Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağamı temizleme biçimime yorum yazın lütfen... - 2.sayfa

merhaba ben haftada bir kaplumbağamın akvaryumunun suyunu yeniliyorum aksesuarlarını yıkıyorum ve filtresini temizliyorum akvaryumu temizledikten ve aksesuarları yerleş tirdikten sonra kaplumbağamı orta boy bi kaba boyunu geçmiycek şekilde ılık su koyuyoeum bir kaç damla kaplum bağa vitamini damlatıyorum ve diş fırçası ile(kullanılmamış yani temiz bir diş fırçası kaplumbağama ait)kapuğunun alt ve üst tarafını hafifçe yuvarlak oluşturarak fırçalıyorum sonra musluk suyu ile durulayıp havlu (kaplumbağamın özel ve küçük havlusu ) ile kuruluyorum kapuğunu sonrada kabuk sertleştiriciden kabuğuna 4 damla damlatıyorum ve pamuk ile kabuğuna iyice yediriyorum ve yayıyorum 2 dk sonra akvaryumuna bırakıyorum .Sizce doğru şekilde kaplumbağamın bakımını yapıyormuyum ve daha yapmam gereken şeyler varmı ?Lütfen yorum yazın...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zeynep, Haftada bir akvaryumunun suyunu değiştirmene gerek yok. Haftada bir defa ancak suyunun %30`unu göz kararıyla değiştirmelisin. Dibinde oluşan pislikler içinde diptemizleyici alırsan daha rahat edersin. Pahalı değil. KAbuk sertleştirici kesinlikle kullanma. KAbukla ilgili bir sorunu problemsiz güneş bitirir. Yani Uvb lamban varsa veya güneşlendirme imkanın varsa kabuk sertleştirici asla sürme. Küçük bir kaba vitamin damlatıp kablukbağanı orada fırçaladığını söyledin. Kplumbağanı düzenli olarak yine bu şekilde fırçalamaya devam et ama vitaminini hatfada bir 3 damla suyunada damlatabilirsin. Yada yemine damlatım yemin iyice çekmesini bekleyebilrisin. Akvaryumun suyundada vitamin olması iyidir. Saygılar.

img

11cabbar11

15 yıl 10 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba kaplumbağamın akvaryumunda herşeyi en ince ayrıntısına kadar var ve 1 ay önce ona uvb lamba lamıştım suyu koku yaptığı için haftada bir değiştiriyorum kıabuk sertleştiriciyiartık kullanmıyorum zaten bitmişti :D daima akvatyumun suyuna vitamin damlatırım yemininde içine damaltyorum sallıyorum sonra emiyo kuruyo öyle veriyorum bu aralar oburlaştı çok acıkıyo :D

img

zeynepgöktaş

ÖZEL MESAJ

hahaha 6 yıllık profosyonel kaplumbağa üreticisine bakın :D:D:DD: ancak bakteri üretirsin minicik akvaryumunda

img

yuceltoglu

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Lütfen diğer başlığa yazdıklarımı oku :DDDDDD

img

zeynepgöktaş

ÖZEL MESAJ