Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

yavrular çıktı

arkşlar yavrular çıkmaya başladı 3 tane çıktı inşallah diger 5 yumurtada saglıklı çıkar onlara hazır mamamı alim yoksa kendimmi yapim kendim nasıl yapabilirm yardım edebilirmisniz

img

eagle3

16 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

s.a kardeşlik. ben mama için 2 adet yumrtayı haşlayıp,2 yemek kaşığı irmikle karıştırıyorum.soyduğum yumurta kabuklarınıda bi güzel dövüp,tuzbuz ettikten sonra,bunla karıştırıyorum,üstünede çiftler için biraz nijer ve hardal tohumu kullanıyoru.1 yemek kaşığı kadar.zaman zaman da havuç rendeleyip veriyorum.bunlar sana fikir verir herhalde.saygılar

img

mrtflz

16 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaynamış yumurtayı rendele irmikle karıştır ver haftada 2 defa hem yavrular çabuk büyür hemde kuşlar sağlıklı beslenir.

img

ozzo

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayırlı olsun :) petshoplarda 2.5 TL`lik mamalar var suyla karıştırıp veya kuru verebilirsin (kuş nasıl seviyorsa) ben suyla karıştırıp bebe maması kıvamına getiriyorum.. anne ve baba yiyor ve yavrulara yediriyor :) hayırlı olsun benimde 6 tane yavrum war :) yuvadan çıkacaklar neredeyse

img

ayaz_dilber

16 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayırlısı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde büyürler.kendin yap dışardan alma daha besleyici olur.yumurta maması ver günde 2-3 kere değiştir mamayı yumurta olduğu için bozulabilir en fazla 8 saat kalsın.bu mama hem annenin ve yavrunun güzel beslenmesi hemde uzun süre tok durmasını sağlar. tarifi söyle : 1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet tuzsuz etimek (isteğe göre 1 adet bebe biskivüsi ve biraz mısır unu koyabilirsin) bunları rondodan geçir yada elle iice ez kuşalrın yiyeceği boyuta getir

img

rottweiler_izmir

16 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadasların verdikleri mama tarifleri kusların icin yeterli olacaktır. hazır mama almaktansa kendin hazırlamanı tavsiye ederim...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kuşlar ymurtayı sevmedikleri için senin kuşları bilmiyorum.. :) ama sen dene yinede her kuş aynı olmaz nası olsa :)

img

ayaz_dilber

16 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bir sorum olacak.benim bir çift kuşum var ama kardeşler kuşum aralık 29 da ilk yumurtasını yaptı ve üzerinden 24 gün geçti yavru falan çıkmadı.bende yumurtaları yüksek ışığa tutup baktım hepsi boştu ben bu yumurtaları kırdım baktım içinde sarı ve beyazıda vardı yani hepsi boş çıktı.zaman kaybetmemek için kırdım yumurtaları şimdi kuşlar öpüşüyolar birbirlerini seviyolar ama çiftleşirken hiç görmedim yumurtlarda sarısı olması iyi bişeymi? birde avisol kullanıyorum işe yararmı?bide cevremdekiler şöyle diyor ilk yumutlayan kuşun yumurtaları genelde boş çıkar diyorlar dogrumu bu? cevabınızı bekliyorum tşk...

img

yelpaze

16 yıl 5 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler arkşlar bilgileriniz çoq yararlı oldu yavrular saglıklı bu arada 6 yavrum oldu

img

eagle3

16 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya neden kimse cvp yazmıyo bana kaç gün oldu :((

img

yelpaze

16 yıl 5 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ