Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Gülümseyen tosbik - 2.sayfa

:)

img

vapiti

16 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen, şu karahindibaları hangi Migros`ta buldun allasen? Biraz peşine düştüm, "Erust" diye bir marka büyük marketlere gönderiyor sanırım, bir sürü değişik bitkileri, salataları da var, ama nerde satılıyor bunlar acaba. Kangurum`un bitki reyonunu da hergün takip etmeye başladım, ama henüz düşmedi benim bulunduğum semtlere. Kadıköy çarşıda ha bugün ha yarınlardan sıkıldım, beni mi oyalıyorlar ne :), belki de hiç bilmiyorlar, radika diye de soruyorum ama.. Anneme sordum bizim İzmir`deki pazarda radika oluyor mu diye, nerdeyse her yeşillik tezgahında dedi, eh bulamazsam artık burada nasıl olsa çok da kalmadı dönüşe. Bu arada Vapiti, yerim ben o dili :D Ne bunun adı var mı? :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pınar merhaba
Ben Şişli Cevahir alışveriş merkezindeki MMM Migros`tan aldım. Sana en yakın MMM  Migrosu bul orada olabilir (ama her 3M Migrosta varmıdır bilemiyorum tabi)  Tahmin ettiğin gibi Erüst Tarım Ege otları diye geçiyor. Ama paketi attım üzerinde tam olarak ne yazıyordu onu hatırlamıyorum. Erüst tarımın sitesinde 2 tür kara hindiba var acı karahindiba ve tatlı karahindiba.
Spike afiyetle yedi , Piko ise kokladı sonra ezdi geçti bu yüzden sadece sopa yedi.. Şaka şaka 
Ama sana tavsiyem paketi açar açmaz hemen sende yemeye başla , sadece Meleğin tüketmesini bekleme , çünkü paket büyük ve açınca birkaç gün içinde buzdolabında çürüdüler. Yarısına yakın kısmı çöpe gitti.Yada paketi vakkumla ve ağzını iyice kapat , bilemiyorum belki benim hatam ,belki de dayanıksız..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ay kaplusun çok sirin o yuvası mı bi harika ay dil bile çıkarmıs sirin sey çok mu iyi bakıyorsun

merhabalar Frozen resimde gördüğün orkide toprağı bende şişli cevahirden alıyorum toprağı Anadolu marka torf da aldım ama bence bu resimde gördüğün orkide toprağı kaplumbağa için daha uygun bu toprak bataklık olan yerlerden toplanıyor gördüğün gibi içinde odun parçaları bulunuyor ve kuruma ve toz yapma süresi dahada uzun eğer geldiyse denemeni tavsiye ederim birde kolay kazabiliyor ve nerde isterse orda uyuyor bu toprak sayesinde.Bu arada uv lambasını dedğin gibi biraz daha indirdim ama yem kabını taşımadım çünkü hep lambanın altında oturuyor hemde yemi hemen kurur diğer türlü. pınar valla isim koyamadım tospikkkk diyorum ona cinsiyetini henüz bilmiyorum öğrendiğimde bir isim koyarım artık. Migros da sanırım akdeniz salata diye karışık sebzelerden oluşan paket içinde karahindiba satıyorlardı ama diğer otların zararı olurmu bilmiyorum. son olarak yuvasını biraz daha değiştirdim yakında eklerim resimlerini Kalın sağlıcakla :)tospiklere selam

img

vapiti

ÖZEL MESAJ

Frozen yem olarak verdiğim yeşilliklerin yanında hergün sera raffy Vital, vitamin olarak da haftada bir sera reptilin kullanıyorum.Sence kalsiyum ihtiyacını karşılıyormudur.(Kabuğu sağlam görünüyor) Sera reptil Professional Herbivor diye yeni bir yem çıkarmış (http://www.sera.de/index.php?id=795&L=6) bir dahaki sefer onu alıcam. Acaba sen sadece kalsiyum için her hangi bir ilaç toz vs biliyormusun yada gerek varmı bu besinlerin yanı sıra.

img

vapiti

ÖZEL MESAJ

Karahindiba konusunda teşekkür ederim Frozen ve Vapiti.

Frozen, ben severim zaten ama sen de keşke yemeye başlasaydın karahindibalardan, üstüne limon, zeytinyağı, ohh en sevdiğin yemek dimi  :D

Vapiti, karışık salata olanların içindekiler hep uygun yeşilliklerden, onlardan bulabiliyorum ama içinde karahindiba olmuyor, "endive" denen, ona çok benzeyen, gerçi yine faydalı bir ot oluyor. Bakalım bulabilecek miyim şu karahindiba torbalarından, gören bulan haber versin :)  Bir de UVB lambanı üstten iki duvar arasına çapraz asmanı tavsiye edeceğim eğer yapman mümkünse, bol bol faydalansın ışınlardan tospiko :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Vapiti
sorduğun soru aslında çok bilinmeyenli denklem. Yani yeterli kalsiyum alıyormu , yoksa fazlamı alıyor , alıyorda ona yararlı oluyormu bunları bilmek mümkün değil. Doğadaki bir kaplumbağanın bizimkilerden 20 kere daha çok yürüdüğünü ve çok daha az yediğini düşünüyorum. Doğrumu yaptık yanlışmı yaptık bu sorunun cevabı ve acısı çok sonra çıkıyor. Küçükken kabukları dümdüz ama büyümeye başladıkları zaman ev kaplumbağalarında az çok piramitleşme oluyor galiba. Az vermek kadar çok vermekte sorun olabilir denge bozulabilir. Orkide toprağına bir bakacağım.Bne zaten sera otçul veriyorum ama emme kapasitesi nedeniyle vitali d3 ve kalsiyum vermekte kullanıyorum. Ben direk kalsiyum karbonat veriyorum daha önce yazdığım gibi sera vital`e d3 damlatıp sonra toza buluyorum. İtiraz etmiyorlar.

Pınar
Daha önce yazmıştım , kara hindiba bir girit balık lokantasında meze olarak önüme geldi tadına baktım o kadarı bana yetti . yanında hardal otu ve deniz börülcesi de vardı.
Ne muhteşem  3 lü onlar öyle     Bir daha yemem saol. Kimbilir  bu gün tatsam belkide bu sefer severim..Sen karahindibayı bırak ben adam gibi domates bulamıyorum.Yok ettiler güzelim domateslerimizi..Domates biçiminde saman ürettiler.Evet biliyorum şimdi kış ama ben yazında bulamıyorum ki...

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Şişli Cevahir Migrosta bugün baktım karahindiba göremedim.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Ben de bugün metrocity`deki migros`a baktım, ama malesef . Ispanak torbaları vardı sadece, nasıl birşey olduğunu anladım şu büyük torbaların ama. Erüst bu kadar arandığını bilse ne hayıflanır :p. İyi haber okuldaki yeşillikler arasında sanki karahindibaların yeniden yeşermeye başladığını tespit ettim :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çook şekerler yaaa benimkilerde gülüyorlarr

img

elifnur23

16 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ