Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yumurtladı !!!
Evet yanlış okumadınız. Geçtiğimiz aylarda eşim bizim genç irisi kapluşları gayri ahlaki vaziyette yakaladığını söylediğinde çok şaşırmış hatta pek ihtimal vermemiştim. -Hoş garibanların yaptığı mı, yoksa bizim cam arkasından gözetlediğimiz mi gayri ahlaki olan o da tartışılır ya :) - Dün akşam sularının bulanıklaşması üzerine dikkatlice bakınca yarım yumurta kabuğunu gördüm. Bıldırcın yumurtasından biraz küçük beyaz bir yumurta kabuğu yarısı akvaryumda bizim kızın ağzındaydı. Yani biz görmeden yumurtlamış ve yemek zannederek anında lüplemişlerdi yumurtayı. Bundan sonrası ile ilgili bir önerisi olan var mı? Bir ara akvaryumda yavru almakla ilgili yabancı bir siteden alıntı vardı forumda ama arama linki çok kötü işlediğinden bulmak zor gibi. Yumurtayı hemen alıp sabit sıcaklıkta muhafaza etmekle ilgili bir dizi prosedür vardı. Bakarsınız forumun ilk dedesi ben olurum ha :)
Dede ha süper yahu :)
aradığınız sayfa sanırım bu: http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=5066
Dede bu çok garip bi haber ya :) Artık ortada olsa da olmasa da nickine bir dede katmalısın :) Normal akvaryumdan ne farkın vardı sence de seninkiler yumurtladı???
Ne güzel ya, umarım yumurta verimli döllenmiştir. :)
Aslında normal akvaryumdan pek farkı yok. Kuru bölgeleri - ısınma lambaları - temiz bir suları ve dipte iri beyaz taşları var. Akvaryum büyükçe olduğundan huzurlu bir yaşamları var. Evde meraklı çocuk vs. olmadığından gelip gidip rahatsız edenleri yok. Yumurta yukarıda da belirttiğim gibi bizim geç farketmemiz sonucu kırılmıştı. Bundan sonra iyi ce dikkatli davranıp yumurtayı suda bir kaç saat geçirmeden oradan almamız ve kuma gömüp sıcak tutmamız gerekecek.
Yasdal ilginç ve heycanlı bi haber bu, iyice bir araştırmak lazım kaynakları, kumlu kuru bölge işlerine girmen gerekebilir, vay be :)
Dün genel temizlik yaptım. Büyük kayalarının arkasından en az 1 tane daha yumurta kabuğu parçaları çıktı. PArçaları birleştirince 1 tane mi 1 den fazla mı tam karar veremedim. Bizimkileri sıkı takibe almak lazım.
bu yumurtlama akvaryum kaplumbağaları için mi geçrli sadece? ben adını bilemiyorum ama kabının içine az su konulan :)) kaplumbağalardan almak istiyorum. bunlar için özel bir yer yapsam bir bölümü su bir bölümü kum. böylece yumurtasını kumun içine koyabilir. sizce böyle mümkün mü yumurtlaması?? lütfen cevap!
akvaryum kaplumbağası dediğiniz büyük ihtimalle kırmızı yanaklı kaplumbağa. Ayrıca bu tür size akvaryumcunun anlattığı gibi az suda ve plastik kapta yaşamaz. Büyükleri 15-20 cm boyutuna ulaşır ve rahat yaşamaları için en az 100-200 litre akvaryumlar gerekir. yumurtlama için bir bölümü su bir bölümü kum akvaryum yaparsanız kaplumbağanız eğer yeterli büyüklüğe ulaştıysa yumurtlar fakat bir yumurtayı düzenli ısı ve nemde bekletmek çok zordur. Bunu başarıp yavru alan henüz duymadım. Kolay gelsin.