Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kapluş Alacağım... - 2.sayfa
Merhabalar.Ben İst. oturuyorum.Bir süredir Forumu inceledim çeşitli bilgiler aldım ve Kapluş almaya karar verdim.Bir anlık heves için değil sürekli bakmam için alacağım.Zaten karşıyımda zevk için alanlara.Bakacaksan bi ömür bakıcaksın. Neyse ben ilk aşamada 2 kapluş alıcam 1 dişi 1 erkek. Akvaryumu 50*35*25 olarak düşündüm.Sizce kapluşlara bu akvaryum 1 sene yeter mi? daha sonrasında büyültecem tabi.Atman iç filtre, 100 W ısıtıcı vs. bunları alacağım. Peki kuru alan için lamba 24 saat çalışması gerekli mi yoksa günde 8-10 saat yeterli olur mu?Olmazsa da en azından geceleri lamba çalışmamasında bir sakınca olur mu?
Bakımı her zaman zordur büyük küçük farketmez. Bizim sözümüze güvenmek zorundasın bu işin nasıl zahmetli olacağını bizden iyi bilen olabilir mi sence?
Pek çok kez yazdım , artık yazdıklarımdan bana bile gına geldi ama malesef sürekli aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyoruz.
Kara yada su kaplumbağası bakımının , çok şirin maskeler arkasına saklanmış oldukça sinsi bir yapısı var. Nasıl bir hata yaptığımızı ancak aldıktan ve bir süre geçtikten sonra anlıyabiliyoruz. Emin olun herkes çok severek sonuna kadar bakmak düşüncesi ile alıyor ama sonra ... Göllere dereler salanlar hatta denize atanlar işte o severek alan ilk günler methiyeler düzen sabah akşam bıkmadan uğraşan kişiler zaten. Forumlarda bu değişimin nice çarpıcı örnekleri var. Bu sevgi mum gibi zamanla eriyip bitiyor. Kaplumbağacık daha hayatının baharına bile ulaşmadan ordan oraya savruluyor. Önce komşuya yada almak isteyen yakın akrabalara sonra bırakın yüzmeyi adım atacak yer bulamayacağı kaselerde ölümü beklemek üzere petshoplara atılıyor. Tabi 1 eğer daha yaşına gelmeden ölmemişse. Keşke kabuklarına dokunarak hikayelerini okuyabilseydik neler anlatırlardı kimbilir.
Belki bazı kişiler çok şaşıracak ama benim hiç su kaplumbağam olmadı. Acemilik günlerimde bende kara kaplumbağalarımın yanına su kaplumbağasıda almak istemiştim bu amaçla 1 metrelik akvaryum ve tüm donanımlarımı almışken bu işten vazgeçtim. Bu forumdaki ilk mesajlarımda almak istediğimi açıkça yazmışımdır. Ama vazgeçtim çünkü Su kaplumbağası almadan önce gelişmiş şelaleli bir arazi modeli yapmaya çalışırken geçen zamanda sürekli okuduğum forumlarda gördüm ki su kaplumbağaları evlerde yağmur gibi ölüyor. Eğer öldürmeden yaşatmayı başarmışlarsa bu sefer de herkes ama herkes ( eski büyük üstadlar dahil) bir gün geliyor onları başından atıyor.
The phenom
kaç yaşındasın bilemiyorum ama eğer hayatının , liseyi bitirme , bir üniversiteye başlama yada işe girme yada evlenme çağları gibi oldukça kırılgan ve değişken bir dönemimdeysen kesinlikle vazgeç. Çok bile sevsen o kırılgan yapıda bu işi başarmak zaten mümkün değil.
Bu işin 2 kara deliği var birincisi kaplumbağalara yazık olması , ikincisi insanların ilk başta düşündüklerinden çok daha zorlu bir bakımlarının olması Hem maddi bakımdan hemde bakımlarının bir süre sonra rutin bir eziyete dönmesi yüzünden ..Ben birinci tarafın çok çok daha önemli olduğunu düşünüyorum ama malesef kaplumbağalara yazık oluyor dediğimizde konu anlaşılmıyor mecburen bakım zorluklarını anlatmaya çalışıyoruz...
herkesin ilgisine tşk ederim. içimde almama gibi bi his uyandırdınız dediğiniz gibi sanırım alırsam 1 tane alırım.ama her türlü bakımına hazırım.Gangsta4eveR sende demişsin eminönü hiç hayvan satın alınacak yer değil diye.bende katılıyorum kapluş bakmaya oraya gitmiştim açık alanda bi kap içinde pis suda öylece ölüme terk edilmiş gibi hayvan almak için orası hiçte uygun yer deil
merhaba ben de yeni kapluş sahibi biriyim.ama karamsarlıktan vazgeçtim.moralimi bozmuyorum.iki cocuğuma nasıl bakıyorsam onlarada öyle bakacağım. yaşamaları için ne gerekliyse yapacağım.iyi ki almışım onları
Almayın önerilerini , iyi okumak iyi yorumlamak lazım. Neden almayın diyoruz acaba bunu iyi anlamak lazım. Bu konu ilk 6 ay 1 sene için geçerli değildir. Neden almayın dediğimiz balayı dönemi bittiği zaman anlaşılıyor ama iş işten geçmiş oluyor , olanda zavallı kaplumbağaya oluyor..