Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşuma 1şy mi oldu yoksa!!!! - 2.sayfa
akvaryumda bakıyrum ısıtıcısı var fakt son zamnlrdan beri çoğunlukla uyuyorrr arada uyanıyor yem yiyor gözünü açtığında bazen sol gözü kplı oluyor izliyorum uyandığında harektlerni ama 1anlm veremedm kış uykusuna ytmaması için ısıtıcı aldım fakat son 1haftdr çoğunlukla uyuyor 1yorumyaparsanız sevinirim:s
Kalbini kırdıysam üzgünüm, bu konuda hassasım, hassas da olmalıyız zaten. Bak eleştirilerim işe yaramış bu mesajında daha dikkatli yazmışsın, harfler eksik değil. Kapluşunun iyi olmasına sevindim.
Onun Konuşmasını eleştirmek burdaki kimsenin Hakkı değildir :) yorum yapcaksanız yapın :)Okuyamadıysanız atmayın Cevap bu kadar basit.
DeryaileSezer`e katılıyorum.İster forum olsun ister gerçek hayat...Her zaman her yerde Türkçeye gerekli önemin ve dikkatin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.İnsanlar böylece yazdıklarınızı daha bir önemser ve daha bir istekle okurlar. Hasta kaplumbağanız için suyun sıcaklığını bırakın 28 yapmayı Yasdal`ın da söylediği gibi 30 derece yapmalısınız.26 derecede kaplumbağanız tekrardan hasta bile olabilir ya da hastalık ilerleyebilir. Çağatay333 , kaplumbağanızın ısıtıcısı ve ısınma lambası aldığınız günden beri var mıydı?Belki ısıtıcısız ve ısınma lambasız yüzdüğü günlerde üşütmüştür.Bu yüzden vitamin takviyesini ve suyun sıcaklığını arttırabilirsiniz.Eğer hiçbir şey değişmezse bilgili bir veterinere danışmanızı veya gitmenizi tavsiye ederim.
Valla tartışmayı okumaktan soruyu anlamadım tekrar başa dönüp okudum :) Isıtıcının ayarını bi kontrol et bencede doğru olmayabilir ...
normaldede yazım böyle zaten harf atlamadan sırf siz eleştirdiğiniz için düzeltmedim BrK_92`ye teşekür ederim. şuanda 28`e yükselttim derecesini umarım düzelir ilgilenenlere teşekkür ederim
ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat kapluşum hastamı bilmiyorum öyle bir belirtide yok sadece sol gözünü arada kapattığını söylemiştim şuan ısıtıcı 28derece ama uyuyor bugün yem uzattım gözleri kapalı olarak yemin bir kısmını ısırdı göz kapağının bir kaç kat olduğunu biliyorum o şekilde gördü sanırım. lütfen artık şu tartışma da son bulsun benim gibi düşünenlerde düşünmeyenlerde birşey yazmasın burası kaplumbağa forumu ve ben kaplumbağamla ilgi bir soruna yardım istedim bununla ilgili yazıcak olanlar yazsın lütfen, başlığı açarken yazdığım yazıda bütün harfler yokmuş gibi yorumlar yapılıyor hızlı yazdığım ve klavyemde bazen harfler tam basmadığı için harfler atlanmış ama kimsenin tavsiyesine ihtiyacım yok türkçe konusunda neyin nasıl olacağını öğrenebileceğim öğretmen bir annem babam var bu konunun ne kadar hassas olduğunun bilincindeyim ve dersini okuyorum sanki bütün yazılarım böyleymiş ya da tamamen türkçenin değişmesi yok edilmesi gibi bir zihniyetim varmışcasına yorumlar yapılıyor bu konudaki yanlışları eleştirmek uyarmak güzel fakat sanki kasıtlı yapmışım gibi uzatmak yanlış.eğer bu konuda çok dolduysanız bununla ilgili forumlar mevcut lütfen orada yazın.
Aslında bende suyun ısıtılması gerektiğini sölemek isterdim ama ilk önce sein kaplumbağanın kaç yaşında olduunu sormak istiyorum.. 5-6 yaşında değilse suyunu 30 dereceye çıkarman gerekir ama 5-6 yaşında ise "batak" adlı arkadaşımızın emek verip yazdığı yazıdan sana bir paragraf gönderiyorum.. okumanı tavsiye ederim.. KAPLUMBAĞALARDA KIŞ UYKUSU Normal doğa koşullarında kaplumbağalar Ekim-Mart ayları arasında kış uykusuna yatarlar. Kalp atışlarında ve solunumlarında yavaşlama olur. Kış uykusu içgüdüsel bir davranıştır. Bu davranış bütün kaplumbağalarda nesilden nesille aktarılır. Kaplumbağalarda kış uykusuna yatan diğer hayvanlarda bulunan yağ depolarına sahip değildirler. Kış uykusu sırasında yaşamsal faaliyetlerini sürdürmelerinde karaciğerlerinin özel yapısı ve böbrek tipinin önemli rol oynadığı sanılmaktadır. EVDE BESLENEN KAPLUMBAĞALAR İÇİN KIŞ UYKUSU Evde beslenilen kaplumbağaların 6-7 yaşına kadar kış uykusuna yatırılmamaları gerekmektedir. Bu dönemde hayvanların devamlı beslenmeye ihtiyaçları vardır. Proteinli gıdalar alarak organlarının sağlıklı bir şekilde gelişmesini tamamlaması gerekmektedir. Kış uykusu ve öncesi hayvanı tartmakta yarar vardır. Ev ortamında yaşayan tatlı su kaplumbağaları doğal çevrelerinden uzaklaştıkları için normalin dışında davranışlar izlenmektedir. Bunun nedeni ev ortamının ideal ısıya sahip olmaması ve güneşin ultraviyole ışığından yoksun olmasıdır.Hayvanlar barınaklarının köşelerine girmeye çalışırlar, hareketsiz ve iştahsız olurlar. Eğer bu durum sonbahar mevsimine rastlarsa bize kış uykusu zamanın geldiğini hatırlatır. Bu durumda aşağıdaki koşullar dikkate alınmalıdır. 1.Hayvanın bağırsaklarını boşaltmaya gerek yoktur. Yavaş yavaş yemleri azaltılır. 2.Filtre ve havalandırmanın çalışır olması gerekir. 3.Mevsim ve hareket azlığında hayvanın özel kış uykusu akvaryumuna alınması idealdir. Bu akvaryumlar 4-12oC su sıcaklığına sahip olmalıdır. Su sıcaklığının 12oC üstüne çıkmamasına dikkat etmelisiniz. Yukarıda sözü edildiği gibi doğayı iyi taklit edemediğimiz taktirde fizyolojik dengelerini bozarak hayvanların ölmelerine sebep olabiliriz. Kaplumbağaların kış uykusuna yattığını bilmeyen birçok insan onların öldüğünü sanarak toprağa gömmektedirler. Bilgi eksikliğine bağlı olarak istemeden hayvanların istemeyerek ölümüne sebep olmaktadırlar. Tropikal bölgelerde yaşayan kaplumbağalar kış uykusuna yatmazlar, deniz kaplumbağaları da göçmen hayvan davranışı ile sıcak ve yiyecek bulacakları denizlere göç ederler. batak arkadaşımıza teşekkür ederim...
öncelikle `kemaltt` çok teşekkür ederim.yaşının kaç olduğunu bilmiyorum eğer bir bilgi vericekse kabuk boyu 6cm. uyuyor ama hareketli gözleri kapalıda olsa,ve yem verdiğimde eğer maşa yardımıyla veriyorsam ağzına doğru yiyor.
Bilgilendirici bir yazı olmuyş gerçekten. Paragrafın sonlarına doğru aslında biizm kaplumbağalarımız için geçerli olabilecek bir bilgi verilmiş. Tropikal su kaplumbağaları kış uykusuna yatmazlar. Bizim baktığımız tür tropikal bir tür olan "kırmızı yanak su kaplumbağalarıdır." (çoğunlukla) bizim yaptığımız da onların doğal koşullarına yakın bir iklimde yaşamalarını sağlamaktır. Yani sularını 28 derecede tutarak tropikal iklimi taklit etmeye çalışırız aslında. Yoksa Türkiye benzeri yerlerde su sıcaklığı yazın bile bu değerlerde olmaz. Hal böyleyken çok fazla riski olan uykuya yatırma girişimini açıkçası ben tehlikeli buluyorum.