Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum ve beyaz lekeler... - 2.sayfa
arkadaşlar merhaba,
öncelikle güzel bir forum olduğunu söylemek istiyorum...bilgiler tatmin edici...benim bir iki sorum olacak...akvaryumum ve kaplumbağalarımın resimleri aşağıda...akvaryum 50x70x25 cm boyutlarında...içerisinde 4 adet kırmızı yanaklı kaplumbağa besliyorum..henüz çok küçükler...su seviyesi aşağı yukarı 10 cm civarında...ısıtıcı ve küçük bir filtre mevcut...renkli taşlardan ve büyük bir taştan kuru bölge yaptım....
1) resime bakarak bu ortamın uygun olup olmadığını söyleyebilirmisiniz?
2) kaplumbağalarımın bir tanesinin sırtında ve kabuğunun bir kısmında beyazlıklar oluştu..forumda okudupğum kadarıyla bu beyazlıklar kadifemsi değil ve kötü kokmuyor.ama ne olduğunu anlayamadım açıkçası..resime bakarak bir yorum yapabilirmisiniz acaba?
:((((....ya valla yazılanları okudukça dahada kötü oldum...aslında bende hayvanların bu şekilde doğal ortamlarından kopartılarak beslenmesi konusunda üzülmüşümdür hep...ama nilgunozyer arkadaşımızında dediği gibi görünce en azından birkaçının yazgısı değişebilir diye düşünüyorsunuz..siz almasanız bir başkası alacak ve belkide bakımsızlıktan,bilgisizlikten yada türlü başka sebeplerden ölüp gidecekler...bir taraftanda alan olmasa bu hayvanları hiç belkide petshoplarda satılmayacaklar..bu bir paradoks...herkes gibi davranarak bu sevimli hayvanları alıp beslemeyi düşünerek sıradanlaşıyoruz evet haklısınız.. açıkçası ben yazılanları okuduktan sonra ciddi ciddi korkmaya başladım 6 kaplumbağanın bakımıyla ilgili..vermeye kalksam nereye verebileceğimide bilmiyorum,birde kimseye güvenemiyorum ki :(.... zamana bırakmak lazım artık herşeyi şu anda diye düşünüyorum...
aslında henüz ufak ve şekerlerken forum üzerinden uygun ortamı olan kaplumbğa arayan arkadaşlardan bir kaçına dağıtablirsin. Büyüdükten sonra şimdiki kadar hevesli olmayacak alacak kişiler. Benim önerim en fazla 2 kaplumbağa beslemen.