Muhabbet Kuşları

Üretim yapmak istiyorum.Tavsiyelerinize açığım.
Selam arkadaşlar muhabbet kuşlarını çocukluğumdan beri çok severim.Birkaç kuşda beslemiştim önceden ama şimdi üretim yapmak istiyorum.Bu konuda bana tavsiyeleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız sevinirim.mesela salmadamı yoksa çifthane kafeslerdemi bakım daha verimli ve sağlıklı olur örneğin.Çift tercihlerinde nelere dikkat etmeliyim?

resimleri ekleyemedim zannetmiştim.ama eklemeyi becermişiz.linkleri tıklayarak ulaşabilirsin.problem olursa mail atarım yine.bu arada diğer arkadaşlarında resimlerle ilgili düşüncelerini öğrenmek isterim

selam arkadaşım resimleri eklemişsin çok teşekkür ederim.Salmana gelince:çok itinalı ve temiz bir salma yapmışsın eline sağlık.Umarım sağlıklı yavrular yetiştirirsin.Ticari amaçlımı yoksa hobi olarakmı yapıyorsun muhabbet işini? Muhabbetli günler dilerim.

öncelikle bu sıcak ortama slmlar:D doktordogi kuş üretimi çok eğlenceli sabır isteyen güzel bi uğraştır. ama sabır çok önemli 10 yaşımdan beri m. kuşu güvercin ve cennet papağanı üretimi yapıyorum. dillerinden çok iyi anlarım. yardım edebilirim. aklına takılan her soruyu sorarsın ve bizde yardım ederiz. benm tavsiyem kafesleme yöntemi tabi üretimde verim arttığı gibi ilgininde artması gerekiyor. yani şu demek oluyor. salma yaparsan hepsi bi salmada olacak ve büyük bir canak yem koyacaksın bi çanak da mama koycaksın 2 günde bir suyunu değiştirceksin temizlerkende süpürüp gececeksin yani çok fazla zamanını almayacak. amaaa afesleme yöndetmi olursa bu bahsettiklerimi her bir kafes için yapacaksın bunu düşün sonra sıkılıp üretimi bırakmanı istemem. ama kafesleme yönteminde verim tabikide fazla olacak bunuda unutma. sana bir önerim ilk önce aldığın kuşları bi salmaya atmalsın ve 1 ay kadar orda tutacaksın. kuşlar eşlerini sçtimi eşler halinde kafeslere alacaksın. bu sayede kuşlar kendi istediği eşi sececek.ben evimin bir odasında yapıyorum üretimimi. o nedele sadece 11 çiftim var jumbo ingiliz cekoslavak ve kırmalarım var. kafesleme yöntemi yapıyorum gayet de verimim iyi.daha önceden çok fazla çiftim vardı inan sayısını bilmiyodum ve salma yapıyordum. ama şimdi eviminin içine geçince azaltmak zorunda kaldım. ama mutluyum:D bu kadarıda yetiyor. mrtflz arkadaşım resmlerine baktımda salman temiz güzel yapmışsın eline sağlık. ama öyle eksiklikler var ki .... 1. si salmanın içerisinde kablolar geçiyor ve elektrik zıpcıkası(adı aklıma gelmedi:D) salmanın içinde yani kuşlarla iç içe. çok tehlikeli bir olay bu. çünkü kuşlar meraklı hayvanlardır gagalarıyla herşeyi kurcalarlar, kemirirler duvarı ve tahtayı bile kemirrebiliyorsa kabloyuda bir süre sonra kemirebilir ve elektrk kaçağı ve sonuça ölümler olabilir. o nedenle bu olaya bi çare bulmalısın. şiddetle tavsiye ediyorum bu olayı düzeltmeni. 2.si kuşşlar geniş ve tehlikesi az olanyuvaları secerler. yuvaların biraz dar ve yüksek gibi geldi bana onlarıda değiştrmelisin sakat yavru cıkma tehlikesi var bu durumda. yuva dar olduğu için anne yavrunun üzerine basıp ayağının sakat kalmasına neden olabilir. sakat yavru almak istemiyorsan 18*18 yuva kullanmalısın ne kadar geniş olursa o kadar iyidir ve yuvaların aynı seviyede, hizada olmalarına dikkat et hepsi aynı boyutta ve aynı yükseklikte olursa yuva kavgalarıda olmayacak. çünkü en geniş yuvayı secmek için hepsine girip çıkacaklar hepsi aynı olunca sorun kalmayacak kavga cıkmayacak. en güvenli yuva onlar için en yüksekteki ve insana en uzağı olacak. buda demek oluyor ki yuvalarını daha yükseğe asmalısın. çok alçaktalar. 3.sü zemin. zemininde ahşap olmasını tavsiye ederim. çünkü kuşlar bi şekilde yere basıyorlar yerde soğuk olduğu için ishal olma ve üşütme ihtimalleri var. üşütürlerse sürekli kabarırlar ve eşleşmek istemezler doal olarak buda üüretimini engeller.hatta benm tavisyem zeminin bir yerine büyük bir kaba inşaat kumu koy. eşelenecek ve kumlardan vitamin alacaklar. bunların düzeltilmesi ve iyi bakılması durumunda verim almaman çok çok düşük. ama dediklerimi sağlamassan kesin hüsran yaşamassın belki ama yaşama ihtimalin yükseliyor. bunların hepsi birer tavsiye. üretime yeni bşladığınızı düşünrüsek tavsiyelere uymanızada fayda var. umarım ikinizde güzel bi üretim yılı geçirirsiniz.

Yanıtlamak için giriş yapın