Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
gözleri! - 2.sayfa
daha öncede kaplumbağamın gözlerinden bahsetmiştim teramisin kullandığımı, fakat ısıtıcısı iyi ısıtmadığı için kış uykusuna yattığını düşündüğümü söylemiştim, teramisini bir süre sonra bıraktım daha da zararı olabilir diye düşünerek. şuanda 1gözünü hafif aralıyor fakat pembemsi bir şey var gözünde bunun için ne yapmam gerekiyor teramisine devam mı etmeliyim,başka bir ilaç mı kullanmalıyım, yoksa sürekli gözleri kapalı olduğu için çapaklanma gibi bir şey mi? yardımcı olursanız mutlu olurum....
hımmm enfeksiyonsa biraz zor bir durum 2.kez demiştim gözleri için ilki enfeksiyondu benimde oldukça uğraştım ve iyileştirdim hergün 1şekilde mutlaka vitaminli yem ver ve teramisinide hergün sür ve suyunu sıcak tut30derece yapabilirsin forumdan yararlanabilirsin bu hastalıkla ilgili çok şey yazıyor ben burdan okuduklarımla iyileştirdim iştahı yoksa ya çok seveceği şeyler ver vitamin damlatarak ya da şırıngayla vitamin damlat ağzına yada yemi ufalayıp şırıngaya koy ve vitamin ekle içine, şırınganın iğnesine çok dikkat et ve ağzının içine çok sokmadan hafif 1şekilde sık veya önceden sık şırıngayı ağzını açınca şırınganın ucundaki vitaminli yem damlasını ağzına yayarsın çok şey yazdım sanırım ama ben böyle uğraşarak iyileştirdim umarım seninki de iyileşir.
siringa ile yem damlatmak nasil olur agzina bisey degdiginde bile arkasini donuyor hemen ve vitamin de direk agzina sikarsak fazla gelebilir diye dusunuyorum cunku uzerinde suyuna damlatin ya da yemine katin yaziyor. Antibiyotik denemek istiyorum ama ilac adi ve nereden alabilecegimi bilmiyorum. Veterinere goturemem calisma saatlerimden dolayi. Neredeyse 2 aydir yemek yemiyor minicik kaldi lutfen yardim
yemi ufalayabilirsin şırınganın içine 1damla yada 2 damlada vitamin koyarak verebilirsin eğer yemesini sağlayamazsan iyice halsiz kalır sonuda malum:( ben böyle iyileştirdim hiçbir şey yapamıyorsan veterinere götür oda uymuyor anladığım kadarıyla şırıngayla baya uğraş vermen lazım kendisi hastalığından dolayı ağzını açtığında hafifçe damlatabilirsin tabi bunun için baya dışarı çıkartıp başında beklemen lazım suyun ısısı ne durumda 30 yapman gerekiyor ben kapluşum hasta olduğunda burdan okuduğum bilgiyle yaklaşık 2saat kadar kayasının üstünde ısıtıcı lambada yatırdım herşeyden önce suyun ısısı çooook önemli vitamini suyuna damlat istiyorsan birkaç damla aynı zamandada şırıngayla yemle beraber vermeye çalış. böyle iştahsız dönemlerde kıyma vermekte işe yarıyor aklında bulunsun küçük bir parça tabi. umarım birşeyler yer
Şırıngayla ağzına sıkmayın. Bu çok riskli bir şey. Nefes borusuna yada ciğerlerine kaçırırsınız. Kaş yapayım derken göz çıkar.
peki baska bir yontem biliyor musun yani nasi vericem ki baska sekilde saatlerce basinda beklesem elimde yem yine de ise yaramiyor.. bu yetmezmis gibi iyi olani da ishal oldu galiba o da halsizlesti ben kaplumbaga bile bakamiyorum bebek nasi bakicam offfff of
doğru çok riskli şırıngaylada sıkmak ama başka yapabileceğim birşey yoktu ölmesini bekleyemezdim kapluşumun bende bu yolu seçtim neyseki birşey olmadı.