Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
çizgili kaplumbağam (M.c. rivulata olduğunu tahmin ettiğim) çipil - 2.sayfa
Çipil tahminen 9-10 yaşlarında, 8 yıldır benimle(maşallah diyelim lütfen). Aldığımda akvaryumculardan duyduğum şeylerle eksik gedik besledim bu yaşa getirttim:) baya dayanıklı çıktı hayvan. kabuk uzunluğu 11cm ve enine ortadan genişliği 8cm . ilk aldığımda bebek kırmızı yanaklardan biraz daha büyüktü. şu ana kadar hep yarı kış uykusuna yattı 2 kez de tam kış uykusuna yattı. ama daha sonra ısıtıcı aldım ve artık yatmıyor. huyundan suyundan burda bahsetmiştim:http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=60700.bakımı ve ırkı konusunda pınar1112 bilgilerini paylaştı sağolsun yoksa ben bu sitenin içinde kayboluyorum. başta leprosa sanmıştım ama bize satın aldığım yer yerli dedi o zaman rivulatadır diye düşündüm. çipil karidesi sever mesela ama çatlayana kadar yemez doyunca kalanları sudan alırım. ucuz kalite kaplumbağa çubuklarını da öyle (hani küçük poşetlerde satılan). eskiden sera gibi yemlerden haberim yoktu. ayrıca 2 canlı kertenkele yemişti zamanında ve 2 de dere balığımı hüpletmişti:) kertenkelelerin ayaklarını 2 -3 gün sonra suyunda görüyoruz onları sindiremiyor. işte birkaç resmi
sayın tinycat1 cevizinizin fotoğrafını gördüm üyelerden evet bence de ceviz benekli kaplumbağa çizgili değil.
çipil oğlan sadece yaşadığı eve değil pek çok farklı yurt ve daireye adapte olmak zorunda bırakıldı tarafımdan. çipili abim almıştı aslında ondan önceki minik kırmızı yanağımız ölünce ben bir daha kaplumbağa istemedim. onu büyükce bir akvaryumda bakıyorduk ama ısıtıcı gerektiğinden habersizdik sanıryorum kış uykusuna yattı ve uyanamadı. neyse sonra abim yerli ve evcil olmayan hayvanlara meraklı olduğu için, çipili akvaryumcuda görünce düşünmeden almış. ben o zaman lise 2 deydim ve abim össye hazırlanıyordu. tabi kısa zaman sonra çipilin bakımı yük oldu derslerden ilgilenemedi ve çipil de benim odama taşındı akvaryumu ile. akvaryumda besliyordum ama taşına hiç çıkmıyordu çünkü taşının sıcak olması gerektiğini bilmiyordum. ama kertenkeleler güneşlenmeyi seviyor çipil de sürüngen o da sever herhalde diyerek onu yazları balkona çıkarıyordum sıklıkla hem de biraz yürüsün diye. ben hayvanları sürekli kapalı sınırlı bir ortamda görünce dayanamıyorum. bu ona yaptığım en büyük iyilik olmuş meğerse daha sonra çipil büyüdü ve akvaryumdan daha geniş bir leğene aktardım. sonra üniversiteyi kazandım ve o da uçakta benimle kalacağım yurda geldi. işte o zamanlar onu çok ihmal ettiğim zamanlar ben yeni istanbula alışmaya çalışırken o da yurttaki yatağımın yanında minik leğenine alışmak zorunda kaldı. sonra evcil hayvan bakılamayan bir yurda geçtim ve onu anneme emanet ettim ama annem çipile dokunmaya tiksiniyordu bu nedenle suyunu sık değişememiş ve çipilin ayağında iltihap oldu. daha sonra ben eve çıktım ve yine tabi çipil daha geniş bir leğene kavuştu. şuanda en büyük boy çamaşır leğeninde yaşıyor ısıtıcısı ve filtresi ile. kuru bölge olarak kışın kalorifer altlarını yazın ise cam önlerini kullanıyor çünkü su seviyesini arttırdım taşı altta kalıyor. aslında onun leğenine bir yokuş yapsam o istediği zaman girip çıkabilir ama nasıl yapacağım bilemiyorum. diğer arkadaşların plexi glass dediği malzeme ile yapabilir miyim acaba? öyle olsa çipil rahatlıkla o rampa ile leğenine girip çıkabilir çok kolay öğreniyor yeni yerlere alışmayı zavallı hayvan benim gibi sürekli ev yurt değiştiren birinin eline düştüğü için. tatillerde de istanbul trabzon arası uçak ve otobüs seyahati yapmışlığı var bol bol.