Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Turtle Ramp

arkadaşlar nette böyle birşey gördüm kaplumbağa için kuru bölge için yapmışlar acaba böyle birşey türkiyede satılıyor mu? Gerçi yurtdışında bir firma patent falan almış ama belki göreniniz olmuştur.

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bunları hep yurt dışı sitelerde görüyorum ama Türkiyede hiç görmedim. Tasarlayıp ölçülere döküp tabela işi yapan pleksiglasçılara danışmak lazım. Çok komplex birşey değilse belki yapabilirler.
Ama şahsen ben vantuzlu olmasından ziyade akvaryum camına yukardan asılan ısıyla bükülmüş yekpare bir şeyi tercih ederdim. Yada Pınar gibi akvaryum dışına alırdım yuvayı. Bunlar zamanla bayağı büyüyorlar hele ki 2 tane iseler hem çok yer lazım , hemde ağırlık çok olur.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryumun dışı derken bu melekondudan bahsediyorsun sanırım frozen. Onu falan düşündümde şu an baba yeni taburcu olduğu için pek ilgilenemiyorum. Dolasıyla hazır birşeyler almak istiyorum. Şu an kaya kullanıyorum ama böyle birşey daha keyifli olurdu.

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ

Bence kaya daha doğal duruyor. Tabi amaca uygun bir yada birkaç kaya bulmak istenilen yüksekliği sağlamak zor iş kabul ediyorum. Birde kayaları alıp koyarken temizlerken akvaryumu kırma riski yüksek. Rasgelirsen şu eskiden milyoncu denilen yerleri dolaşmak lazım. Bazen garip bir biçimde amaç dışı kullanılabilecek materyaller çıkıveriyor insanın karşısına...

img

frozen

ÖZEL MESAJ

işte taş mevzusu yüzünden akvaryumun ancak bu kadarını kullanabiliyorum

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ

mcojalvo iletindeki rampa resmini alıp bi kaç reklamcıya gösterdim yapabilirlemi diye. ama çok para istediler ufacık şeye. düz alan 14*12 cm rampayla 25 cm. 120 tl dediler. biraz değiştirerek daha ucuza bişi yaptırdım. ama bunu kullanmadım henüz. straforkaplamalı kuru alanım duruyor hala.

img

dilannn

16 yıl 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yukarıdaki gibi bir şey yaptırmanızı önerirdim. CAma silikon veya vantuzla tutturmak yerine direk akvaryuma asabilirdiniz.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

süper fikirler paylaşmışsınız arkadaşlar :) işime maksimum yaradı. bir de forumda bir topicte gördüm strafor ile yapılmış olan. Onuda cazip buldum hem çok masraflı değil hemde üretirken çok zaman almıyor hemde temizlemesi kolay :) Yüzlerce kayayı yıkamak zor oluyor :)

img

mcojalvo

ÖZEL MESAJ

sağol yasdal. her seferinde yeni bi iş alıyorum senden :) bakalım bunu yapabilecekmiyim.

img

dilannn

16 yıl 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mcojalvo Vallahi en zor yazdığım kullanıcı adı herhalde bu oldu. Birçok yuvarlak taş kullanmak zorunda kalmışsın o yüzden gördüğüm kadarıyla zorlanmışsın. Petshoplarda satılan delikli yüksek taşlar var uygun bir tane alıp akvaryum slikonuyla üzerine çeşitli büyük düz taşları yapıştırarak da yapabilirsin. Yada park bahçe düzenlemeleri yapılan yerlerden aşırabilirsin. Tabi taşları edindikten sonra biraz tasarım yapmak taşları kullanarak basamaklı bir sitem yaratmak lazım gelecek. Kaplumbağa sahipleri yazlıklarda her gördükleri taşa bundan bana uygun birşey çıkarmı diye bakmalı. Zamanında balık akvaryumum için az dolaşmadım , kokulu bostancı sahillerinde. Bu arada akvaryumu kısa sürede büyütmen lazım gelecek çünkü zaten yakında o akvaryum senin canavarlara yetmeyecek.

img

frozen

ÖZEL MESAJ