir firma patent falan almış ama belki göreniniz olmuştur.

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen 100 x 40 x 40 akvaryumum sence yetmez mi ? :( çok açıldım son zamanlarda 1 kuruş daha vericek durum yok. Bu arada bir çözüm buldum camdan birşey yaptım bugün. içine monte ettim silikonla üstüne taşlar silikonladım falan çok güzel oldu daha çok su koyabiliyorum artık 120 litre civarı su alabiliyor şimdilik :) İlerki yıllarda daha büyük birşey alacağım ama önümüzdeki 1 sene imkansız

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ

bu arada yassı taş bulmak benim için hiç problem değil hatta sizlerle bile paylaşabilirim. beykozda oturuyorum ben poyrazköy, riva, fener falan taraflarında sahil kenarlarında müthiş bir bolluk var toplarım.Cam olayından sıkılırsam yada sorun yaşarsam dediğin gibi yapacağım frozen.

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ

Pardon ben atlamışım yada mesajdan dolayı yanlış algılamışım akvaryumu daha ufak gibi gördümdü. 100*40*40 yeterlidir tabiki.
Ben yıllardır bu kuru bölge olayı üzerine çok düşerim ama su kaplumbağam olmadığı için kendi kuru bölge tasarımım yok bir ara 2005 sonu 2006 başı gibi köpükten şelaleli bir arazi modeli denemem olmuştu. Ciddi de para harcamıştım ama su kaplumbağası almaktan vazgeçince araziyi balkona attım sonrada parçalandı zaten.
Günler boyu gizli led aydınlatmaları için uğraşmıştım. Arazinin su kesimi ve şelalenin akarsuyu arkasına koyduğum ledler ne yaparsam yapayım su alıyor ve led bacakları paslanıyordu. Hala içimde o tür bir arazi yaratma isteği vardır ama bu tür bir çalışma evde çalışma masası üzerinde olacak şey değil. Ayrı bir atölye lazım. O arazi modeli için pek çok taş toplamış yada satın almıştım. Anadolu yakasında Küçüksu kasrı yakınlarında taş satan bir sera vardı mesela.
Hey gidi eski heyecanlı günler :)

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"Frozy" O led işlerine girmeyi kimseye önermem. Sonuçta su ile haşır neşir olan bir bölgeye özel koruması olmadan (ısıtıcı ve filtre firmalarının sızdırmaz korumaları gibi) elektirik aksamı sokmak kazalara sebebiyet verebilir. Suya değmesine gerek yok, oluşacak rutubetten dahi ıslanır ve tehlike yaratırlar. Benim akvaryum floresanımın aksamı bile rutubetlenmişti.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yasdal
su ve elektrik için verdiğin uyarıya teşekkür derim ama merak etme ben bu konularda bilgili ve oldukça tedbirliyimdir. Pek çok kişiyi de şahsen uyarmışımdır.

Ledin çalışma voltajı sadece 3.6 volt ,  yani ledlerin takılı olduğu kablo hattına adaptörle 3 volt veriyoruz , 220 volt değil. Bu yüzden hiç bir riski sakıncası yok. Suya düşen 3 volt yassı pil gibi düşün.
Ben ledleri sıkı geçme olarak led boyuna uygun kısalıkta kesilmiş şeffaf hortuma geçirip bacaklarına kablo lehimledikten sonra led bacak tarafından hortum içine sadece paslanmaya karşı suyla temas etmesin diye slikon sıkıyordum ama bir şekilde paslanıyordu. Birde her yaparsam yapayım su köpük içinde açtığım kablo kanallarından ilerliyordu. Zaten köpük arazinin için tümden kablo ağları ile dolmuştu. Yapsam gene gizli aydınlatma led koyarım ama bu sefer daha değişik yöntemler kullanırım.

Isıtıcı veya iç filtreler ise direk 220 volt çalışır , söylediğin risk onların için geçerlidir.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar ben bu kuru bölge işine bir yöntem geliştirdim onuda gücüm yettiğince cizdim :) malzemeleri aldım ama daha yapmadım. Yarın bu işe vereceğim kendimi belki işinize yarar diyede sizle paylaşayım istedim. Yanlız dediğin gibi çizimlerim çok iyi değil :( umarım açıklayıcı olmuştur :(  Ama yapabildiğimin en iyisi bu :) Umarım işinize yarar veya geliştirilebilir

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ