Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yumurtladı !!! - 2.sayfa
Evet yanlış okumadınız. Geçtiğimiz aylarda eşim bizim genç irisi kapluşları gayri ahlaki vaziyette yakaladığını söylediğinde çok şaşırmış hatta pek ihtimal vermemiştim. -Hoş garibanların yaptığı mı, yoksa bizim cam arkasından gözetlediğimiz mi gayri ahlaki olan o da tartışılır ya :) - Dün akşam sularının bulanıklaşması üzerine dikkatlice bakınca yarım yumurta kabuğunu gördüm. Bıldırcın yumurtasından biraz küçük beyaz bir yumurta kabuğu yarısı akvaryumda bizim kızın ağzındaydı. Yani biz görmeden yumurtlamış ve yemek zannederek anında lüplemişlerdi yumurtayı. Bundan sonrası ile ilgili bir önerisi olan var mı? Bir ara akvaryumda yavru almakla ilgili yabancı bir siteden alıntı vardı forumda ama arama linki çok kötü işlediğinden bulmak zor gibi. Yumurtayı hemen alıp sabit sıcaklıkta muhafaza etmekle ilgili bir dizi prosedür vardı. Bakarsınız forumun ilk dedesi ben olurum ha :)
"Akvaryum kaplumbağası" / "kabının içine az su konulan kaplumbağalar" gibi bir ayrım yok nazz0; iyi bakılanlar / ölmek üzere iki parmak buz gibi suya mahkum edilenler gibi bir ayrım var. Sakın kaplarda bakılır sanarak kaplumbağa alma, yumurtlamayı bırak yaşaması bile imkansız.
saol verdiğin bilgi için ;)