Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kapluş Alacağım...
Merhabalar.Ben İst. oturuyorum.Bir süredir Forumu inceledim çeşitli bilgiler aldım ve Kapluş almaya karar verdim.Bir anlık heves için değil sürekli bakmam için alacağım.Zaten karşıyımda zevk için alanlara.Bakacaksan bi ömür bakıcaksın. Neyse ben ilk aşamada 2 kapluş alıcam 1 dişi 1 erkek. Akvaryumu 50*35*25 olarak düşündüm.Sizce kapluşlara bu akvaryum 1 sene yeter mi? daha sonrasında büyültecem tabi.Atman iç filtre, 100 W ısıtıcı vs. bunları alacağım. Peki kuru alan için lamba 24 saat çalışması gerekli mi yoksa günde 8-10 saat yeterli olur mu?Olmazsa da en azından geceleri lamba çalışmamasında bir sakınca olur mu?
bir dişi bir erkek kaplumbağa sahibi olarak sana tavsiyem iki kaplumbağa alma.Çünkü bir yaşını doldurduktan sonra belli dönemlerde büyük kavgalar çok büyük ihtimalle çıkacaktır.Tek kaplumbağa daha iyi olur zaten kaplumbağaların kendi aralarında herhangi bir sosyal hareketi yok.50*35*25 demişsin kaç litre yapıyor bilmiyorum ama bendeki 50litrelik akvaryum 8-9 ay sonra yetmemeye başladı.Kuru alan için lambayı 8-10 saat çalıştırsan yeterli olur.
Bence bir daha düşün 1.5 yıldır kaplumbağa besleyen biri olarak almanı tavsiye etmiyorum.
Bence 1 sene için biraz daha büyük akvaryum yeterlidir.Eğer akvaryumun güneş görüyor ise akvaryumun güneş gördüğü zamanlar takmana gerek yok.İstanbulda oturduğunuda sölemişsin bende istanbulda oturuyorum bilirsin meşhur hayvan pazarı eminönündedir ama ordan kaplumbağa almanı tavsiye etmem şahsen aldım 1 tane taşın üstünden indiremiyorum hep orda duruyor.Ama malzemeler için uygundur.Zaten eminöüne gidersen hayvancağızların ne vaziyette olduğunu görürsün.
ThePhenom bana sorarsan su kaplumbagası alaçaksan vazgec sebebine gelince küçükken gezel ama büyüdükce koku sorunun olur her güm yuvalarını temizlemen gereke bilir zaten lambalarını açık bırakacagın için koku iyice belirgin olur bence kara kaplumbağası al daha iyi ben su kaplumbağasına baktım bir sorunda 6 yaşlarına geldiklerinde etcil olduklarından seni ısırmaya başlaya bilir ısırırsada kesin küçük bir parça koparır kara koplumbağası daha iyi büyüsede dişi yok sana zarar vermez bende şimdi kara kaplumbağası var 13 senedir benim yanımda hepsi aynımıdır bilemem ama benim hüsmen kış uykusundan kalktıktan sonra evin içinde kimi görse peşine takılıyo ve kovalayıp duruyor evi iyice kendinin gibi benimsemiş evi bizden savunuyor. yinede hangi türü beslemek istediğin sana kalmış
Bunların yanında her türlü hastalıkta da onun yanında olabileceğini düşünüyosan, bir kaplumbağayı daha pet shoptan kurtarabilirsin..
Büyüdükçe bakımı zorlaşacağından mı?
deryaile sezere katılıyorum. 8 yıldır kaplumbağa besleyen biri olarak ben de almanı tavsiye etmiyorum. bir de köpeğim var ve inan ki bakımı ondan çok çok daha zor ve de masraflı.
2 kapluş alacağına göre demekki formu iyi incelememişsin:)) bencede tekrardan düşünmende fayda var o minicik yeşil şeyler hep öyle kalmıyor ve çok çabuk büyüyorlar büyüdükce sorunları beslenmeleri, hastalıkları, temizlikleride artıyor.Onu bırakıp 3gün bile bir yere gidemezsin hatta 1 gün bile:) onuda yanında götürmen gerek onu yanında götürmen demek 50lt bir kap filitre yem ısıtıcıyıda yanına alman gerek demek:))) komşuyada bırakamazsın çünkü herkesin kabul edebileceği bir hayvan değil emanetende olsa bence uzun uzun düşün bunları sen:)
merhaba ThePhenom. ben de senin gibi kaplumbağa almak istiyordum ama vazgeçtim. şimdi insan bakarım, ederim, temizlikleri sorun olmaz felan diye düşünüyo ama uzun yıllar yaşayacaklar ve bir sürü ihtiyaçları olacak. bebekken sevimli görünüyolar evet ama büyüyecekler ve sen onlardan sıkılmış olacaksın belki de. akvaryumu temizlemeye üşeneceksin. belki yemini vermeyi unuttuğun bile olacak. tatillerde de sorun olacak. hastalanıcak bunu dert ediceksin, üzüleceksin. yani sorun sadece üşenme kısmı da değil bence. bi canlının sorumluluğunu alacaksın. herşeyinden sen sorumlu olacaksın. hastalansa sebebi belki de senin bi yanlışın olacak ve vicdan azabı çekeceksin. ben bu sebeplerden dolayı almaktan vazgeçtim. bana da alma dedi herkes. bu sebepleri daha çok anlamamı sağladılar. gerçi şöyle de düşünüyorum bazen hayatta yaptığın herşeyin bi riski var. hiçbişeye kötü olacak diye başlamazsın. evlenirken ve çocuğun olacağı zaman da öyledir. bi şeyin, birinin sorumluluğunu alırsın. pişmanlıklar, üzüntüler, zorluklar olur. ama yaşarsın o günleri ve atlatırsın. ben şimdilik almaktan vazgeçtim. ama bigün kaplumbağa ya da bi başka evcil hayvan alır mıyım bilmiyorum. ama herşeyden önce iyice düşünmelisin. bu riskleri ve zorlukları göz önüne alarak başlamalısın. umarım doğru kararı verirsin.