Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kabuk sertleştirici jel dahada yumuşattı?!! - 2.sayfa
ya arkadaşlar dün pet shopa gittim kaplumbağam için kabuk sertleştirici jel adım ve pet shoptaki kadının söylediği gibi hem üst kabuğuna hemde alt kabuğuna masaj yaparak jelden sürdüm bugün kapluşumu elime aldım ve alt kabuğu içine doğru göçüyor öncekinden dahada yumuşadı ne olduğunu anlayamadım?!acaba yanlış birşeymi yaptım?((üst kabukta farklılık yok ama alt kabuk(yani karnı)dahada yumuşatı sünger gibi oldu...))
Bozuk ta olabilir ısıtıcı ne marka. Birde üstünde çevrilerek yapılan ısı ayarı vardır 27 yi görecek şekilde çevir.
ısıtıcının markası atman sudan çıkardığımda ısınıyor suya tekrar daldırıyorum soğuyor saatlerce bekledim su ısınmadı
Ve içinde kaç litre su bulunan bir kap bu, ısıtıcı kaç watt? Bir dereceyle su sıcaklığını ölçün bi.
kap fazla büyük olmadığı için tahminim 6-7 lt. belkide 8 lt. civarında(su 6 parmak kadar derinlikte).markası atman. ve bir sorun daha var kaplumbağam nefes alırken boğazı çok fazla şişiyor saki nefes almakta zorlanıyomuş gibi,onu izlerken benim içim sıkılıyor...ilk geldiğinde öyle değildi şimdi normalden fazla şişiyor((acaba ben mi çok abartıyorum??! :) yoksa bir problem olabilir mi?))
Isıtıcı fişe takılıyken kesinlikle suyun dışına çıkarılmamalı. Hatta en ideal kullanım şekli ısıtıcıyı çalıştırırken: önce ısıtıcıyı uygun şekilde (bazı ısıtıcılar tamamen suyun içinde çalışken bazıların ayar yapılan üst kısmı suyun dışında kalmalı)akvaryuma sabitlemek, 10-15 dakika bekledikten sonra fişe takmak. Çıkarırken de: fişi çekmek, 10-15 dakika bekledikten sonra ısıtıcıyı akvaryumdan çıkarmak. Kısacası ısıtıcının ısı değişimine maruz kalmaması lazım, ısıtan kısmı ise kesinlikle su dışındayken çalışmamalı. Istıcının doğru çalışıp çalışmadığını anlamanın tek yolu dereceyle ölçmek, elle olmaz. Ve 6-8 litre çok ama çok az tostos, nerede yüzecek, kuru alanı nerede olacak, en azından deryailesezer`in önerdiği gibi 50 litrelik büyük bir kap alın.