Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Kuşları salmaya koyarken ne yapmalı? - 2.sayfa

Arkadaşlar ben küçük çapta üretime başlayan biriyim.Nihayet uzun zamandır bitirmeye çalıştığım salmamı tamamladım ve evde baktığım kuşlarımı salmaya aktarmak istiyorum.Dikkat etmem gereken hususlar vardır elbette.Bana bu konuda yardımcı olun lütfen.Kuşlara iki aydır evde bakıyorum.Yavru alıp kendim yetişdirdim.Kuşları direk salmaya atayımmı yoksa önce bir kaç gün salmanın içinde kafeslerindemi beklesinler.

img

doktordogi

16 yıl 6 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba mrtflz.Öncelikle bence en önemli detay salmanın sık sık kontrol edilme imkanı bulunmaması.Bu şartlarda olumsuz durumlar kaçınılmaz.Siz de bu tip sorunlar yaşamışsınız geçmiş olsun. Umudunuz kırılmasın bunlar hep tecrübedir.Salma ilk kurulum aşamasında daha az maliyetli ve bakımı daha kolaydır.Genelde ilk olarak bu yüzden tercih edilir.Fakat bunun akabinde gözlem durumu büyük önem kazanır.Anladığım kadarıyla kuşlarınızın bir kısmı eşleşmiş fakat boşta kalıp sorun çıkaran kuşlar var.Aynı durumu bende yaşadım ama gözlem yapma imkanım olduğundan daha yumurta-yavru kaybı yaşamadan sorun çıkaran kuşları salmadan ayırdım.Salmanız da şidetli yuva içi kavgaları olmuş ki yumurtalar kırılmış.Bence eşli olup birbirini rahatsız etmeyen kuşlarınız salmada kalabilirler.Muhtemelen sorun çıkaran kuş sayısı fazla değildir.Eşli olanlara salmada biraz daha zaman tanıyabilirsiniz.Diğerleri için ayrı kafesler hazırlayıp oraya ayırırsınız.Hem daha az maliyetli olur.Hem de yapılan bu müdahale ile salmada ki sorunu çözmüş olup en azından kafeslere ayrılan kuşlarınızın düzeni oturana kadar salmadan verim alma ihtimali artar.Dolayısıyla kafes kurulum sürecinde malzeme yada besi harcamaları bir miktar karşılanmış olur.Ayrıca yirmi adet kuştan on çift elde etmek zordur.Mutlaka aralarında eş beğenmeyen ve bu süreçte eş şansı kalmamış kuşlar olur.Umarım amacınıza ulaşırsınız başarılar diliyorum.Saygılar

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Karabulut35 kardeşim benimde salmada gözlemlediğim bir durum var sizde bahsetmişsiniz.Çiftleşmeye çalışan kuşlara diğer bazı kuşlar çok müdahale ediyor ve rahat vermiyorlar.Hep böyle yaparlarsa verim almak hayal olacak herhalde.Benim 10 adet kuşum var bunlar 5 erkek 5 dişi.Aralarında eş tutmayanlarda var.Bu kuşların eş tutmasını bekleyeyimmi yoksa yeni kuş alıp ekleyeyimmi?Ne yapmamı önerirsiniz?

img

doktordogi

16 yıl 6 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba doktordogi.Bildiğim kadarıyla kuşlarınızı salmaya salalı çok olmadı.Şu an ki süreçte bahsettiğiniz durum belli bir süre için normal ama kesinlikle göz ardı edilecek birşey değil.Diğer çiftleri rahatsız eden kuşunuzu herhangi bir müdahalede bulunmadan takip altında tutun.Eğer bu durumu sürekli tekrarlıyorsa ve hep aynı kuşlara yapıyorsa tekrar kafese ayırırsınız.Ayrıca salmaya yeni kuş eklemek risklidir.Kesinlikle tanıdığınız bir üreticiden ya da veteriner kontrollü evcil satışı yapan petshoplardan almalısınız.Bilinçli bilinçsiz kuş alımı yapan petshoplarda hastalık kol geziyor.Saygılar [email protected]

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ