Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabuk sertleştirici jel dahada yumuşattı?!!

ya arkadaşlar dün pet shopa gittim kaplumbağam için kabuk sertleştirici jel adım ve pet shoptaki kadının söylediği gibi hem üst kabuğuna hemde alt kabuğuna masaj yaparak jelden sürdüm bugün kapluşumu elime aldım ve alt kabuğu içine doğru göçüyor öncekinden dahada yumuşadı ne olduğunu anlayamadım?!acaba yanlış birşeymi yaptım?((üst kabukta farklılık yok ama alt kabuk(yani karnı)dahada yumuşatı sünger gibi oldu...))

img

tostos01

16 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence böyle şeylere gerek yok petshopdakilerin her dediğine inanmayın.Bence kabuğun sertleşmesi için güneş %100 çözümdür galiba:D

img

gangsta4ever

16 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet çok yanlış yaptın, yakında kaplumbağan ölecek. Kabuk sertleştiricinin faydası olmaz. Bu forumda hangi koşullarda yaşaması gerektiği var. Yüksek olasılıkla iyi koşullarda bakılmadığı için can çekişiyor.Hemen vitamin d3 takviyesi yapmalı kaliteli yemler vermeli ve filtre edilen 28 derece bol su bulunan bir kaba almalısın.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ayy korkmaya başladım ``deryailesezer`` :S 28 dereceyi anca ısıtıcıyla sağlayabilirim ama ısıtıcım patladı yeni almak zorundayım desene...ama benim cam akvaryumum yok leğenimsi kocaman bir plastik kapta tutuyorum ona ısıtıcı olurmu(eriyebilir diye korktuğumdan almadım)

img

tostos01

ÖZEL MESAJ

Sorunun kaynağı anlaşıldı. Kabuk sertleştirici bu tür bir şeye neden olmaz. Sadece bir faydası yoktur. Asıl sıkıntı soğuk suda kalması. Bir an önce ısıtıcıyı almalısın. Erime vs. bir problem olmaz. Yalnız sudan çıkmamasına dikkat etmelisin.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Şuan sürekli suyuna ılık su ilave ediyorum.2-3 gün içinde ısıtıcıyı almaya çalışıcam. Teşekkürler...

img

tostos01

ÖZEL MESAJ

30-50 litre arası plastik kapta suyun içinden çıkması kaydıyla 100 watt ısıtıcıyı kullanabilirsin hiçbirşey olmaz.Belki tosabağan kurtulur. Bu forumu iyice oku olmazsa olmaz denen şeyleri yapmazsan daha sonra yine aynı sorunlar olur.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

"suyun içinden çıkmaması kaydıyla" olacak. Yaşlılık işte :))

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağa kabuğuna kireç çözücü kimyasal madde sürsen bile bir gecede bu şekilde yumuşamaz. Yanlış teşhis olmalı bence zaten yumuşaktı. Alt kabuk her zaman esnektir içeri doğru esner ama bastırmayın hayvanın iç organları içerde sıkışmasın. Yavru kaplumbağalarda kabuk zaten yumuşak olur zamanla sertleşir.
Plastik kapta kaplumbağa bakılır estetik açıdan ve temizlik açısından zorluk çıkarır o kadar. Dıştan takılan ısıtıcı korumaları var kenara değmesine engel olur. Yada kendin yap türü birşeyler tasarlayarak sürekli kenara değmesine engel olabilirsin.
Kabuk sertleştirici kullanma içeriğinde ne olduğunu bilemiyoruz. Isınma lambasıyla ısıtılmış kuru bölgeside olmalı arasıra toptan kuruyabilmeli yoksa mantar olur yada bakteriyel sorunlar oluşur.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben ısıtıcıyı aldım ve kaba yerleştirdim ama 2 saattir bekliyorum suda ısınma gibi bir şey sözkonusu değil ısıtıcının lambası yanıyor elimle ısıtıcıya deyiyorum sıcak değil...acaba ısıtıcı mı bozuk?

img

tostos01

ÖZEL MESAJ