Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
gözleri!
daha öncede kaplumbağamın gözlerinden bahsetmiştim teramisin kullandığımı, fakat ısıtıcısı iyi ısıtmadığı için kış uykusuna yattığını düşündüğümü söylemiştim, teramisini bir süre sonra bıraktım daha da zararı olabilir diye düşünerek. şuanda 1gözünü hafif aralıyor fakat pembemsi bir şey var gözünde bunun için ne yapmam gerekiyor teramisine devam mı etmeliyim,başka bir ilaç mı kullanmalıyım, yoksa sürekli gözleri kapalı olduğu için çapaklanma gibi bir şey mi? yardımcı olursanız mutlu olurum....
Suyun ısısı kaç derece , kuru bölgesi kaç derece. Cam derece ile ölçersen daha iyi olur.
ısıtıcı sağlıklı ısıtmıyor yani şöyle sağlıklı ısıtmıyor akvaryumum oldukça küçük ama suyu çok az değil ısıtıcı, su seviyesi normale göre daha az olduğu zaman ılık tutuyor suyu ısıtıcı derecesi 32de fakat asla 32 olucak kadar ısıtmıyor akvaryum küçük olduğu için kuru 1alan sağlıyamadım ancak gün içinde tamamen kuruyor dışarı çıkardığımda sıcak bir ortamda tabiki. şuan 2gözüde açık ama 1gözünde belirgin beyaz birşey varken diğer gözünde beyaz mı pembemsi mi çözemediğim birşey gözünün bir kısmını kaplamış.cam derecem yok en kısa zamanda edinip suyun derecesini ölçücem teşekkürler.
28 le 32 yi elle ayırdetmen kolay olmasa gerek. Gördüğümüz kadarıyla kuru bölge - lamba vs. ihtiyaçları hala karşılamamışsın.
benim kaplusum da 3 haftadır gozlerini acmıyor su göz hastalıkları ile ilgili bilgi rica ediyorum lütfen, hayvancık resmen göremiyor yemleri önünü vs çok üzülüyorum :(
kaplumbaganizin gozleri duzeldi mi merak ettim? Benimki de ayni ve hic duzelmeyecekis gibi bir his var icimde :(
evet düzeldi şuanda 2side açık 2.kez başıma geldi bu durum umarım bu son olur teramisini hergün düzenli olrk günde 1defa sürün ve vitamini eksik etmeyin yeminden umarım sizinki de düzelir.
peki theramicyn uygularim fakar sanirim benimki bir enfeksiyon geciriyor cunku nefes alirken agzini aciyor ve hic yemek de yemiyor :(
Bu kaplumbağa kavga eden kaplumbağamı , hasta ise zaten kavga edemez. Akvaryumda kaç litre su var kabaca.
kavga etmiyorlar frozen :) iyi olan hasta olanı ısırıyordu, ama birleştirmeye karar verip korkmayınca alıştı bi 10 dakika içinde. onu yemek sanmış galiba çünkü elimi bile soksam ısırmaya çalışıyor..akvaryumda şu an 5 litreye yakın su vardır sanırım.