Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Kuşları salmaya koyarken ne yapmalı?

Arkadaşlar ben küçük çapta üretime başlayan biriyim.Nihayet uzun zamandır bitirmeye çalıştığım salmamı tamamladım ve evde baktığım kuşlarımı salmaya aktarmak istiyorum.Dikkat etmem gereken hususlar vardır elbette.Bana bu konuda yardımcı olun lütfen.Kuşlara iki aydır evde bakıyorum.Yavru alıp kendim yetişdirdim.Kuşları direk salmaya atayımmı yoksa önce bir kaç gün salmanın içinde kafeslerindemi beklesinler.

img

doktordogi

16 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

salmanın icine eğer imkanın varsa dogal agaç dalları yerlestir. ısık ve ısı yalıtımına dikkat et. salmanda böcek fare vs olmamasına dikkat et. tbanındaki toprak kum vs materyalin kuru olmasına dikkat et. kuslarının kafeslerini salmanın yakınına getir ve 2-3 gün icerisini seyretmelerini sağla böölece ortama yabancılık cekmeyeceklerdir...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaşım tavsiyelerin için teşekkürler.Salmanın tabanına herhangi bir şey serpiliyormu?(Toprak talaş vb.)Dikkat ediyorumda kuşlar hakkında bir çok kişiye yardımınız dokunuyor.Desteğini eksik etme bizden gökhan kardeşim.

img

doktordogi

16 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

doğada serbest dolasırken aldıklyarı mineralleri almaları acısından elenmis toprak vey elenmis ince kum koyman kuslarının yararına olacaktır...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam doktorgodi,sonunda kararını vermişin.salman hayırlı olsun.ben yaklaşık 9 aydır salmada besliyorum.üretim için elverişli olmadığını söylemek isterim.kafes sistemine geçiyorum bende.biraz masrafım olcak ama en azından yavrularımı kaybetmem.28 şubatta çıkan yavrum öldürüldü.salmada çiftleşmelere ve yuvalara diğer kuşlar çok müdehale ediyor.ben başaramadım ama inş. sen başarırsın kardeş.

img

mrtflz

16 yıl 9 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Gökhan beyin verdiği bilgilere katılmakla birlikte kuşlarınızı direk olarak salmaya salmanızda herhangi bi sakınca görmediğimi belirtmek istiyorum.Kısa zamanda yeni yerlerine alışacaklardır...Hayırlısı olsun iyi çalışmalar...

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sağolun arkadaşlar deyeyimlerinize güveniyor ve elimden geldiğince uyguluyorum.Mrtflz kardeşim sen salmadan randıman alamadın demek sağlık olsun umarım kafes sisteminden çok ve sağlıklı yavrular alırsın.Kafeslerini hazırmı alacaksın yoksa kendinmi yaptıracaksın?

img

doktordogi

16 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

bi kısmını satın alacam inş. kendi yaptıracaklarım da var.inş. sen başarı sağlarsın kardeşim

img

mrtflz

ÖZEL MESAJ

Merhaba `` mrtflz `` birşey sormak istiyorum..Salmadan neden verim alamadınız?Buna ne gibi etkenler sebep oldu?Salmalarda boyut,kuşların sayısı,yaşları ve cinsiyet oranları çok önemlidir...Bunlara dikkat ettiniz mi?Ayrıca salmanızda diğer kuşların yavrlarına zarar veren bir kuş varsa bunu elden çıkarmak en doğru adım olacaktır.Çünkü bu tip kuşlar ya verimsizdir yada kendi yavrularınada zarar vererek dolaylı verimsizlik gösterirler...Saygılar

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm karabulut. salmada verim alamadım.yaklaşık 9 aydır salmada bakıyorum hayvanlarıma,şu an 11 aylıklar ve 10 çiftim var.salmamda yaklaşık,9 metrekare alanı 2,40 metre yüksekliği var.alan geniş.yuvaların aralıkları 10 cm kadar.yerden 1,2 metre yüksekte yapmış olduğum rafa sıraladım.yönleri hep karşıya bakıyo.malesef,2-3 batımdaki yumurtalarım daha çıkmadan kırıldı,çıkanlar ise daha 1 günlük ken öldürüldü.yavrularımın anası ve babası koruyamadılar diye düşünüyorum.yuvalara ve yavrulara,yumurtalara nedense çıkmasına bi kaç gün kala müthiş müdehale oluyor komşuları tarafından,sebebini çözemedim.sık sık kontrol edemediğimden dolayı kafes sitemine geçiyorum. eğer öneriniz varsa,tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler

img

mrtflz

ÖZEL MESAJ