Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Gülümseyen tosbik

:)

img

vapiti

16 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok şirin :) Mutlu olduğundan eminim.

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim

img

vapiti

ÖZEL MESAJ

Çok güzel gerçekten :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

vapiti

ÖZEL MESAJ

Çok tatlı bir ortam hazırlamışsın işallah güzel bir şekilde büyümesine ve gülmesine devam eder:)

img

blacksea3452

16 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fotoğraflar ne kadar net böyle. harika pozlar vermiş minik tospik. sondan ikinci fotoğrafa bayıldım. dili mi o? çıkarmış öyle, çok yenilesi olmuş :P

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Vapiti
UVB lamba 30 cm den uzakta yanarsa etkisi olmaz. Bu yüzden mesela son fotoğrafta boşa yanıyor diyebiliriz. Eğer bu lambaların kullanım süresi olmasaydı sorun yok derdim ama 6 ay 1 sene içinde UVB ışın özelliği bitiyor sonra düz florasan olarak yanmaya devam ediyor. Ne kadar ışın veriyor ne zaman bitiyor kolayca anlaşılmıyor. Bu yüzden yem tabağını lamba altına çek en azından yerken uzun süre UVB alır.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen selam iki sorunum var torf tipi toprağı temizlemek zor oluyor ben kazılması daha kolay diye orkide toprağı kullanıyorum ama oda torf gibi koyu renk ve bu yüzden nereye pislediğini görmek güç oluyor tavsiye edebileceğin başka bir toprak türü filan varmı birde yemine vitamin damlattığım da bir ısırık alıp tükürüyor hatta yüzünü ekşitiyor ve bir daha tatmıyor acep napsak?

img

vapiti

ÖZEL MESAJ

Vapiti ben Anadolu marka toprak kullanıyorum. Topraktan toprağa nasıl bir fark oluyor tam bilemiyorum. Orkide toprağı hiç kulanmadım işin aslı farkını dahi bilemiyorum. Anadolu marka torf da zaten kısa sürede iyice kuruyup ufalanarak incecik bir toza dönüşüyor. Kakalarıyla çişleriyle ıslanan pislenen toprakları sürekli mala ile (Ufacık bir malam var) alıp attığım için sürekli yeni toprak ilavesi yapıyorum devamlı bir devri daim oluyor.Buna ramen yuva çevresinde lamba üstünde tozlanma inanılmaz boyutlarda.
Vitamini bilemeyeceğim , sen hangi vitamini kullanıyorsun. Benimkiler vitamin damlatılmış (beapahar marka) ve üstüne üstlük kalsiyum karbonat tozuna bulamış raffy vitali bile havada parmaklarımla birlikte kapıyorlar. Sorun yaşamadım. Acaba tek bir mamaya çok mu damlatıyorsun. Vitamini cam üzerine tek damla damlat kuru mamaları içine at emsinler. Zaten Sera bunların içine ne koymuşsa kuru mama kutu şıkırtısını duyunca Spike resmen depar atıyor sol ayak hep havada...Piko da güzelim karahindibaların üzerinden transit geçip direk elime bakıyor. Kuru mamaya çok alıştırmamak lazım. Migrosta paketlenmiş büyük torba karahindiba buldum. Her zaman görmüyorum ama büyük boyutlu marketlerinde bulunuyor sanıyorum.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ