Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Aybars ve Aybala`ya gelen kardeş :) - 3.sayfa
Arkadaşlar sorsaydık mutlaka üçüncüye gerek yok derdiniz bu nedenle sormadık ve Aybars ve Aybala`ya bir erkek kardeş aldık. Ne yapalım çok tatlı olduğu için dayanamadık, çook uzak diyarlardan gelerek bizi mutlu etti.
Üstad İlter`in gelişine en çok Aybala ve Aybars sevindi galiba :) oturma odasına giren olmadığı için çok rahatlar sürekli kuru bölgede geriniyorlar. Ben yemlerini veriyorum, eksilen suyu tamamlıyorum, filtre girişindeki sungeri temizliyorum sadece :) Gökhan ve ben biraz inatçıyız sanırım atmayacağız o pabuçları dama. Dama kaç pabuç atılır ben de bilmiyorum ama birini atsan kalanları ne yapacaz ki? çöpe mi atacaz :))
Sezer, Derya, Frozen iyi dilekleriniz için teşekkürler. Sonuçta bizim gibi yerleşik düzene geçmiş, hayatı belli standartlara oturmuş aileler için bu iş biraz daha kolay ve stabil devam edebiliyor. Sonuçta belli bir yaş ve tecrübeye sahip olduğumuzdan bakmakla yükümlü olduğumuz canlıların tüm ihtiyaçalarını, gelecek yıllarını planlayıp ona göre önlemimizi alabiliyoruz. Sonuçta biz kaplumbağalarımızı evliliğimizin 1. yılını doldurduktan sonra edindik. Planlarımız arasında eve 3. bi yumurcak girmesi tabi ki vardı. Yani bebiş olunca ikinci bir plan yapma gereği duymadık. Hayatımız eski düzeninde, ama biraz daha dikkatli (akvaryumdaki şapırtıdan su elimize sıçrasa dahi gidip hemen sabunla yıkıyoruz) devam ettiriyoruz. Bebiş gelince ne değişti derseniz... Bebişin ziyaret trafiği ilk aylar yoğun olduğundan hafta sonları ufak su değişimleri ve dip çekimleri biraz aksatıldı. Gelişmiş filtre düzenimiz sayesinde rahatsızlık vermedi ama yine de filtremizin daha çabuk kirlenmesine sebep oldu. Ha bi de evden alışverişe hanımla birlikte çıkma lüksümüz biraz kısıtlandığından ben bir iki kez yemlerini almayı unuttum. Karidese talim ettiler .. Bunun dışında kurulu düzenleri bir aksilik olmazsa onları uzuun yıllar aynı konforda tutabilecek seviyede. Yalnız geçenlerde NatGeoVild` da Amerikada nevada da galiba bi bakım evini gösterdiler. Derede terkedilmiş buldukları bi kırmızı yanağı rehabilite etmek için buraya getirdiler. Bahçede yapay bir göl var sazlıklar ağaçlıklar falan . NAsı mutlular. Tabi iklimleri de müsait. Özenmedim desem yalan olur.
Her ne kadar biz memur olduğumuz için yerleşik düzene tam olarak geçmesekte :) aynen katılıyorum. SKSHÇD `ne karşı bir dernek mi kursak ne :))
Yasdal sizi de kutlarım, ne tatlı fotoğraflar onlar öyle :), mutlu aileniz daim olsun, minik bebişe sağlılklı, mutlu ömürler..
Ne derneği. Damdaki pabucu inkar derneği mi DPİD. Pabuç var ama. Damdaki kemancının tam gözüne gelmiş. Zaten fakirdi bide tek gözüde gitti mi garibimin.. Adam biraz dikkatli atar yahu..Şak diye tam gözüne...
:)