Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Veda töreni - 2.sayfa

Bugün Profiloda dolaşırken bir veda törenine denk geldim. Bir aile ve üniversite çağlarında olduğunu tahmin ettiğim mahçup üzgün kızları bayağı büyümüş su kaplumbağalarını profilodaki içinde kaplumbağaların yaşadığı soğutma suyuna bırakıyordu. Kimbilir belkide o kaplumbağa da geçmişte bir gün bu forumun içinden bir biçimde geçmiştir.
Orası pek uygun bir yer değil ve kaç kaplumbağanın o soğuk sularda can verdiği bilinmez. Su dere gibi ortadan akıyor iki tarafında bir bar ve masalar var. Su soğuk , güneş yok , doğru beslenme yok , D3 katkısı yada vitamin yok... Baktım babaları terk etme töreninin fotoğraflarını çekmeye hazırlanıyor. Önce saf taklidi yaparak bu kaplumbağayı satın mı aldınız diye sordum hayır buraya bırakacağız dediler. O an birden vazgeçtim , ukalalık yapmak istemedim. Genç bayan zaten yıllardır baktığı kaplumbağasını terk etmenin hafif mahçupluğu içindeydi. Nutuk atma zamanı değildi herşey olmuş bitmiş sepet havasıda çoktan çalınmıştı.  Elimden bile büyük , şaşkoloz bir kaplumbağa ufak bir leğenin içinden kafasını uzatmış ne oluyor der gibi sağa sola anlayamadığı bu dünyaya bakınıyordu.
Arkama bile bakmadan uzaklaştım. Sevgiyle başlayan yıllar süren bir kaplumbağa hikayesi daha klasik final sahnesiyle bitiyordu. Kimbilir nasıl bir hikayesi vardı ve kimbilir ismi neydi .
Nazım hikmetin dediği gibi " Ne en öndeki , nede en arkadakiydi o , sıradan bir kaplumbağaydı"

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

denixdnz ben onları gidip almadım onlar bana, onlara bakamayan yeğenlerimden geldiler. Herneyse onları eğer vermem gerekirse bu forumu okumuş, bakım şartlarını bilen birine vermeyi tercih ederim. O yüzden teklifini sevinçle karşıladım. Seninle kişisel olarak konuşmak isterim. [email protected]

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu durumda en iyisini yapmışsın frozen ve benim soruma cvp yazdıın için tşkr ederm

img

t1ger

16 yıl 2 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam ben yeni üyeyim ve 1bucuk yıldan beri 2 kapluşla yaşıyorum. konuyla alakalı gecenlerde kardeşimle başımızdan gecen olayı paylaşmak istedim.babam ``bu kapluşlar kocaman oldu verelim bunları küçüünü alalım``dedi ve kardeşimden gelen tepki tatlı sert bi şekilde``baba sen de yaşlandın ama seni verip yenisini almıyoruz``babam bi hayli alındı ama bu konuyu bi daha açmaz heralde:D ben onlarla cok mutluyum ve üyeliim olmadan burdan aldıım bilgilerle olmazsa olmaz ihtiyaçlarını karşıladım.güneş,ısıtıcı,kuru bölge,eskiden kocaman olan-giderek daralan bi yüzme alanı:)filtrevb..az bi zaman içinde lüküs hayat dedirtcem onlara inş..

img

mikoraffy

16 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki msne ekledim. ordan konuşuruz öyleyse. frozen`ın konusunu da katletmemiş oluruz :) umarım senin kaplumbağaların için en iyisi olur.

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ